Wednesday, January 23, 2013

mummy... I have something 4 U....

assalamualaikum
autopublish

crita isnin minggu lepas
nureen kan cuti..
so g ambik ellesya kat tadika wit emir


dari gate tadika lagi ellesya dah senyum smpi telinga...
Ellesya : mummy, i have something for you...
nureen : ok.... we talking in da car

masuk ja keta otw nak blk umah 
nmpk ellesya dok kalut2 buka beg sekolah dia penuh xcited

Ellesya : mummy, i have something for you...
Nureen : what it is??
Ellesya : see... is it beautiful?? (sambil tunjuk lukisan tue)
Nureen : yesss... very5x beautiful (relin sat masa tgh drive)
Ellesya : I buy for You... (senyum sampi telinga)
Nureen : tq sooo much..
Ellesya : I love U mummy...
Nureen : love U tooo....

sambil hug nureen dlm keta,
emir menyaksikan detik2 gembira kakak dia dengan lukisan pertamanya.

nureen : why her skirt colourful??
Ellesya : b'coz i love a rainbow, so i colour like that...
nureen : hair??? why it red
ellesya : it pink la mummy, hahhaaa.... 
pink tak dak so sya bubuh merah...
nureen : ok, but blous, why blue?
Ellesya : I like blue... mmmm mummy, do U buy some food for me??
Nureen : yess....

terus makan apa yg nureen beli
ellesya mmg mintak nureen belikan
apa2 pon x kesah bila ambik dia dari tadika
bila tanya knapa??
dia ckp dia lapaq
hehhee.... sbbnyerr, bila ptg depa akan main kat luar
dah x heran nk mkn ke minum kan
walhal apa yg nureen beli dia bkn mkn banyak pon
sekadar hilangkan dahaga ja...


ellesya :mummy.... bila sya nak besaq?(dgn muka sedihnya)
nureen : laaaa... kan sya dah besaq
ellesya : sya nak besaq mcm mummy...
nureen : hehhee... nanti2 sya akan besaq la mcm mummy k...
ellesya : okkkkk.......


masa mmg cepat berlalu
ellesya sudah 5thn.. anak daraku dh besar
dah pandai demand tau hehhee


ini yg dia demandkan
ni kan yg terbaru dari faber castell...
bleh thn jugak harganya
nak yg besar.. so kena la beli yg besar yerr

 lg 15minit nak balik keja
nureen relax jap dr kesibukkan kerja
walaupon dh ada kat c2 tmpt tulis nama
tetap jerr print out n lekat ngan double sided
cari sticker xder.. mcm ni pon ok lah

 cantik kan colour2 dia..

tak lupa 2 buah buku latihan menulis n mewarna
serta buku conteng2 barbie.. hehehe

_______________________________________________

jom singgah sebentar





13 comments:

Anum said...

so sweet sis
hehe

Nens Collection said...

sweetttnyerr dialog anak beranak ni..
nens pon suka tgk pensil colour..rs nk beli2 buat simpan..haha..comel2!

Anje Mamy Balqis said...

balqis pun suka art, tapi paling suka puzzle la..

Qhaifa Nur said...

anak akak yang minat mewarna amzar...klau tak cantik menangis...

dapat kaler baru ni ellesya lagi semangat nak kaler kan..kan..

bila anak meningkat dewasa..ayat-ayatnya buat kita tak sangka..sungguh bijak....

wantie said...

nama pun budak perempuan kan. kaler pensil pun memang versi perempuan siap blink blink lagi.

el said...

danish pun ada pensel kaler mcm ni tp xde bling2 hahaha

Huda said...

sweet sgt..hehehe..

mamalieyna said...

Bijaknye ellesya speaking...kiut je :-)

rohayu osman said...

pandainye dia berkate2....

eB said...

cantek. eB pn suker. ader ank2 nih musti drg nk yg baru kn. kira 1st hand g2. yg dh ader walopn canggih2 drg pndg sepi jerk. hu3.

elly sgt bjk. ;-)

Zie said...

alaihai bestnya... ellysya dah pandai macam2...

p/s : nureen gambo tu di snap selepas dah pakai pampers dan seluaq.. memang wajib buang semua... masa misi timbang takdan nak snap.. hehehe hehe bagus lah emir kencing.. syang dia kat misi tu.. hehehe

..:::FIRDAUS@HUDA::.. said...

Nnt emir plak....

ALoNa CintamaniszLite said...

uish...batang2 kaler pensil tu ada bijik2 pulak?? bukan main dorang wat design gitu, ek?? makin selesa ler memegang masa nk guna...beruntong lah anak2 zaman skang..

Akak mmg tak tau dh ler mende2 ni psl anak dh besar2 ni jarang memerlukan kaler pensel, hehe..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011