Wednesday, January 2, 2013

potluck d teratak MLF - part 1

assalamualaikum
autopublish

25 dec 2012
bila terima watsapp dr teman blogger nk dtg umah
apa lg senyum smpi ketelinga la
terus rancang utk berpotluck

dan seperti yg dirancang
seisi berpotluck wit blogger
lokasinya di umah nureen
tetamu dr jauh berkunjung balas
sapa?????
ada yg dh tau kannnnn

seawal 7.30pg chef nasir mulakan operasi memasak
 tetamu jauh kami akan tiba seawal jam 11pg
tetamu dr shah alam n kebetulan blk ke umah PIL di ipoh

100% lunch tgh ari tue chef nasir yg buat
nureen juz kemaskan umah & mandikan anak2..
chef nasir meng'offer'kan diri utk memasak
seb baik ada chef nasir
sbbnyerr nureen tdoq lmbt mlm tue.. pkl 5pg baru tdoq tau
siapkan juadah utk berpotluck
perghhhh mcm x percaya jerr..
rajin ke si nureen tue?????
ni yg buat I syg U lebih ni...
emuahhhh.. tq daddy...

ellesya... sabar menanti
bila nureen ajak breakfast
katanya dia nak tgu dot dot dot smpi nak makan skali
opsss siapakah dot dot dot tue????
ellesya yg kebetulan baru jerr lega demam
sbb tue la muka tak bermaya jerr

emir yg sentiasa ceria n sporting slalu

tetamu yg d tunggu dah smpi
kenal x???
aerish la ni.. berwajah baru, rambut DORA tau.. comel
tetamu yg dimaksudkan TLF - eB & family
ellesya yg agak moody pg tue berebut stroller n babydoll ngan aerish
agak kedekut nak bg aerish main pg tue
yerr la mood ke laut la katakannn....

masih lagi dok tolak p mai p mai dok tang tu jgk hahhaa

aericadania...
gd girl la dia... baru jer bgn tdoq
alaaa.... gambo nureen dokong aerica tak der la
dkt camera eb ada
nanti tgk la kat n3 eb yerr

sebijik babah dia kan
suka tgk mata dia.. bolat.. :)

tak sattle2 lg ker??? alahaaaiiiii...............

daddy cuba pujuk ellesya 
tgk la.. dr air muka ellesya tu dah bleh nmpk dia mmg tgh moody

mmm... nmpk gayanya mcm daddy dah berjaya pujuk ellesya ni...

emirrrrrrrrr.......... semuanya nk gigit tau!!!!
ni gigit sambil nonton TV

bdk2 kot yerr... mmg suka sgt nk tgk dekat2

aed - randy... 
relax jerr.. bersantai soang2 kat c2

aed.. kena lindung ngan kakak sya ker???
ni lg soang, suka tgk TV dekat jugak... iisshhhhhh3x....

nak kemana tue??
cari port baekkk kerr?

candid time... MIL eb pon join sama tau
mmm nmpk gayanya stroller n babydoll dah dpt kat aerish..
mood ellesya dh ok kerrr???

kita nak ambik gambo dia, ditariknya tali camera plak.. adussss

kan... dah merangkak pegi kat nenek yerr

aerish & babydoll tak dpt dipisahkan
bila aerish pakai topi tue lagi la nmpk mcm amoi kan

knape wat muka terkejut 2 beranak ni??

aaaaaaaaaaa............ kan dah terbalik
walaupon blurrr, tetap nk tempek

emir pon pandai berkwn tau

layanzz
emir belai horse tue ker?

aed mtk kat nureen camera...
terus nureen snap gambo dia n tjk kat dia
aerish lak nureen yg candid masa dia tgh panjat2 kat c2

chef nasir dodoikan aerica...
mana eb shah n mak shah?

aed... apa yg kamooo tgh buat tue?
emir dah layu.. ngantok ker?

ooo.... tgh susun2 keta yerr...

dah rosak la aerish.. x der muzik kat c2..

ellesya : aerishadania, mai mkn nasi..
eb : mmm.. aerish susah la nk mkn nasi....

perghhh... menu kami lunch ari tue
sup ayam, ayam goreng garing
sayuq campur wit sos tiram & black paper & telur dadar
eb... knape?? menjeling tajam tueee....
slamat menjamu selera....

ellesya ajak aerish lunch tp mmm apakan daya aerish
mmg susah nk mkn nasi.. kata eb


last skali chef nasir mkn soang2 yerr
cian la plak
apa2 pon tq soooo much daddy
semua sedap...
mmg nureen kalah kalau bab masak sup ni
daddy mmg tip top lah....
sayuq campur grg mmg mavelous...





______________________________________________

jom singgah





bersambung

 

13 comments:

kasihredha said...

Ayam goreng gareng tu yg mggoda

Myra Jay said...

Happy je budak2 ha, mula2 sebelum 'panas' memang moody la lepas tu ha tak dapat dikawal :D

**Rugi tak rasa masakan Chef Nasir :D

Nens Collection said...

wahhh bestnyer potluck!
emir dh muka kakak die ellesya..hehe adik beradik..

syokk kan leh jumpa,erat silaturahim..;)

~MommyAida~ said...

Wahh untung Nureen dapat hubby pandai masak..ringan sikit keja kita..hihihi...Makanan semua nampak marveles..Tetamu pon nmpk berselera..

..:::FIRDAUS@HUDA::.. said...

fuyyyoooo... nnt aku nak terjah umah ang jg lah...

aanie said...

wah, jumpa eb lagi...

terer la nasir masak...untung nureen..:)

Qhaifa Nur said...

BFF nak datang umah NureeN mesti masak menu yg sedap2 kan..kan..

tumpang hepi hubby NureeN pun pandai masak...

Zura@Iwan said...

masakan laki mmg kdg2 sdp lg dr mskan isteri..haha..

el said...

haiii asal aku x tahu chef nasir ada masak2..rugi tul x rs air tgn chef nasir2 haha

MAZLIZA ABD RAZAK said...

aik daddy dia yang masak (",)
mama dia pi mana

eB said...

mmg mabeles chef nasir msk. nantikn n3 kami yer. x amek gambar jerk ms tuh. sbb lapor n asyik bertmbh nasi. ha3. jgn kabor kt nasir tau. segan shah bini dier kuat mkn. :-P

ALoNa CintamaniszLite said...

rajinnya menjamu...murah rezeki..

Kesuma Angsana said...

amboi chef terbaik ni.. happy new year ye

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011