Thursday, December 22, 2011

pertandingan masak bubur asyura 2011

ASSALAMUALAIKUM

TM penang 
menganjurkan pertandingan memasak bubur asyura semalam, nureen join utk group zone 1
so seseawal jam 8.15 pagi bermulanya kami xtvt memasak beramai2..
jom kita tgk..

harus la kan bergedix dlu
group kami 4 org shj pompuan
lain semua lelaki
yuana, nureen, kak rosnah & kak sofia

bersedia utk dipanaskan

kaum lelaki bhgn mengacau & memotong
kami kaun pompuan bhgn mengupas & menghias
tak lupa jgk merasa hehehe

kayuh lekaih kayuh jgn smpi berkerak

masing2 tunjuk skill

nureen x ketinggalan yerr
action jerr lebih bkn nureen dok kacau sgt pon lenguh kan
juz tgk jerr

klau bab nk bergambo senyum smpi telinga

tukang nk potong buah labu tue serah kat hazlizan dia bab2 tue terror la

tp bhgn dalamnya kak ros jgkkk.. hehee

team leader ditemuramah mengenai rahsia recipi

dinilai semasa memasak

dah makin pekat

yehhhh... siap
dihias oleh nureen & yuana

selebihnya utk diagihkan kepada staff2 

utk hiasan

dan apabila dikombine...
sempat jgk nureen terjah khemah lelain
masing2 ada cara tersendiri menghias



antara team nureen

seisi ke 2 penilaian

snap lagi.. :)

x lupa 1 TM

final penilaian
nak tentukan rasa bubur asyura

tersenyum sbb antara byk2 bubur asyura group kami paling byk kekacang :)

dan.... kami x menang, cuma dpt hadiah saguhati..
rasa sgt2 penat, nk blk ja umah tp masuk jgk opis sbb ada report nk kena siapkan..
majlis bersurai lebih kurang pkl 1.30tgh hari...


15 comments:

eiyzniey said...

Seronoknyaa bt ramai2...

eB ezrin said...

canteknyer. x thn ... pandai ar nureen hias, siap ader strawberi lagi....
yg epal tuh sp wat eh? i lioke.... :)

Nens Collection said...

pehh..bubur asyura sedappnye..nyum2..
byk2 persembahan group nureen cantik skali..hehehe

Qaseh Gifts said...

salam perkenalan.

bestnya aktiviti macam ni...

Jom baca ni ~ Fridge Magnets - Cenderahati Mudah / Fridge Magnets - Easy Souvenirs

Zie said...

wah siap bertanding lagi.. cantik plak hiasan.... baru memikat orang nak makan...hehe

wan nurul hezrina said...

KIRA OKLAH SAGUHATI=)NAMPAK PEKAT BUBUR2..MMG NAMPAK SEDAP..SEKALI TGK MCM PERTANDINGAN MASTERCHEF LAH PLAK

el said...

meriah tul...
at least leh lah release tensen asik kt ofis je kan..kalo buat gini baru best...

ada lg x bubuq tu reen..bak mai 18bekas hahaha...

wantie said...

first time tengok assyura ada stroberi. cam best jerk. satu kelainan. keep it up.

Anum said...

wow bestnya
anum kalau nak makan nie kena blk kg

kasihredha said...

kasi le resepi..:))

|| NaFiRaa || said...

ok lah tu.. dapat jugak hamper..

zura x bape makan bubur asyura nih..

Salina@IbuAqil said...

uishhhh meriahnya.. hik3!!! bestnya..

LYAfrina said...

meriahnyer... kat sini pon ada anjur ptndingan ni... hari ahad ni..tgk khemah penuh kat padang..

Imah Dinor said...

wah meriahnya..imah suka la mcm tu...masak ramai2...

Myra Jay said...

Pandai menghias :)


Myra suka buboq Asyura :)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011