Tuesday, January 17, 2012

brinchang night market, Cameron Highlands - part 6

ASSALAMUALAIKUM

1stly
sharing is caring

jom kita share kat cini
ada yang bertanya mcm mana nak edit gambo kan
nureen plak jd sifu yerr
nureen pon bersifu ngan eb melalui YM ahhaaa...
tq so much eb sudi jd sifu nureen ;p

 nureen guna photoscape
klau photoshop mmg nureen surrender awal2 lagi
x reti hahhhaa

 ambik page
pastu double click kat anak panah tue

double click kat gambo @ click skali kat gambo & tekan ok pon boleh

 dah dpt gambo, click kat simbol kat anak panah tue bwh edit tue kan nmpk x??
ambik assign the page saiz

tukar jerr ikut suka ati hahaha
nureen ikut jenis gambo
klau gambo gini nureen suka letak width & height sama saiz  

tapi klau nk letak width 1000 & height 600 pon bleh nanti dpt gambo mcm kat bwh ni

mcm org slalu wat header gitu panjang :)
sesedap rasa la org kata
sbb tue n3 nureen gambo mcm2 saiz hahahha
ok kembali kpd pembelajaran kita

 tekan edit kat atas tue
nanti gambo akan auto transfer ke editor

 dah msk editor
p kat filter, click vignetting pastu vignetting lagi

 haaaa... kat cini la pilih nk jenis apa juz thick ja
pastu level terpulang nak brapa % 
klau nk white click kat kotak white tue
klau nk black x yah click ok ;)
pastu save

taraaaa....

dan inilah hasilnya....
sayangkan.. masa nureen wat n3 mula2 dlu x reti nk edit bagai
so oberCnya x brapa jelas hehehe

*********************************

skrg kita smbung crita kami d CH
cameron highland di waktu malam

suasana mlm hotel yg kami duduk 
klau yg bertingkat2 tue nureen x tau brapa harganya
malam tue sejukkkkkkkkkk sangat.........
kami terjah night market brinchang

yang sangat2 dicari dah jumpa

strawberry choclate...

perghhhh mmg sedap.. walaupon kat cini jerr tp choclatenya nureen rasa choclate yg baik punya

lain plak ngan ellesya 
dia nk celup marshmallow ngan choclate:P
night market ni berhadapan dengan regency hotel
kami singgah kejap kedai yg bersebelahan ngan regency hotel 

nmpk x menu2nya....
mmg menyelerakan.. kami dinner plak dicini

yg menambat hati nureen & ellesya
tapi kami tak makan yang ni yerr
pilihan kami adalah...............

 ellesya punya.......

ni nureen punya.... ngeh4x...
& daddy????
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 pergghhhh!!!!!
icecream tetap dihati :)

tapi kami 2 yg rasmi dlu

nyummmmyyyy... sedapnya

Ellesya : sya suap daddy cikit
Daddy : tq

Ellesya : pastu suap mummy plak
Nureen : tq

comel je 2 beranak di posing

ellesya nak sangat rasa pudina ni
dah gigit cikit jerr terus buka mulut hahhaa
sedap kerrr????

pastu berebut la icecream ngan daddy
2 beranak ni klau bab icecream mmg no 1

tgk la ellesya tue, sampai x leh duduk takot daddy abeskan icecream tue hahaha

suasana dlm restoran

antara barang2 yg dijual

ni payung beli kat night market td, pilih sndri tue
dia tgk aerishadania pakai payung dia pon nak payung la
pemegang dia buah strawberry

masa kami nak balik tue hujan mulai gerimis
ngan anginnya.. perghhhh sejooookkkkk gilerrr
menggigil nureen masa ni tue yg ambik gambo gini ha jdnya
tapi ellesya totap maintain katanya x sejok pon.. ;p

pose tepi keta merah ngan payung merahnya

dalam perjalanan balik ke hotel
ellesya kepenatan & hampir terlena
tp yg peliknya knapa ellesya tdoq gaya g2 ya???

tapi sampai ja diperkarangan hotel segar bugar plak...
ok jom tdoq.. hahhaa....
esoknya kita sambung lagi....


pppsssstttt....
nak tau satu crita tak??
masa nureen kat night market nie
gerai no3 nureen terjah dah geram tgk FM CH
bila tanya RM10 = 4 biji
so apa lg ckp kat asben nak5x.... rasa abes murah laa
pas2 kami jln2 lagi
tetiba terbeliak bijik mata nureen tau
jumpe FM yg sama RM1 sebijik
so klau sepuluh baru10 hinggit
aduyaiiii... daku terkena
ati jd geram singgah jgk tp x beli
masa jln2 ke lain2 gerai ati tetap dok kat gerai tue
masa dh nk blk nureen ajak asben singgah keta tepi jln
nureen turun g borong utk staff2 opis
pergghhh puas ati
asben geleng kpala jekk tgk perangai wife dia yg ala2 tamak g2 hehehe


*bersambung.....

 

15 comments:

eB ezrin said...

wah kalo student dh jadik sifu, sifu tutop kedai la nmpknyer... ahaks...
tq yer mention my name... (",)

FM yg RM1 kat brinchang tuh mmg best giler sbb kat CH FM yg samer... RM5 satu. hu3

el said...

sejuk2 mkn eskem..rare nya muahahahaha

MRS. K said...

i pon edit guna fotoscape je. senang

Myra Jay said...

Sedapnyer eskrem :)

Ala myra ada photoshop bukan photoscape :)Camne?hheee

wantie said...

fuh.. eskrem tu memang mengancam lah. kalau bagi kat kak t mau semua kak t rembat ni.

Gieyana said...

Rajin ko yer..siap kasi tutorial..dulu kita guna nie..n now dh guna photoshop..photoshop complicated sket psl susah..

Best g night market nie kan..wajib terjah bila p CH..

fieda said...

pernah gak beli fm yg rm1 satu tu..mmg murah kan..sedapnya tiga beranak ni menikmati aiskrim..

sue zainun said...

Ooo pakai photoscape upenye..ada gak tp xpandai nak edit guna tu..lps ni leh la try..hihi..alahhh biasalah tu kalau dah berjalan mesti shopping sakan punyer..xsah kalo xborong kan..

|| NaFiRaa || said...

murahnye harga FM tuh~ kalo zura pon mau memborong FM jugak.. hehehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tak menahan tgk makanan ni semua..sedap2..terus terasa lapar..^^

wan nurul hezrina said...

seronoknya jln2 carik makan..mmg kt psrtuh mcm2 ado

Salina@IbuAqil said...

Cantek payung elly..
Untie pinjam boleh?! ;)

maszmadi said...

walopon iklim sejuk meremang... ice cream tetap jadi pilihan... hehe

KhaiRin - anies said...

mmg la x reti tau gn PS je
best nyer ... meleleh la

Imah Dinor said...

cantiknya pemandangan mlm d CH....

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011