Friday, December 23, 2011

CUCUQ KERIA

ASSALAMUALAIKUMMM....

bahagianya hari ni last day keja kan
x sabar nk cuti
nak relax2 kat umah
rasa penat sgt keja minggu ni
mcm2 xtvt ngan report yg x pernah ada kesudahannya

ari ni nureen nk crita pasal kami d ahad lepas
d sbbkan daddy ada exam ari isnin 
so kami x kemana2
lepak ja di umah

bila dh lepak ligat la dok pikiq nk buat apa
d sbbkan nureen ditugaskan utk beli ubi keledek utk pertandingan asyura rabu lepas
so nureen beli keledek tue lebih cikit

nureen dibantu oleh chef ellesya didapur petang tue


kami buat cucuq keria
tgk la yg ellesya buat
ikut kretiviti sendirik
yg panjang ada bujur ada

nureen ajaq dia buat mcm donut

sambil bercerita sambil tangan dok mengadun

Ellesya : pandai kan kakak sya buat...
Nureen : a'ah, kakak sya memang pandai

dan hasilnya sebelum digoreng
yg kecik2 tue hasil dr ellesya k

ketika digoreng

siap digoreng

siap diadun dengan gula

siap....
 che mek molek pon ada, juz 6 bijik ja nureen buat
hehhee

ellesya makan yg kecik2 ja yg dia buat
yg besar yg nureen buat dia makan gula saja.... aduyaiiii

dan malamnya sambil lepak2 depan TV & sambil teman daddy study

suka tiru gaya daddy tgk TV

mana tumpahnya kuah klau x kenasi kan :)

"happy weekend :) "

13 comments:

Anum said...

anum pun x sabar nak cuti nie
esok nak balik kg

Myra Jay said...

Sedapnyer coq keria.. Rajin Elly menolong :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye..

Sama gaya elly ngan daddy dia..
Like daddy..like daughter..^^

wantie said...

hahaha.. teringat masa first time wat cucoq keria. masak masak gula tu lupa nak letak air sket. so jadi melekit habis.

tak tau nak wat pa, last tabur la ngan gula yang dah dimesin. memang kak t tak pandai wat kuih tau

Nens Collection said...

nureen..time kasih sbb pulihkan blog kiter..suka sgtttt..nk menitik air mata..huhu..nape ntah jd camtu?..nnt emalkan saya alamat rumah nureen ek..kt email ni..mariani_86.neni@yahoo.com

bobiedanbad said...

Seperti biasa Elly tetap cute :)

|| NaFiRaa || said...

alahai.. rajinnye tolong mami dia buat kuih.. comel2 jek kuih nye..

aduhaiiii.. terliur plak tgk 2 kuih tuh.. zura memang suka kuih cek mek molek tuh.. tapi susah nak carik kt kedai.. nak buat sendirik malas.. muahahahahaha..

nureen.. thanks yer sebab tolong pulihkan blog neni tuh~

el said...

aku nah 1st time wat cuq keria ni...tp isi dlm tu cm x bape nak msk..lembik..ermm nti insyallah kalo terajin nak try lg...febret tuh :)

MamaEma said...

dah lama tak buat cemek ni

mamalieyna said...

happy weekend..

eheh..eina pun baru buat cucuq keria ni..mak bwk ubi dr kampung nun...lama tak buat..sedap lak rasa..hee~

Syima ~Mama Kyra~ said...

Daddy study mana?

Org KL pggl keria..org penang pggl cucuq keria eh?

syoknya cuti hjg2 thn kan..leh rehat lama2 :D

wan nurul hezrina said...

suka ngan gelagat si cumil ally..mmg nampak bijak=)

fieda said...

mmg anak papa ellysha ni..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011