Thursday, November 22, 2012

ellesya jumpe dentist

assalamualaikum
autopublish


setelah sekian lama terperam @ tertangguh nak bawak ellesya jumpe dentist
akhirnya jumaat minggu lepas tertunai sudah
tambah2 bila nureen bg tau yg aerishadania princess eB 
dah jumpe dentist di cini

bertambah2 la xcitednya ellesya nk jumpe dentist
tiap hari nureen blk ja keja ellesya tanya
"mummy... bila nak bwk sya g jumpe doctor ni?"
alahaiiiii... anak daraku ini tak sabar nk g check gigi yerr
sori yerr ellesya..
mummy slalu lupa bila msk opis 
asyik ngadap paper work smpi lupa nk call wat appoiment
sebenarnya tak perlu wat appoiment bagai
klau terus g sana depa terus ja check n buat
mmmm......
ellesya mmg ada ngadu sakit gigi
bila nureen check mmg ada lubang kat gigi geraham dia

sabar menunggu giliran sambil main tabs

tak ramai yg jumpe dentist ari tue
so ada la soang 2 ellesya bleh wat kwn..
nmpk tak yg pakai dress kuning kat blkg tue?
ellesya g la tegur nk berkawan tp budak tu ckp kasar ngan ellesya
terus ellesya mai kat nureen ckp kwn dia tak nak kwn ngan dia
alahaiii ciannyerrr
pastu nureen ada la dgr mama bdk tue tegur anak dia ckp 
"adik tue nak kawan ngan kakak, ckp la ngan dia elok2" 
pastu baru la dia mau berkawan ngan ellesya
siap main tabs sama2 :)

ni knape plak???
sebenarnya ellesya ngadu dia tak larat nk tunggu walhal
pas ni mmg turn dia pon 
sebenaqnya bkn tak larat tapi x der kawan
yg adik baju kuning td dah masuk pon
heheee

posing2 dolu kami 2 beranak sebelum masuk gelanggang
snap by phone tu dpt ambik pic ellesya tgh snap gambaq nureen
ada gaya pro tak hehhee

manjanya ellesya... 

gud girl.. duduk ja atas kerusi tue terus nganga mulut tau hehhe
cayalah... mmg ellesya sgt2 berani
nurse2 kat c2 dok puji dia senang nk check gigi
so ada 2 lubang kiri n kanan pd gigi geraham
terus suruh tampal

depa pon tau mcm mana nak ambik hati budak kan
siap test bunyi n rasa mesin kat tangan ellesya
bila msk dlm mulut x la dia terkejut kan

kerjasama yg sgt bagus






bila nureen tanya gigi depan ellesya yg dh jd caries tu
nurse tue ckp mmg dh x leh wat pa2
jd mcm tue dsbbkan susu
klau minum susu b4 tdoq mmg gigi akan g2
so langkah terbaek lepas ja minum susu wajib minum aiq masak
insyaALLAH gigi akan elok smpi la gigi susu tu tanggal sndrik
insyaALLAH nureen akan praktikkan utk emir nanti

************************************

11 comments:

Anum said...

beraninya dia

Kesuma Angsana said...

KA pown kecik2 dh train anak2 jumpa dentist hehehe

Nens Collection said...

hehe..gud gerl la ellesya..anty pon ketar jugak kalo suh g dentist ni..hihi

eima said...

fahim dah jumpa dentist 6-7 bulan lepas .... gigi cantek dan ok ...

kena rajoin gosok gigi la ...tu paling penting
keisn klu budak2 sakit gigi kite org tua pun sakit tambah lal budak2

el said...

gudgirl lah kakak..hehehe

myfirdz said...

wah..berani la dia.. aunty pun tkut nk jmpe dentist.. hehe.. good girl.. :)

~MommyAida~ said...

bagusnya Kakak Ellesya ni..tak takut langsung!!sennag je la kalo nk buat treatment gigi kat dia kan..terus sua mulut je..gud girl!!

Nisah Mat Noh said...

beraninye sya, malu auntie.. coz auntie paling takut nak jumpe dentist huhuhu

Nafira usof said...

waahhh.. beraninye kakak sya.. bagus untuk kesihatan gigi kanak2..
zura pon tak tahu sebab susu gigi boleh jadik cam tuh~

Myra Jay said...

Ellesya Good girl, okla tak takut jumpa Dentist :D

Zura@Iwan said...

betui..kena kasi air msk lps minum ss....

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011