Monday, January 7, 2013

potluck d teratak MLF - part 4

assalamualaikum
autopublish

ok.... the last part ok
perghhh mmg byk kan gambo kami
part 4 baru bleh crita pasal potluck
jom2... kita tgk sapa yg join potluck kami....

menu dari tuan tanah
pavlova (as eb request)
apam polkadot blueberry (pink & purple ellesya request), 
crepe choclate,
pudding triffle kiwi, fries, apple
tak lupa sirap laici by chef nasir...

nak crita jugak ni.. ramai yg kata durian crepe tp bkn yerr
sebenarnya ni la 1st time nureen buat crepe choc tau
pergghhh mmg mencabar kesenian nureen 
ngeh5x
rasanya yg tak menghampakan, cuma kulit dia agak tebal kan
tp yg pasti dpt pujian ramai 
perghhhh bangga la tue...


dah dekat pkl 3 ptg
x der sapa yg smpi lg
so kami start dulu... 
eb mmg awal2 lg dh x sabar nk mkn pavlova
smpi jerr tgh ari tue dh buka petiice tunjukkan kat eb :)

sapa yg tak puas hati bila apa yg kita buat 
dpt pujian n org suka mkn kan :)
berbaloiiii tau nureen buat smpi pkl 5pg hehehe...
tgh rancak menikmati el sampai

donut choc & bihun grg s'pore
perghhh... sedap wehhh...
masa el smpi la camera nureen wat hal la plak
so x leh nk snap gambo tuannya n anak2.. huhuuu

menyusul myra 5 minit kemudian
myra bawa speggethi n bihun grg
ni pon gambo ehsan dr myra


org yg last skali smpi zura
bawak cake choc.. ada rasa coffee sikit.... mmg sedappp....
ellesya yg x sabo nk potong cake ni hehee

kami ber5
myra, nureen, zura, eb & el
nureen nmpk berserabut la.. alahaiii.. comotnyerrr
ada yg nk berkenalan
silakann... semua sporting2 tau hehhe...

gambo dr el... seisi jd artis seketika
masa ni perghhh... mmg x tau nk tgk camera mana satu
glamourrr tau hehehhe
time berpotluck ni nureen x byk gambo la sbbnyerrr.....
 huhuuuuuu

tgk la hasil dr camera nureen
ntah apa yg dirajuknyerr
ptg tue camera sonycybershot  nureen ada viberate la

di coba lagi
tetap gini jugak hasilnya
ni bukan tangga umah nureen yerr
ni tangga umah arwah tok teh, tok asben
umah dia dpn umah nureen so jd port kami ptg tue nk bergedixxxx....

last daddy snap by phone dia
mmg cantik la.. sbbnyerr smartphone baru la katakan hehehe

tq pd semua kwn2 d alam maya & reality ni
akhirnya potluck yg dirancang last minit menjadi jugak
kita manfaat hari cuti dgn penuh bermakna kan
walaupon sekejap tp rasa berbaloi :)
cukup happening..
moga ikatan persahabatan ni kekal selamanya

maaf klau ada kekurangan masa kita berpotluck
nureen cuba buat sehabis baik hehhe :)

pasni kita wat lagi yerr
kita serbu umah sape plak hehehe...

nak tgk n3 potluck lg??
sila singgah kat link2 d bwh yerr

http://normj1001.blogspot.com/2012/12/potluck-bila-blogger-bertemu.html
http://normj1001.blogspot.com/2012/12/potluck-rakan-blogger-menu-kami.html
http://arwendanish.blogspot.com/2012/12/berpotluck-bersama-rakan-blogger.html
http://ceriterayanzur.blogspot.com/2012/12/salam-kenal-pertemuan-dan-perpisahan.html
http://mamaaerish.blogspot.com/2013/01/kami-pi-penang.html
http://mamaaerish.blogspot.com/2013/01/potluck-blogger-penang.html


_________________________________________________

jom singgah




 

22 comments:

Anum said...

Assalamualaikum
Selamat Pagi
Singgah umah sis kejap :)

Nens Collection said...

n3 kak eb dh start dh..layan gambar sana plak..hehe

MAZLIZA ABD RAZAK said...

erm sedapnya nampak...
pagi-pagi ni dah la tak mkn apa lagi, tengok n3 ni perut pon berbunyi

el said...

terasa lagi crepe ko nureen shedap hehehe

Myra Jay said...

Seyes, Nureen punya Choc Crepe ngan Pavlova = TERBAIK!! :)

abah khalisha said...

Sedapnya durian Crepe!

nenot said...

perghhh..byknye makanan...sedap2 lak tu..:)

dhiera said...

banyak ye makanan best2!

watyz said...

best nye makan2 reramai... :)

Lynn Hamzah said...

seronoknya buat pot luck gini...dah tu berkumpul dengan blogger plak tu...syok...

Zura@Iwan said...

thks nureen sbb sudi ajak kitaorg...sorry la aku terlambat sgt..kesian korang tggu...

tp mmg sedap la pavlova hg..aku rasa sikit je pun dh berbaloi...hehe..

Qhaifa Nur said...

moga silaturrahim berpanjangan NureeN...
menu yg disediakan mmg terbaik...

yan's cottage said...

singgah....best2 makanan kat sini...

wantie said...

kamera tu majuk le. saja nak wat pangai... tak pe yang penting happening beb

manja209 said...

wah...besnye korg berpotluck
xajak aku pon eh nureen...hehehe

eima said...

byk gile mknan nye..... fuh

Imah Dinor said...

sedapnya suma menu...pandai nureen masak...meriah gitu..

Mimie said...

ada bace entry psl nih kat blog MJ....sedap2 makanan nih

Cho Zila said...

memang mengancam hidangan yang adani... tak sentuh mana best kan..

RedRose said...

POT LUCK!!! my favorite. tapi I tau makan aje, nak masak...kalau setakat nasi ayam buleh la. T__T

Ema Blog said...

seronoknya tgk potluck korang semua..happening..

LiYa HaNiF :: said...

hamboiii sedapnya... ^_~

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011