CUCUQ KERIA

ASSALAMUALAIKUMMM....

bahagianya hari ni last day keja kan
x sabar nk cuti
nak relax2 kat umah
rasa penat sgt keja minggu ni
mcm2 xtvt ngan report yg x pernah ada kesudahannya

ari ni nureen nk crita pasal kami d ahad lepas
d sbbkan daddy ada exam ari isnin 
so kami x kemana2
lepak ja di umah

bila dh lepak ligat la dok pikiq nk buat apa
d sbbkan nureen ditugaskan utk beli ubi keledek utk pertandingan asyura rabu lepas
so nureen beli keledek tue lebih cikit

nureen dibantu oleh chef ellesya didapur petang tue


kami buat cucuq keria
tgk la yg ellesya buat
ikut kretiviti sendirik
yg panjang ada bujur ada

nureen ajaq dia buat mcm donut

sambil bercerita sambil tangan dok mengadun

Ellesya : pandai kan kakak sya buat...
Nureen : a'ah, kakak sya memang pandai

dan hasilnya sebelum digoreng
yg kecik2 tue hasil dr ellesya k

ketika digoreng

siap digoreng

siap diadun dengan gula

siap....
 che mek molek pon ada, juz 6 bijik ja nureen buat
hehhee

ellesya makan yg kecik2 ja yg dia buat
yg besar yg nureen buat dia makan gula saja.... aduyaiiii

dan malamnya sambil lepak2 depan TV & sambil teman daddy study

suka tiru gaya daddy tgk TV

mana tumpahnya kuah klau x kenasi kan :)

"happy weekend :) "

Comments

Anum said…
anum pun x sabar nak cuti nie
esok nak balik kg
Myra Jay said…
Sedapnyer coq keria.. Rajin Elly menolong :)
sedapnye..

Sama gaya elly ngan daddy dia..
Like daddy..like daughter..^^
wantie said…
hahaha.. teringat masa first time wat cucoq keria. masak masak gula tu lupa nak letak air sket. so jadi melekit habis.

tak tau nak wat pa, last tabur la ngan gula yang dah dimesin. memang kak t tak pandai wat kuih tau
Nens Collection said…
nureen..time kasih sbb pulihkan blog kiter..suka sgtttt..nk menitik air mata..huhu..nape ntah jd camtu?..nnt emalkan saya alamat rumah nureen ek..kt email ni..mariani_86.neni@yahoo.com
bobiedanbad said…
Seperti biasa Elly tetap cute :)
|| NaFiRaa || said…
alahai.. rajinnye tolong mami dia buat kuih.. comel2 jek kuih nye..

aduhaiiii.. terliur plak tgk 2 kuih tuh.. zura memang suka kuih cek mek molek tuh.. tapi susah nak carik kt kedai.. nak buat sendirik malas.. muahahahahaha..

nureen.. thanks yer sebab tolong pulihkan blog neni tuh~
el said…
aku nah 1st time wat cuq keria ni...tp isi dlm tu cm x bape nak msk..lembik..ermm nti insyallah kalo terajin nak try lg...febret tuh :)
MamaEma said…
dah lama tak buat cemek ni
mamalieyna said…
happy weekend..

eheh..eina pun baru buat cucuq keria ni..mak bwk ubi dr kampung nun...lama tak buat..sedap lak rasa..hee~
Daddy study mana?

Org KL pggl keria..org penang pggl cucuq keria eh?

syoknya cuti hjg2 thn kan..leh rehat lama2 :D
suka ngan gelagat si cumil ally..mmg nampak bijak=)
fieda said…
mmg anak papa ellysha ni..

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017