Thursday, November 8, 2012

kebebasan pada si kura-kura hanya seketika

assalamualaikum
autopublish


perghhh tajuk n3...

sebelum kami balik ke penang raya haji lepas
abah ada ckp
keciannya tgk kura2 tue dok dlm bekas sempit
lepas ja la dlm kolam kat umah ni

so nureen bg tau asben
awalnya asben diam ja tgk2 pagi tue dia sndrik yg lepaskan kura2 kesayangan ellesya
jom layanzzz.....



bestnya... dpt tempat yg luas kan


berenang2 kegembiraan



nmpk tak yg merah2 pink tue
tu ikan kaloi kwn abah bg kat abah
besaq..........
tp daddy ambik balik kura2 tu sbbnya dia kata ikan kaloi abah dok patok @ gigit kura2 la
kecian plak kura2 tue nanti sakit la kan

emir plak layan melepak kat gazebo abah

bila mlm menjelma b4 gerak balik jitra ambik MIL
ellesya snap beberapa keping gambar
tp yg ni ja nmpk cun cikit

pastu mintak nureen plak snap gambo depa 2

emir tak duduk diam
risau plak nureen takot jatuh ellesya bukan main kuat dok peluk adik dia

 *******************************************************


rakan2 blogger sekalian
 sama2 kita doakan moga eb & baby A selamat
eB dijangka bersalin melalui kaedah czer mulai esok
insyaALLAH 
nureen akan update dari semasa ke semasa
hari ni 08 nov 2012 eB dah warded kat hospital putrajaya



DOA SUPAYA WANITA MENGANDUNG MUDAH MELAHIRKAN ANAK DENGAN SELAMAT


Maksudnya:-

Bertanyalah kepada mereka (yang musyrik itu): Siapakah Yang memberi rezeki kepada kamu dari langit dan bumi? Atau siapakah yang menguasai pendengaran dan penglihatan? Dan siapakah yang mengeluarkan makhluk yang hidup dari benda yang mati dan mengeluarkan benda yang mati dari makhluk yang hidup? Dan siapakah pula yang mentadbirkan urusan sekalian alam? (Dengan pertanyaan-pertanyaan itu) maka mereka (yang musyrik) tetap akan menjawab (mengakui) dengan berkata: Allah jualah yang menguasai segala-galanya! Oleh itu, katakanlah: (Jika kamu mengakui yang demikian), maka mengapa kamu tidak mahu bertakwa?

Wasallam. 

nureen plan nak wat n3 khas buat eb hari ni

tp memandangkan keja yg terlalu byk nureen x sempat nak draft
n3 ni pon nureen dah draft minggu lepas

14 comments:

Anum said...

wow bestnya sis

mamalieyna said...

bestnye tengok kure2x.. ^_^

*Insyaallah ramai yg mendoakan eB..moga selamat hendaknya..Amin..

Dhiera nadhirah said...

seronok kura-kura tu dapat tempat lebih besar lagi~

Lynn Hamzah said...

tq for sharing doa mudah bersalin tu...minta izin share kat blog saya juga yer...

Zura@Iwan said...

luas la sikit kura2 tu nk berenang...tp tu la..ikan kaloi plak duk patuk dia..huhu..

#ada bc n3 Nureen buat kt blog eB...semoga eB n bb slmt...aku plak rasa gementar...

Qhaifa Nur said...

ada kura2 yup ellesya....

moga eB selamat semuanya.......

ibu MZW @ farah idayu said...

alololo...comel betul kura2 ellesya tu..

Ema Blog said...

semoga pembedahan bersalin EB berjalan lancar...

Salina@IbuAqil said...

Hihihihi suka dgn tajuk entry kali ni "unik"..
Hik3!!!
Sian kura2 kena patuk..
Sama2 kita mendoakan sahabat kita eB & bby A..
Moga Allah swt permudahkan segalanya..
Amin!!!!!!
Nnt nureen hapdet lg ye dear.. ;)

eima said...

eB dok putrajaya ke ... mudahan eB mudah segalanya lah ....

Nens Collection said...

ololo..comel2!
semoga kak eb & baby A selamat..insyaallah..;)

~MommyAida~ said...

Nampak kura-kura tu happy sangat dpt berenang kat dlm kolam tu..Semoga semuanya selamat utk Eby..InsyaALLAH

Nafira usof said...

besar jugak kura2 elly tu.. hehehe..

moga urusan eB dipermudahkan~

rohayu osman said...

semoga segalnye berjln lancr.. insyallah.. amin

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011