ellesya jumpe dentist

assalamualaikum
autopublish


setelah sekian lama terperam @ tertangguh nak bawak ellesya jumpe dentist
akhirnya jumaat minggu lepas tertunai sudah
tambah2 bila nureen bg tau yg aerishadania princess eB 
dah jumpe dentist di cini

bertambah2 la xcitednya ellesya nk jumpe dentist
tiap hari nureen blk ja keja ellesya tanya
"mummy... bila nak bwk sya g jumpe doctor ni?"
alahaiiiii... anak daraku ini tak sabar nk g check gigi yerr
sori yerr ellesya..
mummy slalu lupa bila msk opis 
asyik ngadap paper work smpi lupa nk call wat appoiment
sebenarnya tak perlu wat appoiment bagai
klau terus g sana depa terus ja check n buat
mmmm......
ellesya mmg ada ngadu sakit gigi
bila nureen check mmg ada lubang kat gigi geraham dia

sabar menunggu giliran sambil main tabs

tak ramai yg jumpe dentist ari tue
so ada la soang 2 ellesya bleh wat kwn..
nmpk tak yg pakai dress kuning kat blkg tue?
ellesya g la tegur nk berkawan tp budak tu ckp kasar ngan ellesya
terus ellesya mai kat nureen ckp kwn dia tak nak kwn ngan dia
alahaiii ciannyerrr
pastu nureen ada la dgr mama bdk tue tegur anak dia ckp 
"adik tue nak kawan ngan kakak, ckp la ngan dia elok2" 
pastu baru la dia mau berkawan ngan ellesya
siap main tabs sama2 :)

ni knape plak???
sebenarnya ellesya ngadu dia tak larat nk tunggu walhal
pas ni mmg turn dia pon 
sebenaqnya bkn tak larat tapi x der kawan
yg adik baju kuning td dah masuk pon
heheee

posing2 dolu kami 2 beranak sebelum masuk gelanggang
snap by phone tu dpt ambik pic ellesya tgh snap gambaq nureen
ada gaya pro tak hehhee

manjanya ellesya... 

gud girl.. duduk ja atas kerusi tue terus nganga mulut tau hehhe
cayalah... mmg ellesya sgt2 berani
nurse2 kat c2 dok puji dia senang nk check gigi
so ada 2 lubang kiri n kanan pd gigi geraham
terus suruh tampal

depa pon tau mcm mana nak ambik hati budak kan
siap test bunyi n rasa mesin kat tangan ellesya
bila msk dlm mulut x la dia terkejut kan

kerjasama yg sgt bagus






bila nureen tanya gigi depan ellesya yg dh jd caries tu
nurse tue ckp mmg dh x leh wat pa2
jd mcm tue dsbbkan susu
klau minum susu b4 tdoq mmg gigi akan g2
so langkah terbaek lepas ja minum susu wajib minum aiq masak
insyaALLAH gigi akan elok smpi la gigi susu tu tanggal sndrik
insyaALLAH nureen akan praktikkan utk emir nanti

************************************

Comments

Kesuma Angsana said…
KA pown kecik2 dh train anak2 jumpa dentist hehehe
Nens Collection said…
hehe..gud gerl la ellesya..anty pon ketar jugak kalo suh g dentist ni..hihi
eima said…
fahim dah jumpa dentist 6-7 bulan lepas .... gigi cantek dan ok ...

kena rajoin gosok gigi la ...tu paling penting
keisn klu budak2 sakit gigi kite org tua pun sakit tambah lal budak2
el said…
gudgirl lah kakak..hehehe
myfirdz said…
wah..berani la dia.. aunty pun tkut nk jmpe dentist.. hehe.. good girl.. :)
~MommyAida~ said…
bagusnya Kakak Ellesya ni..tak takut langsung!!sennag je la kalo nk buat treatment gigi kat dia kan..terus sua mulut je..gud girl!!
Nisah Mat Noh said…
beraninye sya, malu auntie.. coz auntie paling takut nak jumpe dentist huhuhu
Nafira usof said…
waahhh.. beraninye kakak sya.. bagus untuk kesihatan gigi kanak2..
zura pon tak tahu sebab susu gigi boleh jadik cam tuh~
Myra Jay said…
Ellesya Good girl, okla tak takut jumpa Dentist :D
Zura@Iwan said…
betui..kena kasi air msk lps minum ss....

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017