Friday, January 27, 2012

BBQ special pada dagingnya....

ASSALAMUALAIKUM.....

BBQ
dah lama tak bersantai2 gini
2 minggu lepas, bila nureen & asben ambik AL
PIL ada wat BBQ cikit sempena celebrate kecil2an SIL abes kursus
special pada dagingnya!!!!!
special kat mana ya???
so jom layannnzzz.....

lepas solat maghrib asben terus ambik tugas bakar arang

ellesya plak mmg dr petang lagi x sabo2 nak buat api katanya
knapa lmbat sangat nak mlm mummy???
itueww la soklan dia dr ptg tue
nak mkn hotdog 5 bijik katanya
klau panggil sosej dia kata salah la bukan sosej tp hotdog..

sabar menunggu api yg sedang marak, ellesya nk bakar hotdognya

dah ready.....  ni yg special ni

mlm tue kami wat BBQ daging special recipi dr asben
mmg special sgt2.. sbb recipi dari astro dlm channel 703
tajuk grill apa ntah lupa daaa..... yg pasti sgt2 sedap..
BBQ ayam dari SIL
& hotdog dr ellesya ehehhee....

makin dekat ellesya nk pegang hotdog tue sebenarnya

pergghhh... mmg speciallah...
wallaweiii... beruntung la nureen kan dpt asben pandai masak
:P
nak tgk lagi special & mavelous x??
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
buka mata luas2 yerr...

dengan bara yg panas menyala
ditambah plak daging yg hampir basah2 masak
perrgghhh... nureen plak yg kecur aiq liur hehhee
sbb mmg sedap daging yg asben buat ni
still bleh ingat lg rasanya

wah.. ellesya rajin yerr mengipas api tue

pose maisng2 tapi ellesya terlindung plak ngan bekas SIL pegang tue..

ellesya pose soang2 ker???

hehehe.. anak dara ni dok membebel sambil dok susun cawan warna warni tue

seisi makan x der plak nureen snap sbb kami makan sambil bakar
ni masa masing2 dah kekenyangan
ellesya wit BIL

& kami 3 beranak... insyaALLAH bakal 4 beranak bulan 4 ni... AMIN

gaya peace tak ketinggalan

antara pose wajib nureen & ellesya :)
happy betol ellesya malam tue
tapi pkl 10 dah ajak masuk tdoq sbb kepenatan

bersembang panjang nmpknya ngan BIL

keesokkan harinya.. ellesya sgt2 ceria...
puas dia tdoq mlm tue :)

*sepi plak skrg ni bila YM mcm kena block je kat opis ni huhuuu*


17 comments:

Salina@IbuAqil said...

Mabelessssssss!!
Pg ni ai jd lapor tetiba..
Nak cikit!!!!
Pstttt!! Nnt leh mntk resipi daging tu bleh?!
Hik3!!!
Happy weekend dear & TC!! ;)

sue zainun said...

703 food channel tu ek?..huhuuu mmg beruntung kalau asben pandai masak n rajin masak cam asben nureen...kalau tak jd cam sue lah..makan kedai penyudahnya hihihihi..

eB ezrin said...

alaaaaaaaaaaaaaaa elly, x mo kwn, x ajak auntie. hu3... kijam kijam ;p
ps: recipe pls :)

el said...

x specel lgsg..pasai pa x specel sbb hang tak taruh recepi tu...xmo kawan huh (merajuk 44 hari 84 malam) muahahahahaha

Sidratul Muntaha said...

cny aritu kami pun samalah
buat bbq
ade satay ayam,satay arnab,itik pangang,ayam panggang.
huhuuh...
menu bese la klu blik meru
tpi kambing takde sbb bukan event besar
mmg sume buat sendiri
ayam jer beli sbb takde bela ayam daging..
klu tak,jimat cost!

amiey lee said...

wahhhhhhhh mabeles........ sonokkk sgt kan dpt wat bbq mcm ni..huhuh

Fieza79 said...

fuhhh sedapp...suka gila arr kalo daging bakar..!

Nens Collection said...

wowww..bestnye berbbq..;)

maszmadi said...

wah! teliuq dah nieh.. huhu

lienda said...

leh kongsi resepi mmerinate tu...

mamalieyna said...

wooo terliur org berpantang ni..hee~

oooh nureen bersalin bulan 4? waah dh dekat, awat mcm baru tau je nureen peknen..mmg tak warwarkan awal2 ke?..hee..apapun take care~

wantie said...

hmmm... bertuah la badan dapat asben pandai masak.

nampak mengiorkan. bak mai sini skettt

fieda said...

fuhh..mmg terangkat la asben nureen masak..sampai sini blh bau lagi wlpn daging tu dh habis..hehehe

Izan Ishak said...

terus lapar tgk bbq tu nureen... huhu... dah terbayang2 baunya... ehhh... bau ada bayang ke?

Bui Junaidi said...

MMG SERONOK BILA MASA2 MCM NI KAN...*_*

Aleyn said...

Ayu ur SIL to be...

SEmoga ke jinjang pelaming dan bahagia selamanyer

wan nurul hezrina said...

kalau balik raya atau family berkumpul mmg syokk lah buat bbq.mmg ramai2 selera menjadik jadik..huhu..wah nak ada bby baru=)semoga bby sihat2 jer.

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011