Friday, November 2, 2012

"nur cemerlang" untuk ellesya

assalamualaikum
autopublish

blk raya last week
nureen terbaca satu tamplet pasal tadika 'nur cemerlang'
terus bincang2 ngan daddy pasal tue
sbbnyerr member blogger nureen gieyana pon ada hantaq anak dia g c2 jgk

so isnin lepas, lepas lunch ngan zura , terus sms gie mintak direction g c2
bila dah sembang & tau serba cikit pasal tadika tue terus register nama ellesya


sebelah mlmnya, ajak daddy g bukit jambul kejap
wat gambar passport for registration
1st time ellesya wat gambar passport
pas jerr ambik gambo ellesya marah2 
"silau mata sya tau!!"
hahaha
10 minit je siap gambo ni, dah siap jln2 cari beg skolah sya
ellesya nak beg DORA yg ada roda
kami belum jumpak & masih mencari :)

betapa xcitednya nureen nak tadikakan ellesya
esoknya terus bawak ellesya utk ukur baju 
tapi nureen bawak ellesya masuk opis dlu, lunch hour baru pegi

ellesya dah slalu mai opis nureen
so dia wat mcm umah sndrik
1st tmpt dia suka sgt ni la white board
wat mcm dia tue cikgu tgh ngajar murid2 yerr

daddy ckp, nanti minta cikgu kat c2 ngajar ellesya utk menulis guna tangan kanan & kiri
 sbb ellesya ni kidal so klau dia pandai tulis ke2 2 tangan kan best :)


cikgu dh penat mengajar la
mai secawan.. ahhah aiq masak jerrr

khusyuknya cikgu ni

phone kat opis berdering sekejap jerr dh berenti
ooo ropa2nya tak sedaq pon ellesya yg angkat
bila nureen jwp mmg betol ada org di talian
 member nureen call nak tanya pasal report skali
secretary ellesya yg angkat daaaa
senyap2 ellesya dok soang2 kat meja paling ujung kat opis hehehe

rancak depa 2 berborak yerr
haiiissshhh... gunting tue dia mintak kat nureen nk gunting kertas
nureen tgk ellesya cukup hati2 bila wat keja
kejap jerr nureen bg dia main gunting tue, takot kena tangan


amboi3x... mcm berborak ngan boyfriend plak yerr

lunch hour
alhamdulillah, selesai sudah seisi pendaftaran & ukur baju
ellesya baru pas teriak sbb dia tak nak balik
nak terus belajaq kat c2
ramai kawan2 tengah belajaq masa kami smpi c2
mana tak xcitednya ellesya kannnn

monyok je dia

mundar mandir je dia jalan
dok suruh nureen masuk keja tinggai dia kat c2
dia nak masuk belajaq ngan kwn2 hahhaa



tgk la bila di ajak balik
semua tempat dia tawaf


elok dah nk smpi kat gate, ellesya turun balik
katanya dia nak masuk belajaq la hehhe

kejap masuk kejap lari kat nureen :P


'mummy... sya nak g tadika la ni jgk!!'
"mana boleh, tunggu bulan depan k"

pujuk2 ellesya & bawak g lunch mcd & main2 sekejap

ellesya akan mula bertadika di :
Tadika : nur cemerlang, bukit gelugor, penang
Tarikh : 10 dec 2012
Masa : 7.00 pagi - 6.30 petang

nureen ambik fullday care sbbnyerr senang,
lagipon tadika ni mmg dekat ngan opis nureen
tak sampai pon 5 minit and nureen masuk keja bleh terus hantaq ellesya & balik keja boleh ambik dia :)

insyaALLAH ellesya akan suka ngan tempat yg kami pilih ni
skrg ni ellesya dah mula tdoq awal
sebelum tdoq & klau dia terjaga masa nureen kiss dia b4 mai keja
dia akan cakap
"mummy sya nak pegi school"
hehhee.. xcited kan ellesya
so satu ja jawapan nureen supaya dia ok
"baju sya tak siap lagi, nanti siap baru mummy hantaq g school k"
ok... terus smbung tdoq :)

28 comments:

Anum said...

macam2 kan anak2 nie

Nens Collection said...

nk masuk sekolah dh ellesya..kejap je masa berlalu..

semoga ellesya cemerlang disana,best tgk environment tadika tu..sejuk mata memandang

Kakzakie said...

Dah nak kena sekolah tahun depan ye.. Ellysah tak susah sebab dia suka berkawan..

~MommyAida~ said...

alahai Ellysha..mcm org besar dah..hihihi..okla kan kalo dia nk sndri pg school..takdela rasa mcm kita paksa dia sangat kan..Happy schooling Ellysha..

Cik Nurul Siezuka said...

Alooo comelnyer..

time kasih sudi singgah blog Nurul, Salam kenal..

www.siezuka.com

eB said...

wahhhhhhhhhhh
bestnyer elly dh nk msk skolah...
aerish x dpt result lagi. hu3

Qhaifa Nur said...

dah nak pergi school ellesya...kejapnya rasa dah besar...

wantie said...

kejap je kan, dah nak pergi sekolah ellysya ni.

amboi.. excitednya dia.

rohayu osman said...

already follow.. jgn lupe follow me back yer.. salam kenal.. dah besar dah anak.. tak sabar nk tunggu anak ayu beso..

QA's ~ mamapapa said...

wah!wah!sonotttnyyyaaa ellysha dh nak masuk tadika :)

Ema Blog said...

wah, ellesya dan nak masuk sekolah..belajar rajin-rajin tau..

MAZLIZA ABD RAZAK said...

erm...baguslah masuk sekolah (",)
salam kenal (",) follow U..
singgah sini : http://mazliza86.blogspot.com/

Zura@Iwan said...

dia mmg xcited dh tu beb...sng la dia nk sekolah nnti...

Haslinda said...

Salam, rajin baca ur blog tp jarang komen :).Oh dia antar kat Bukit Gelugor, ingat Sg Ara.Sb anak saya antar sg ara.Ok la NUrcemerlang ni so far.Elesya brapa taun 5 ka?taun dpn?

sha my heart said...

wah, seron0k dia..

Nafira usof said...

semangatnyer dia nak gi sekolah~ :)

Tihara said...

as salam

alhamdulillah,tak perlu dipaksa2 nanti :)

Kuazue Mohd said...

somel ajer.. salam ziarah n polow

izan mama mia said...

singgah tgk gelagat ellesya....folo cni juga,..dr "miaduniaku"

Nisah Mat Noh said...

ellesya nak g school dah ye.. so xcited kan.. nnti study smart ye ellesya.. (^_~)

Zie said...

wah memang excited yer.termasuk mama jugak kan? tahun ni dina dah masuk pra...

IntaNBerliaN said...

wah bestnya... excited ellesya yer :-)

cheeze maz said...

salam ziarah,

Bila anak2 mula menjejakkan kaki ke tadika @ pra sekolah, mmg dia org excited. Kita yg jd ibubapa pun excited, nak tgk anak menyesuaikan diri dgn persekitaran baru.


Jemput ke blog akak di cheezemaz.blogspot.com. Mana tau berkenan nak rasa serbuk cheese CHEEZE MAZ, yg bila dicampur air akan menghasilkan sos cheese seenak sos cheeze wedge, KFC. Lagipun hy RM 10.00 untuk 1 pack seberat 200 gram.

mamalieyna said...

bagusnya ellesya,,semangat nak g school ye.. arif lmbt lg, tahun 2014..tp dia asyik la dok sebut nak g tadika.. ^_^

Kesuma Angsana said...

semangt die nak p sekolah ye ! bagus2

Salina@IbuAqil said...

Elly dah nak school..
Yey!!!
Semlm kami p Graduation & Concert Day Aqil Naim..
Sayu tgk anak dah besar..
Berdiri wat persembahan atas pentas..
Tp si Aqil duk tegak jer ler..
Idak nyanyi nari pon..
Hu3!!!!
Malu ler tu konon..

wan nurul hezrina said...

mek merah stay dengan nursery lama dia di cendiakawan educare..amik full care jugok senang..dekat bawah umah n dekat ngan opis jugk sama dengan sofia=)

nanakimie said...

bagus ellesya semangat nk g school,hee..kte geng la ellesya,kidal:)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011