Tuesday, December 11, 2012

nur cemerlang islamic english kindergarten - 1st day

assalamualaikum
autopublish



8 dec 2012
sabtu lepas kami ikuti taklimat utk schedule tadika ellesya kat
dewan Seameo, RECSAM Gelugor, Penang
rasanya kami org last yg smpi hahhaa

bila taklimat mcm2 ni ada anak2 kecik plak mmg
agak bising la dlm dewan
dengan sora budak dok teriak, menjerit, berlari sana sini,
ketawa ramai2 bila dh jumpe gang....
so x der la dpt tumpu sgt kan tp x pe la janji paham sudah

ari tue cikgu2 tadika nur cemerlang ni ada wat persembahan
ellesya ni mmg suka menari
bila dgr ja lagu mula dia dok menari kat blkg
apa lg daddy ckp klau berani pegi naik stage
mulanya ellesya malu jgk sbb ramai sgt cikgu atas stage
tp bila daddy ckp daddy cabaq dia
terus g naik.. kira ellesya org 1st yg naik stage pastu baru
budak2 lain ikut naik

susah la nk ikut sama mcm cikgu2 tue nari kan

ellesya cuba jugak ikut tp dia ikut budak yg pakai dress merah tu

myb budak tu mmg dh msk kot sbb dia mcm tau jer step nari

mmm... x bleh jadi nih

hahahhaaaa
last2 ellesya ikut gaya sndrik menari
ellesya ni klau menari suka tiru gaya
 cartoon doc mcstuffins


ari2 tgk cartoon ni


see... ramai kan :)

10 dec 2012
seawal 7pagi nureen kejutkan ellesya
mulanya dia ckp dia still ngantok lg
tp bila nureen ckp ari ni kan nk g school
terus mandi n bersiap
ellesya request kat nureen snap pic dia dr belakang
bleh nmpk beg princess comel dia tue
yg bagusnya ellesya slalunya susah nk pakai dress mcm ni
tp pagi tue sng plak dia bila nureen suruh pakai dress tue

knapa ellesya tak pakai uniform yerr??
sbbnyerr uniform ellesya baru jek siap sabtu pagi
so ptg isnin la baru dpt
ituew pasal 1st day ellesya pakai baju biasa
esk baru start pakai uniform
mcm ready nk lumba lari ja hehhee

ellesya : "mummy.... gelang merah ni knapa sya kena pakai?"
nureen : "sat g nak ikat rambut senang"
ellesya : "sya simpan dlm beg la mummy"
nureen :"x pe la meh kat mummy, sat g smpi school mummy ikat rambut sya k"


last2 getah rambut tue lupa nk bagi kat ellesya bila anto dia g tadika semlm.. melekat jerr kat pergelangan tgn nureen hahhaa



dlm perjalanan tak yah ckp la
pok pet2 dia dok crita ituew ini pasal school dia
bila dah nmpk cerah cikit dia mintak nureen bwk laju2 sbb dia dah lmbat nk smpi school hahaha


xcited kan ellesya
dah smpi school dia mantain senyum sokmo

masa taklimat ari tu drg dh bg tau
mak bapak mmg x leh tunggu anak2 utk 1st day tadika
sbb nk drg biasakan diri
so masa antaq ellesya mmg dia ok, salam & bye2 mummy
dia mmg nk sgt2 pegi belajar
ellesya seorg yg sgt peramah & suka berkawan

harapan mummy & daddy moga ellesya :
1. suka ngan tadika pilihan kami ni 
2. dpt belajar ngan selesa
3. jadi anak yg baik & cemerlang dlm serba serbi

belajar rajin2 yerr kakak sya




macam tak percaya ja
rasa cepatnya masa berlalu
ellesya dah besar n dh mula sekolah

16 comments:

Anum said...

bestnya akak dah mula sekolah

Deq's Qienz said...

assalam..skh baru sy tahu siap nureen n eb tuh..hahah..maaf terconpius daaa..salam kenal ya..1st rasanya sy smpai sini..hehe

Lynn Hamzah said...

cutenya beg dia...

el said...

have fun learning ok ellesya :)

Gieyana Muhamad said...

Wahh..gigih hg snap pics..aku jer mls..ekekeke..:-)

Weh..dh tukar dh nm school nie..Nurcemerlang islamic English Kindergarten...

Alhamdulillah sekolah yg x regret aku hantar..bljr rajin2 yer elly..:-)

wantie said...

amboi... excitednya kak sya. jgn nangis nangis ok.

welcome to the new world.

ALoNa CintamaniszLite said...

Seronok kan bila tgk anak dh bersekolah ni...
Mcm akak anak semua dh besar2....tapi masih teringat dorang waktu besar2 Sya, ni..


**timakasih sudi jengok blog akak yg tak seberapa tu..Timakasih sudi berkawan2.....

Nureen...sama ye nama ngan anak Gie..hehe..

Wak Gelas™ said...

dah nk sekolah yee.., ehehhHe

wahida said...

wah...ellesya dah masuk sekolah la...

mesti bertambah bijak nnt...


belajar rajin2 ye sayang...

AnneRaini said...

wah ellesya dah sekolahlah..cute sgt die.

LYAfrina said...

elly nmpk ok je.. mybe sbb dia dh biasa duk rmh pgasuh sblum ni kan?? asya lak awl thn bru start sekolah..sbnarnya..bdebar sgt2... ntah camner..mmg dia nk sgt2 ke skolah..tp tkt..bil tgl dia kt situ dia cri mama dia..sbb dia x pnh bpisah & tgl dia dgn org luar.. slama lya keje pon dia mmg duk kt rmh dgn tokma dia..hrp2 smuanya ok la...

bat kakak elly..belajar rjin2 ye..mogamjadi kebanggaan mummy daddy..

QA's ~ mamapapa said...

moga ellysha terus jd anak yg bijak n cepat dapat sesuaikan diri :)

Kasih Damia said...

wah...elesya da skol..:)

Ema Blog said...

eksited ellesya nak ke sekolah..belajar rajin-rajin tau

Puan Jiha said...

Salam...

Ok tak Taska Nur Cemerlang ni....I am thinking to send my son too...nampak banner dah bukak for registration

Lagipon dekat dengan rumah kat Sg Ara..

Jiha
http://jihapimpom.blogspot.com/

ija said...

Mmg ok..cubalah hantar..insyaallah puas ati...nur cemerlang salah sebuah sekolah yg menitikberatkan hall ehwal pelajar dari berbagai sudut...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011