Thursday, January 19, 2012

sejokkkk yang makin terasa bila..... - part 8

ASSALAMUALAIKUM

sebelum kita sambung pasal CH
nureen nak crita pasal semalam
nureen kan kena g minum aiq gula
skrg ni kan wajib tp el kata dia preggy 2011 x kena pon
aiii pelik la plak tang mana plak wajibnya??

cuba bayangkan nureen nk kena abeskan 1 gelas ni semata2 air gula tanpa rasa oren ke, strawberry ke... huhuuu
nureen ikut ckp eb skali nafas
tp lepas ja abes terus g sinki
apa lg muntah la.. tak tau nk ckp betapa loya melugai mcm2 rasa
tp nurse kat c2 x dgr
sbb eb kata klau dia tau dia mintak buat lain
aduyaiii
smpi 4kali nureen muntah tau
eeee..... rasa mcm mimpi ngeri plak
pastu skali kena cucuk utk elak kancing gigi tue :)

*****************************************
ok jom sambung....
dari butterfly farm kami jalan2 lagi menuruni bukit
risau ngan keta yg naik dari bawah so daddy minta ellesya duduk atas bahu dia

berjalanlah kami 3 beranak
ke mana???

sampai cini ellesya nak sgt2 topi & muffler ni
sbb ada pink & purple
purple adalah clr faveret ellesya yg baru
eb..  kat cini la kami beli topi aed  :)
jaga baik2 tau
topi aed tue mmg eb yg pesan sbb masa eb g christmas thn lepas topi yg sama ilang so eb mintak nureen tlg belikan :)
ok skrg kita kat mana ni???

bee farm
jom terjah

besarnya bee tue...

kami turun kejap jerr...
x der yg menarik kecuali risau takot2 disengat lebah hahhaa

ellesya agak moody masa ni
sbbnya dia nak jagung bakar masa kami lalu ada 1 gerai jual tp daddy x mau belikan sbb takot baju kotor...
tapi kalau sape2 g CH jgn lupa beli jagung tau
sbb jagung CH ni manis walaupon belum direbus
tp sayang kami tak beli pon

muka dah x berapa nak ceria, di mulut asyik sebut
"nak jagung2x...."
lepas bee farm kami naik balik
bila mendaki ni nureen naik semput la jgk
seb baik dah tukar kasut

rajoo strawberry farm
eb suggest kat nureen g cini sbb tempat dia bersih
mmg bersih tapi kami jugak frust
ingatkan boleh petik strawberry tp huhuuu

so kami juz snap gambo kat cini saja...

eh3x..

Ellesya : mummy, sya tak dapat gigit pon
Nureen : bkn suruh gigit la juz pose jerr, kalau gigit nanti tokey dia marah :P

ellesya tetap coba nk gigit hahha

mak aii.. besaunyerr nureen nganga
ni ja pic kami di ladang strawberry
pastu wajib la bila dh kat c2 kan
makan!!!!!!

dah buka glove nak mkn senang cikit

senyum penuh makna tueee

yeaahhh.... icecream lagi......

ellesya pilih yg ni sama ngan nureen jgk

berselera betol....

tgk la

nyummmm.... selamat masuk dlm mulut

dah selesai kami terjah plak gerai2 tepi jalan kejap
ada hajat kami dicini

ni yg kami cari
kedai yang sama kami beli masa tahun 2007
sbb madu kat kedai tue semua yg terbaik

dan cikit buah tangan utk family
nureen cari yg dlm kotak kayu rasanya dh x dak
so beli yg kotak mcm ni ja
RM 20 = 5 kotak

dah borong semua kami ke parking.. ada lg nk terjah
kami nak cari jugak tmpt yg boleh petik strawberry
nmpk tak kat bukit2 tue, kabus yang dah semakin kurang

dalam keta ellesya sgt2 puas ati
masa kami otw ke CH ellesya awal2 lagi dah cakap nak bantai strawberry
nureen suruh dia pilih strawberry merah tp dia nk jgk yg pink
tp b4 dia pilih yg pink dia ckp nk purple tau
hahhaa


asyikkk ellesya lena ngan bantal barunya
penat la mendaki td hehehe

kami teruskan perjalanan dan akhirnya kami jumpak.....
???

yesss..... kat cini bleh petik la
xcited sgt2
ropanya tmpt yg satu2 kami singgah masa 2007 tue yg boleh petik

jom2

kami kejutkan ellesya jugak2
rugila klau dia tdoq kan

ellesya dlm keadaan agak mamai

eh.. keciknya
ellesya ckp dia nk petik yg kecik2 ja
masam la sayang oiii.... tp sempat jgk 2 bijik dia petik yg kecik lainnya kami tunjuk baru dia petik





khusyuk petik sampai terbersin

yeeahhhh.... mimik muka tue bagai la liat sgt tangkainya.. ehhhe

ellesya lebih mirip daddy kan :)

ni baru cikit... kami akan jelajah lagi
cari yg besar2 semua

suka nureen ngan pic ni
tq PG en.nasir :)

emuah.... kiz sikit utk strawberry tue

ellesya yg senyum2 kelat

yeahhh... selesai sudah, ellesya plak wat muka masam masa daddy dok gigit strawberry
hehehe ada yg sambil2 kami petik masuk dlm mulut tau :P

kami isi padat2 ketat2 dalam bekas tue
klau kita petik harga 1 kotak tue RM25
tapi kalu kita beli yg dah dipetik tp x sepadat tue la RM15 :)
mana lg puas ati?? nureen suka yg petik sndri

masa g bayo kami rasa jgk icecream strawberry ni
perghhhh mmg sedap la
pure punya rasa strawberrynya
sebatang baru RM 1

tapi ellesya setia dengan paddle popnya
nureen ada pasang niat
b4 balik nk beli icecream strawberry ni byk2 wat stock kat umah
tp... nureen terlupa daaaa.....hu4x..

turun dari ladang baru kami lunch dalam pkl 3 ptg gitue
boleh tahan sedap nasi ayam ni
tp klau perut dh tgh lapo apa2 pon sodap kan ;p

ellesya mmg gadis melayu
kami laki bini guna sudu ellesya mkn guna tangan k

Malamnya kami kuaq lagi
ronda2 pekan pastu singgah dinner kat satu kedai nyonya

kami order nyonya fried rice 2.. sedappp....
&

daddy punya chicken chop
kureng cikit kata daddy

xtvt tengah malam pabila ellesya dah nyenyak tidoq...
ehem3x.. uicchhhh jgn pikiq lain yerr
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
genap usia nureen 29tahun pada detik 12 tgh mlm 9/01/2012
lagi 1 tangga nak ke versi 3 ngeh4x..

besday girl ke besday mummy girl kahkahakhhh

malu plak bila tgk gambo ni

suapan utk suami terchenta :)

juz kami 2 laki bini ja celebrate
ellesya dah lena dibuai mimpi2 indah

tq  da
ayg luv U so much

da jangan marah yerr
ayg letak pic masa wedding kita dlu :)



*bersambung......

18 comments:

eB ezrin said...

terujer3... dari pkl 8 tadi tunggu n3 nih kluar ;p
bestnyer. eskrem tuh mmg sdp kan? kami brg ari tuh, kelmarin baru abes :)
topi aed dh sampai. tq nureen. tapi aerish teraser la plk. dier nak gaks, biler eB tgk ellynyer satu set g2 minat plk. ms kat CH dolo x minat. kat korea x der. hu3... xper3. kami akan ttp carik. ;p
betol kan? beri kat c2 bersih compare ngan tmpt len. :)

Imah Dinor said...

sgt2 teliur tgk suma pic makanan..... bila lak kami nak terjah sana....

ibu MZW @ farah idayu said...

sedapnyer eskrem strawberry tuh!!! rasa nk pi cari juga..ahha~!

el said...

a'ah betul tu terliur tgk eskem stoberi tu meleleh2 sos dia hahahaha...

wahhhhhhhhhhh tu nasir time kawin eh..lain beno ghope dia ngan skrg...rs skrg byk manis lg..hahahahaha

Salina@IbuAqil said...

Suka betoi tgk buah strawberry tu.. Warna dia cntek sggh.. Uwaaaaaaaaaa nak eskrem strawberry jgk.. ;)

eima said...

epi belated besday dear...

alesya tak muntah pening ke naik trn CH ari tuh .. fahim kemain lagi ... huhu kecik2 ok je mamat tuh ..dah besar meragam plak die

Fieza79 said...

alahai best nye tgk...dok tgu huby bg greenlight ni nk gi sna lg..

fieza preggy 2011 xkena pun mnum air gula...nsb baik terlepas...xtau knp..hihii

maszmadi said...

freshnyer tengok stoberi2 tu..... rasa terliop laks..

wantie said...

ala.. ok la tu, kalau beli yg dah dipetik RM 15, kalau dipetik sendiri RM25.

Pengalaman memetik strawbery tu yg penting. tul tak. kalau nak beli yang dah dipetik kat sini pun ada.hehehe

Aya Ariel said...

sedapnyeee..

bile laa kami sefamili nak kesana ni..hehehe..

nureen preggy ke? sori laa..lama tak jengah sini ;)

kasihredha said...

happy belated birthday ye..:)

bestnya elly petik strawberry

iizla said...

bestnya tengok gambar jalan2 kat sana. dua tiga kali saya scroll ke atas ke bawah semata2 tengok gambar.

dh lama tak pegi CH, tahun ni kene pegi jugak..jeles tengok!!

fieda said...

happy belated besday nureen..wow..puas ati tgk gambor dlm entry ni...semuanya best2..

Bui Junaidi said...

SERONOK BETUL KORANG YER..YG KAK BUI TENGOK NI HANYA MAMPU TELAN AIR LIUR JER..HUHU,TAK ACI...

HEPI BELATED BIRTHDAY NUREEN..HENSEM HUBBY NUREEN..KURUS LAGI MS KAWEN KAN,SEKARANG DH BAMBAM..HEHE

PASTU,MATA KAK BUI NI TERPANDANG PULAK BULU TANGAN NUREEN,MAK AIII..LEBATNYA..KAK BUI PUN LEBAT JUGAK TP X SELEBAT NUREEN PUNYA..HIHIHI

UTK SOKLAN NUREEN TU,CUBA SURUH DIA G DESIGN > SETTING > FORMATTING > TIME ZONE

PILIH GMT +08:00 KUALA LUMPUR

JGN LUPA SAVE SETTINGS

TENGOK OK KER TAK,KALAU TAK OK JUGAK KAK BUI PUN TAK PANDAI NAK ATUR LAGI SBB KAK BUI NI AMATUR JER..*_*

KhaiRin - anies said...

rm25 je?
kalu anies, bw plastik lebey hehehehe

Mama Ema said...

selamat hari lahir nureen..setahun lagi nak ke angka tiga tu...hehehe

bestnya makan aiskrim..terliur tiba-tiba...

afnieponie said...

hepy besday nuren. sama la kita taun ni 29 tahun tp afni hjg tahun. cam xcaya je g setahun umuq nak masuk 30-an... huhuhu...

Myra Jay said...

Sedapnyer eskrem stoberi..
Best tengok Nureen petik buah stoberi ha, beso2 semua :)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011