Tuesday, January 8, 2013

keta masuk spital lagik...

assalamualaikum
autopublish

28 dec thn lepas.. uicchhh... 
baru jerr seminggu mcm lama sgt hehhee

mlm tue saja nk mengetes keta yg baru di cuci radiatornyerr
kuaq la kami 4 beranak g isi myk 
elok nk smpi stesen myk jerr alahaiii temp naik la
adusss.... seb baik ngetes mlm tue
klau sangkut atas jmbtan nk g knduri esoknya mcm mana

so call SIL yg tgh dok guling2 nk lena kat umah
mtk ambik kami kat workshop member daddy
so keta kena la bermlm kat c2 utk 2-3 bulan kot

sbbnyerr daddy jenis repair keta sndrik
kali ni mmg lama
mcm2 nk wat... myb ada byk perubahan kali ni
perghhh mau jd minah drift plak la nureen oiiii....

 ni bkn gambo terbaru yerr
gambo thn lepas punya.. 
masa ni daddy tukaq gearbox dr auto ke manual

so.. utk 2-3bulan ni
nureen terpaksa la pinjam keta abah kejap
seb baik la abah ada 2-3 bijik keta..
kami g kulim ngan adik nureen 
ambik keta kat abg nureen lepas jerr attend wedding
 29 dec kat dewan perda penang...
wedding anak kpd sepupu daddy
keta abah ni mmg dh jd hak milik dia
seb baik dia pon ada keta lain
so x der mslh la nk pinjam habuan 2-3bln kan

 masa smpi amal anak buah nureen ni tgh tdoq
bila dh bangun n jumpe gang... bestttt...
jom layannn bila emir, ellesya & amal bergosip hehhee :)

 emir... ngan hal sendrik..

 "halllooooo...." 

 ingatkan letak phone tue kat telinga tp msk mulut daaaa....

 ellesya suka main ngan amal...
mcm2 dok story kat amal.. 

 amal bagus btoi.. apa yg kakak sya dok story mori dia dgr jerr

 emir yg x reti dok diam walaupon seminit 
terus kena tangkap ngan pak njang...
pak njang ni adik nureen no 5
dia yg antaq kami ke cini

 aikk..... ni la bila emir bertemu amal
emir & amal ni beza umur 3bln jerr

 dah tarik rambut nak plak tarik baju yerr

 opsss... gigit jari jerr la bila kena halang

 jom kita lepak depan tv sambil golek2 plak
amal ngan bantal bucuknya
emir???? khusyuk la bila ada cartoon kat TV
mmg mcm kakak dia jugak
khusyuk ngan cartoon

 khusyuk2 jugak tp apa saja menan tetap masuk mulut yerr

 ellesya ngan mak ngah dia
mmg rapat :)
emir... aim apa plak tue??


ni cmfrm ellesya request nk ribakan amal kan hehhee
amal dah mula follow up d IJN mulai 2 jan 2013 lepas
mslh jantungnya yg berlubang masih belum terkatop
kemungkinan amal perlu di bedah
sama2 kita doakan moga amal cepat sembuh ya... AMIN...

_____________________________________________

jom singgah




 

24 comments:

Anum said...

moning sis
heheh tiba masa rawatan la tue

Nens Collection said...

wahh..pandainyer hubby k.nureen repair kete..untung2..save duit bab2 repair2 ni...

fazrulnoor said...

serius lah.. pandainya nak repair kete sdri..bkn yg minor plak tu.. buat yg major pon bole.hbt..mmg kaki kete ni

abah khalisha said...

Mudah-mudahan cepat sembuh

el said...

leh bukak kedai pomen ni hehe

~MommyAida~ said...

Nasib ade keta lain boleh pakai kan..kalo tak, patah kaki jugak..huhuhu..Semoga Amal cepat sembuh..tak sampai hati tgk Baby sakit..

nenot said...

semoga si comel amal cepat sembuh...amin2

Imah Dinor said...

bagus la cik somi pandai rwpair sndr...ok gak si abah ada keta 2,3 bijik leh pinjam bila time2 mcm nikn....

Atie.Rashid said...

kete mintak panadol la tu... hehehehe.... bestnye ble kumpul ramai2 camni...

Qhaifa Nur said...

untunglah NureeN hubby bole repair sendiri...taklah pening2 kepala.....

Nafira usof said...

nasib ade kete yg boleh pinjam.. kalo x, patah kaki woh~

wantie said...

get well soon ye keta. hehehe...

biasa la tahun baru dia pun nak jugak ganti peralatan baru. asyik tuannya je yang cantik.

Zura@Iwan said...

moga cpt sembuh kereta merah hg..hehe..

semoga proses pembedahan amal berjalan dgn lancar..ameen..

Syima ~Mama Kyra~ said...

pandainya papa alessya repair kete..pasni bole bkk bengkel kate =)

kak nora said...

jimat belanjer kalu pandai repair sndr..

L said...

comel bby..

LiYa HaNiF :: said...

rs cam nak ada anak lelaki lak bila tgk budak 2 org tue... huhu

LYAfrina said...

emir nmpk aktif sgt ...

moga amar cp sembuh & dilindungi slalu..

Mimie said...

pandai ye hubby repair keta

Zie said...

tenat kalau keta rusyak... ni pun rosak gak tapi boleh jalan lagi kira ok lah....tapi rm tak ok heheh

siannya baby kecil sakit jantung mudahan semuanya berjalan lancar...dan cepat sembuh yer

RedRose said...

when you have a hubby who knows everything about car, mmg la syiok. at least kita takdelah pk masa on how and when nak servis on time. tapi kalau nureen amek tau skali about cars thingy....laaaagiiii best. so u won't be panicked whenever it breaks down tiba2,.

MAZLIZA ABD RAZAK said...

keta sama :)
parah la kalau keta tu sekali buat hal, dia akan berjangkit
liza dah kena tahun lepas, dari awal tahun sampai hujung tahun.
bulan lepas masuk workshop, repair & cat ni tak kelur lagi

Myra Jay said...

Moga amal cepat sihat dan sembuh ye..


p/s : Nureen, anibeseri myra esok, malam ni takdapat join kot sebab nak potong kek ngan family :D

eB said...

aminnnnn. kiter doa sm2 yer. smoga segala urusan dipermudahkn. comel amar tuh.
emir nk tmbh gigi lg kot tuh. ;-)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011