Thursday, April 21, 2011

elly sedia nk jd kakak bila kami di umah NUR ALANA DELISHA....

hari selasa lepas
aku MC
sbb sakit kepala & tekak
kerap sgt tekak ni luka
x tau knape
jd merah2 & sakit bila mkn
cukup tidak selesa

disbbkan cuti so lajak la tidonyerr pagi tue
bgn pkl 10 kpala dh ok ckit
mandi & g klinik
seb baik dpt gak MC
myb sbb aku jarang MC kot
so senang la

dah ambik ubat
kuaq jerr dr bilik doc
aku dpt soklan dr elly

Ellesya : mummy... sakit tekak lagi x??
Mummy : sakit sikit jerr...
Ellesya : mummy... kita g jusco nak, naik horse.. (sambil berbisik + riaksi xcited)
Mummy : ok... kita lunch skali k

b4 g qbay call my friendz
el 
bg tau jap g nk g melawat dia
nak tgk baby alana yg comel tue (23 hari)..
ellesya pon dh byk ari tanya
bila nk p tgk bb

mcm biasa
sampai jekk kami akan..................
pusing2 dulu dlm queensbay
sbb x tau nk mkn apa
bila tanya elly
dia kata nk mkn KFC & MCD
boring la elly naru jek mkn kan

jln2 lagi

Ellesya : mummy, jom mkn nasi ayam...
Mummy : ok, jom..........

order kat elly yg chickynyerr
byk jgk dia mkn
yer la blom breakfast
mesti la lapo
hehehe apa la aku ni
x sediakan besfast utk elly
jom kita layan piccas kami d
checken rice shop



sup tue sgt panas
seb baik elly pandai
dia tiup dulu
baru hirup

dah abes mkn
bwk elly main horse 3 4 round
pastu tetiba jerrr
"ada bau"
hehehhee... elly dah u'uuhhh la...
dia diam x bg tau sbb nak main horse punya pasal
bwk msk toilet tukaq

pastu terus ajak k umah aunty el
elly paling xcited
nak jumpe bb katanya

1st time sampai kat umah el
sesampai jek tgk bb dlm buai
elly apa lg
peranan seorang kakak la ni..

NUR ALANA DELISHA


suka dia dok buaikan bb..
bb dh tdoq
apa lagi main la
ngan kakak bb
NUR ARWEN DAFINA

mula2 sampai arwen malu2
bila dah lama ok la
main x hengatnyerr
elly plak mulut pok pet2

nmpk mcm sebaya kan
rambut pon sama
curly
tp elly tua setahun dari arwen tau
elly bln 8 ni cukup 3 tahun
arwen baru 2 tahun lebih

elly siap bg arahan lg

penat main
kita minum dulu..
eh.. apa yg di jenguknyerr arwen tue...

yerr la elly minum membelakangkan arwen
kan manis minum same2
aikkk.. apasat minum berdiri nih

x sempat ambik gambo danish
danish ke umah sebelah
main & mandi rasanya
td masa sampai danish ada

b4 blk
sempat lagi bergambo ngan bb
elly kebam bibir knape ya???

bb dh bangun
el kata masa baru lahir alana tdoq siang jekk mlm berjaga
tp skrg ni siangnyerr susah tol nak tdoq mlm ok
myb perubahan umur kot el..
(besar plak koyaknyerr sluaq aku tue)
elly punya turn plak
dia pon nk gak ribakan bb
tp knape muka elly serius jekk...

ni la el
mama alana, arwen & danish
dah segar walapon masih dlm pantang

nak gak aku menempek
ni ikhsan dari elly yg bz jek nak snap gambo kami
3 4 kali di try nyerr ambik
senget la sekerat la
last mummy pegang sebelah
baru ok..
tq el.. sudi terima undangan kami 2 beranak..

moga tabah menempuh hari2 berpantang ;)
take care k..



5 comments:

Fieza79 said...

amboi elly pndai je dia request nk g qbay je ya...

haaa elly...nnt untie fieza ni bersalin dtg jenguk tgk baby tau...hehee

nureen said...

fieza :
qbay mmg dh jd tmpt elly main.. x der lain sbb dkt..
insyaALLAH kami sampai..;) elly suka bb sejak akhir2 ni..

el said...

thx nureen n elly sudi visit bb ye
insyallah nti g terjah umah elly lak mkn ayam golek mummy mu itu hehehe

nureen said...

el :
kehkehkeh...
terjah tau.. nanti aku wat ayam golek special

wantie said...

hmmm... ko dah pergi tengok anak si el( Alana tu yer) kak T idak le lagi. bukannya apa. memang tak larat le nak jenjalan. Masalah nak bangun tu yg buat kak T jadi malas nak ke mana mana...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011