defi meter

ASSALAMUALAIKUM

untuk yg gile keta
yg mmg tau bab selok belok keta
mesti tau bila baca ja tajuk n3 nureen ari ni kan
tapi nureen bab keta ni x brapa tau
tau bawak ja hehhee
stakat nk check & topup minyak enjin ngan aiq tue biasa ja la kan
mmg dlu tiap2 pg b4 gerak g keja check la
tp sejak asben dh tukaq balik mai penang nureen jarang dah wat keja2 tue sbb dia yg dok check pagi2 :P

jom kita tgk apa dia defi meter ni???

ni dia
defi meter ni baru ja dipasang dlm keta kami isnin lepas
fungsinya sama ngan RPM meter keta
klau meter ni clr merah maknanya siang la sbb waktu siang kita jarang buka lampu keta kan tp klau siang pon kita buka lampu keta clr dia berubah kpd clr.......

putih... dan klau mlm ni cmfrm la clr putih gini kan
meter ni jgk bg signal tau bila kita bawak pd gear yg x setanding ngan kelajuan.. perghhh ayat x hengat.. :P
dia bg signal samaada kena tukar ke gear lain @ sebaliknya
asben kata asalnya ada bunyi mcm alarm tp dia buang bunyi tue so signalnya kita nmpk bila yg bulat bawah tulisan peak sebelah kanan tue menyala warna biru

nureen mintak asben snap gambo meter ni masa kami nk kuaq mlm isnin lepas

emuah.... untuk 2 insan yg paling nureen sayang
nak kuaq p cuci2 mata di queensbay jap
ni la t-shirt yg nureen beli sabtu lepas yg nureen crita kat n3 semalam tue
ellesya yg pilih... nureen ada pilih warna hitam + hijau tp dia x mau nk yg ni sahaja... mmm ok la
less 50%

untuk sweater ni yg eb & hezrina suka tue x der less tau pada christmas baru2 ni, harga still maintain & rasanya macam limited jek...
nureen beli dah sebulan lebih masa ellesya demam ari tue
dia yg pilih sndri jgk
mcm org eskimo plak tgk kan hehehhe
yg pasti nureen & asben pon suka :)

ok daaa.... jumpak lagi besok yerrr INSYAALLAH

Comments

klau bab2 keta ni..lily memang tak tau..tau pakai jer.. ;)

Cantik sweater elly tu..^^
Nens Collection said…
sy bwk pon x pandai kereta..haha

comel btol sweater tu,,berkanan plak..;)
syazie blog said…
mana gambaq pool???hmmm...
wantie said…
baju elly tu memang cantik. ada harapan la lepas ni nak mencomelkan dak Dania tu.hehehe...

kalau bab keta ni buka takat defi meter tu ja kak t tau. dah sampai spare bagainya . hahaha.. nama pun kerja ngan keta. hiksss
Bui Junaidi said…
bui pun fail bab2 kereta..tau sports rim jer..hehe
wantie said…
Nureen ni address yang nureen mintak
http://www.oriold.uzh.ch/static/hegira.html

kalau tak dapat pi kat blog kak t. view dia len sket dari yg kak t punya. ntah le kenapa
Salina@IbuAqil said…
Inapun sama.. Tau bawak kete je.. Bygkan nak isi minyak kete pun idok le teman tau.. Hik3!!!
Joel Leslie said…
hehehe. comel je diee.

hntr kat email saya ek number tel n jenis top up. joel_leslie97@yahoo.com
|| NaFiRaa || said…
ooo..macam2 fungsi jugak bende tuh..sebelom nih memang tak tau ape fungsi dia..
fieda said…
mmg comel sweater tu..
MamaEma said…
reti bawa dan isi minyak dan air..lain2 suamilah yg tgkkan..huhuhu..kita samalah nureen..

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017