Friday, June 29, 2012

recipi puding roti

ASSALAMUALAIKUM

wahhh dah rasa mcm chef la plak bila ada yg mintak recipi hehhee
walhal bkn recipi sndrik pon
nureen pon ambik dr blogger wahida

untuk  zura@nafiraa & hazell
yg request recipi
dan sahabat2 di alam maya yg lain
ni dia recipinya hehehe
coba tau


untuk puding

4-5 kpg roti
( tapi nureen letak byk, balance yg buat icecream grg)

BAHAN A
1 tin susu cair
4 sudu besar gula
sedikit esen vanilla
2 biji telur
2 sudu besar butter

hiasan
kismis / choc chip / choc rice

cara2nya :
1. roti dipotong kecil2 & tarok dlm tin pembakar
nak lagi sedap roti tue sapu ngan butter dlu
2.  blendkan semua bhn A
klau ikutkan recipi asal butter hanya utk disapu pada roti
tapi nureen tak sapu pon butter tue
sbb tue nureen blend skali butter tue hehehe
3. tuang campuran bhn A kedlm loyang td
taburkan kismis / choc chip @ rice
bakar @ kukus lebih kurang 1/2jam
nureen bakar jek sbb malas nk wat periuk kukus

sos kastad
2 sudu tepung kastad
400ml susu segar (dutch lady ke HL ke x kisah)
1 1/2 sudu gula perang
sedikit esen vanilla

cara2nya
1. campur semua bhn diatas sehingga sebati & tapis
2. masak ngan api yg perlahan & kacau sentiasa
sehingga pekat & betol2 masak

siap.. senang kan

************************************
ok...
nak promote cikit
adik nureen yg dok kat ampang nunnnn
ada wat jual cookies
mmg sodap abesss.... nureen dah rasa awal bln ari tue
mmg x lugi la kalo nak order



boleh ja singgah kejap blog dia
katanya nk jadi agent pon boleh
apa lagi sila O sila
syazie

;)

Thursday, June 28, 2012

besday boy blanje???

ASSALAMUALAIUKUM

oppssss... nak bagi tau ni ada yg jeles la
pasal n3 nureen hari ni sape ya??
hehhee... 
si dia yg jelessszzzz adalah myra @ mj
tapi dgr crita myra pon bakal ada agenda yg sama kan
agendanya pasal makan2 la
kami belum abes lagi celebrate besday boy
kali ni besday boy yg belanje.... best kan
dimana????

di sini....
last kami mai cini 27 august 2011 masa besday ellesya
so 25 june 2012 kami singgah lagi ehhehe

muka mummy anak 2 yg alwayz nk interprem

ditemani insan2 tersayang
suka la tgk pose ellesya
emir pon apa kurangnya...
x lama lagi bleh lawan kakak dia berposing hehhee

sementara menanti hidangan nureen ni biasa la kan 
harus la snap pic byk2
tp huhuuuuu.... bila sampai cini baru nureen perasan yg 
battery camera dh low
so guna anset daddy je la snap pic kali ni
klau camera anset nureen gambar x brapa cantik
mmm apa yg kami mkn kali ni

adakah ini yg slalu kami makan bila ke haagen dazs???
mmmm... awalnya mmg plan nk mkn fondue tp rasa nk ubah selera la plak

adakah 4 menu di atas???

masih sabar menanti menu yg nureen & besday boy pilih

ellesya mana???
alahaiiii.. merajuk sudah

hug ketat2..
i lioke this moment

kiss sikit...


ok menu pertama dh sampai

taraaaa..... flower blosom
uiicchhhh... ada tangan yg cepat la
terus ambik choc hiasan atas tue masuk dalam mulut
sape lagi klau bukan ellesya kan hehehe

perasmi awal mlm tue dh comot2 la...

menu ke2... paradise
untuk ke 2 2 menu diatas nureen yg pilih flavour icecream tau
yg nureen ingat
coffee, vanilla, belgium choc, strawberry, manggo, 
yg lg 6 x ingat nama penuh tp base dia hampir sama ja cuma rasa lain2

asyikkkk.....

emir dh byk kali menguap... tp mummy dia ni tetap nk posing2 

love ellesya & emir so much
&
emuah3x for daddy :P


Wednesday, June 27, 2012

icecream goreng

ASSALAMUALAIKUM...

bila ramai rakan blogger dh buat icecream grg
nureen pon apo lagi nak jugak la buat
so bila bhn2 semua dh ado
mlm ahad lepas bila emir dah tdoq
nureen & ellesya pon bertungkus lumus la
daddy plak g mancing
lepas gian la setelah 11bln x memancing masa nureen preggy & berpantang :)


nureen dok buat ellesya dok mkn hahhaa

dah siap tp x brapa kemas sbb guna cwn yg biasa ja..
so simpan dlm freeze la yerr
esk baru nk grg
recipi ambik dari blogger myra @ mj

tengah hari baru nureen grg
perghhhh mmg sodaplah.. sejuk & rangup
cuma rasa mcm x leh mkn byk je

ellesya plak dia nk mkn roti jek x nak mkn icecream
aik pelik la plak kan slalu pantang nmpk icecream


ni plak balance roti, nk buang sayang
so nureen buat puding roti
recipi nureen ambik dr blogger wahida

kismis x dak so nureen ganti ngan choc rice

bersoskan kastad
perrgghhhh.. sesuai utk mereka2 yg tgh diet rasanya...


Tuesday, June 26, 2012

kesinambungan celebration besday daddy

ASSALAMUALAIKUM

panjangnya tajuk n3 ari ni hahhhaa...
bukannya apa, sbb n3 semlm kami juz mkn cake je kan
so nureen rasa mcm x cukup sempurna klau x g makan2 kan
so sabtu 23/6/12 bila bangun ja pagi tue
daddy tanya apa plan???
so nureen ajak g Jusco Perda
nak blanja mkn Ayam Penyet
tapi skali ayam penyet x buka la huuu
so kami ubah selera
sebelum tue..................

wajib la bawak ellesya g main2 dlu...
kami ke jusco mmg nak cari brg
utk emir sebenarnya
apa brg tue???


sementara nureen teman ellesya dok main2 kat c2
Daddy : "kami kaum lelaki nak g jalan2 cuci mata yer"
amboiii.... emir pon nk cuci mata ke?

kami makan kat cini la bila AP tutup
chicken rice shop

ellesya mmg x leh nmpk simbol BR mmg wajib la beli yg set junior

coffee panas nureen dah smpi, ellesya yg bz dok bubuh gula & creamer
peach tea utk daddy & ellesya

menu kami ptg tue
ayam masak hijau, sawi bersos tiram,
 kerabu mangga, ayam roast + bbq

nureen yg mkn dlu sepatutnya kena la bagi besday boy yg rasmi kan hahhaa

turn besday boy & ellesya plak mkn
sbb ellesya x mau mkn awalnya daddy pujuk mkn la jgk cikit tp pas2....

pulun abeskan BR dia
mmmmmmm

emir dlm dukungan nureen la yerr
dah kenyang & mata dh kuyu mengantok

selesai mkn kami jln2 kejap
bila ellesya nmpk maskot tue terus lari2 g salam
hahhaha.. berani tol ellesya ni
pas2 kami trun g beli gardiner & icecream sbb nureen plan nk wat icecream grg mcm recipi myra
nantikan n3 esok yerrr

ok.. bye2 
kami dah nak balikkkk...
opsss lupa lak...
td kan nureen ckp kami ke jusco nk belikan brg utk emir kan
apa yg kami beli???

ini la... perasan x??
b4 ni kami guna yg mcm gambo sebelah kanan tue
tue yg lama, kami beli masa ellesya kecik2 dlu
tp skrg mcm dh x brapa ok sbb clip ada patah satu
so bila dh x ok kami beli la yg baru
nk cari clr hitam sebenornya tp abes stock tinggal yg merah jekk...
nureen ok jerr janji emir selesa
& mmg selesa sgt2.. siap ada bantal lagi
hehhee

Monday, June 25, 2012

celebrate besday daddy

ASSALAMUALAIKUM

Alhamdulillah.. apa yg di plan menjadi
jumaat lepas 22/6/12, masa lunch hour nureen g queensbay
bkn nk beli barang tp nak booking cake utk mlm harinya
nak celebrate besday daddy 23/6/2012
S.U.p.r.i.Z.E

mulanya plan nk beli ja cake tu & celebrate kat umah
tapi klau celebrate kat sana kan lagi best
daddy mmg x tau plan nureen
smpi jek kat sana nureen wat relax ja
kat mana????
BR... 
ellesya mmg wajib la icecream pink @ purple
daddy pelik apesat nureen ajak duduk plak??
slalu beli ja kat ellesya kami terus bwk ellesya g main

Daddy : "mummy tempah cake ke??"
Nureen :"hehehe..." 

amboi besday boy ni, tue gaya nak bg tau 
kata mata daddy & emir sama la tue hahhaha

ni la dia cake yg nureen book
daddy mmg suka clr hijau & kebetulan tinggal sebijik ni ja yg hijau
lagipon tak byk choice kat c2

TQ sil.. nice pic

ellesya tetap nk cucuk jgk hepi besday tue
candle kami ambik utk 29tahun tp x plak kami cucuk hahaha
daddy ckp dia tgk gambo dia yg ni nmpk kurus la
iyo la tueeee.....

mari kita potonggggg

tekan kuat2 ellesya
cake icecream baru kuaq dr petiice agak keras

tekan lagi smpi bawah tau

yeaaaaa... ellesya siap tepuk tangan lagi bila dh berjaya
hehhee

besday boy hepi mlm tue
mummy pon hepi jgk
gambo sedikit blur sbb nureen tgh 
dukung emir sbb dia dh mengantok

utk ellesya special cikit sbb dia nk cake dia yg ada candle hehhee

perghhhh.... mmg sedap lah

ni utk nureen.... cukup la kan,
x smpi 100 hari lg ni nak mkn byk plak kan

ellesya mkn cikit ja.. tak tau plak knapa
pastu..............

nak kata merajuk tak jugak
membawa diri ke meja lain

emir pon lapar jgk kan

besday boy mkn paling byk mlm tue
sedar2 dah tinggal ni jek hehhee

choc BR yg kat atas tue mesti la dpt kat ellesya tp dia x lupa 
nk suapkan kat mummy & daddy dia ni...

closeup cikit.. nyummmmm2x sedapnya.....

licinnnnnnnnn....

dh abes mkn kami teman ellesya main kejap & sebelum balik ellesya ajak cuci2 mata di.................

TOYRUS...
:)


Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (47) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011