Friday, March 8, 2013

2D1N : swimming pool di hari ke 2

assalamualaikum
autopublish

masa untuk breakfasttt....
jom2.... perot dah lapo nie...
ada menu special tak??
antara menu pilihan kami pagi tue
paling nureen suka mkn bubur 
klau g hotel mmg nureen cari bubur ni la hehhee
apa yg specialnya kat bubur tue ya??
ellesya ni marahkan daddy ke hape?
eh2... g2 plak gaya muka dia

bila ellesya & emir teriak serentak
alahaiiii.... nak layan yg mana satu nie???
ellesya makan ala kadar jerr...
yerr la tujuan dia cepat2 turun bukan sbb nak makan tapi nak mandi pool

dah dpt msk cini.... senyum meleret la
emir pon teruja
asalnya nak emir main celup2 kaki jerrr
tak kan celup kaki jer kan
celup la tangan plak
hepinyerr dia
dah basah pon baju
abes dia kocak2 kan air tue
suka sgt2...
terserlah kegembiraan di wajah ansem emir :)
nmpk gigi dia semua
atas 4batang, bawah 2 batang
bertepuk bertampar semua ada...
opsss.... ada plan baekkk punya
kakak sya dok ajak emir mandi skali
yeahhh... dah turun pon
kolam tue sama tinggi ngan emir...
kira bila emir berdiri, air paras bahu dia
gaya perenang kebangsaan tak??
ellesya mudah dpt kwn
x kira bangsa :)
tak sejok kerr???
menjeling2....
 pandai noooo dok ngorat anak dara sapa la tue
kena pegang emir kuat2...
daddy punya turn plak
lagi la emir suka, dpt main kat tgh2 kolam
ellesya dok gelak tgk telatah emir

pandai emir berenang yerr
nureen ada ckp kat ellesya, sruh dia belajaq berenang
tue yg dia dok try berenang soang2
siap dok tutup hidung & coba berenang
ikan duyung nak berehat yerr
hero semalaya plak dok kaco daun
nmpk kan ellesya coba lagi utk belajar berenang
hehhee....
lupa plak nk snap masa tengah santai2 kat kerusi lepas 2 2 kesejukkan
kami dibekalkan dengan towel d c2
towel tue x boleh bawak naik atas
juz kat pool sahaja, kena return balik sblm msk bilik

lepas ellesya lega demam blk dr hotel
skrg emir plak
so ari ni nureen EL lagi, risau tgk emir
dah 4 ari demam
anak2 bff : eB pon demam.. aerish & aed
moga cepat sembuh ya..
___________________________________________________

jom singgah






16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

Assalamualaikum semua
Selamat Hari Wanita Sedunia :)

mamalieyna said...

waaah happy sungguh 2 bradik tu..emir dh nmpk besar dah..sikit lg geng la boleh lepas bebas main dgn kakak..^_^

syok sesekali cuti2 gini kan..

Nens Collection said...

kuat sgt main air ye elly..hehe
amir makin slim skit ek..
bebudak jumpa air mmg x henggat..tp kite kalo xde anak sama naik jgak mandi ni..hehe

HazeL said...

bahagia nye kids kan...tak de masalah....ceria sokmo...hehhe

wantie said...

ek eleh... mula tu main main je last terus masuk pool ye emir. best tengok dorang ni main air.

eima said...

seklai ngan pampers emir terjun ek...hahaha

jd pelampung ...

eB said...

tq sudi mention.e B n3 x wat... xder ms.. hu3...
tp sgt2 best nmpk si emir tuh... asyikkkkkk...eB x leh nk bwk drg... x brani... cuaca skang nih nnag ado. hu3

Imah Dinor said...

seronok la masing dpt mandi manda...

Nafira usof said...

sonoknye tengok dorang berendam~
rasa nak joint jer mandi pool~ heehhehe

el said...

seronok lah budak2 tu mandi kolam eh
byk tul food korg amek hahaha

Yumida Huda said...

beznye 2 bradik blaja swimming
sedap makanan tu...menggoda
selamat hari wanita sis

mama ila said...

seronoknya ellesya ngan emir main air kat pool yer...hehehe..happy nampak dua beradik nie..

Zura@Iwan said...

ada pool yg best tu..plan lama dh nk bw irfan mandi pool tp tk bkesempatan..

emir demam mandi kolam kut..hehe

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya dapat mandi pool ek, budak2 mmg suka mandi pool kan, balqis pun sibuk tanya bila nak mandi pool lagik

Myra Jay said...

Mmg terserlah wajah ceria Emir..
Suka tengok :D

Kesuma Angsana said...

bab2 men air ni budak2 memang sukalah kan !

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011