Friday, March 15, 2013

potluck family lunch time

assalamualaikum
autopublish

sabtu lepas
abah punya plan...
berportluck kat umah adik nureen @ menantu baru
kat tasek mutiara, bukit minyak, penang

asalnya plan ni 2minggu lepas
tp kami x leh join sbb kan kami 2D1N kat hotel
adik nureen plak kena blk uruskan umah arwah bapak mertuanya
so plan bertukar ke sabtu lepas
bukan senang nk ambik gambar 2 budak comel tue wit wan
puas jugak nureen snap
bila emir tgk amal baekk jer dok atas riba wan
so dia pon ok, klau tak..
emir bukan nak abah nureen dokong sgt
amal tak dak masalah, semua ok
ni snap yg terbaek dr nureen
ni lah dia
antara gambar yg tak jadi

1. semua tak ready
2. abah jerr tgk camera
3. emir tgk makanan, amal tgk wan, wan tgk camera hahhaa
4. amal jerr tgk camera
5. wan dok bersembang ngan emir plak
6. hambik.. semua tgk kat tmpt lain

jom tgk menu kami hari tu

sayur campur, ikan goreng wit halia n bwg putih, ikan keli bakar
ikan merah swett sour, tomyam seafood, telur dadar
semua menu di atas adik ipar yg buat kecuali ikan keli ja sil nureen yg buat
apa yg nureen buat? 
nureen tolong cuci ikan & tarok garam kunyit hahhaha
pisang, dadih jagung, agar2, seri muka, soto
agar2 n seri muka mak yg buat.. terbaekkk
pisang beli la kan
dadih - mak amal @ sil yg buat
soto - adik ipar @ menantu baru abah yg buat

1st come 1st served
xcited nak bubuh sndrik.. mkn dlm mangkuk yerr
mcm biasa, ellesya yg akan baca doa makan

selamat menjamu selera
daddy baru bgn tdoq
muka letih jerr x cukup tdoq sbb baru blk mancing pas subuh
tgk amal.. mcm geram jerr kat daddy
nureen ngan abg tak dak dlm gambar..
alhamdulillah....
dah selesai mkn2.. kami lepak smpi petang baru blk
emir... dok aim botol susu amal yerr
emir mmg suka duduk mcm tue
nak balancekan badan
opsss.. berdesup dah emir
sedar2 dah smpi kat sana..
amboi laju betoi dia.. :)

skali skala wat mkn2 mcm ni best jugak kan :)
bulan 5 ni, insyaALLAH abah & mak akan terima lagi cucu baru
cucu no 7
dari adik ipar @ menantu baru :)

hari ni nureen cuti
ada family trip @ family day
nak tau kemana kami sekeluarga??
nantikan mgu dpn yerr
___________________________________________________

jom singgah






10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

salam jumaat yang indah
singgah pagi

nens cellection said...

wahh..kemanakan famili trip itu..hehe..

bestnyer leh potluck ngn famili kan..penuh kasih syg!

el said...

yeaaa kami dah tahu hangpa nak pi mana hahahaha

suka tgk pic kakak cedok nasi tu :)

have fun ok..and do tc xoxo

Zura@Iwan said...

best taw kalau kumpul family ramai2 ni...

family day kitaorang tk tau bila nk buat ni..duk plan2 dr tahun lepas...tk jadi..sbb ada mummy pregnant..hehe

Salina@IbuAqil said...

Lauk2nya mabeles..
Amboiiiii trip lg dia..
Kemana tu?!
Bestnya!!! :D
X sabar nungu mggu dpn nye cite..
Happy weekend & TC yer.. ;D

Ema Blog said...

seronok kumpul macam ni..sambil jamu selera

LYAfrina said...

bestnyer mkn bsama family...
sweet 2 cucu duk riba wan dia

LYAfrina said...

bestnyer mkn bsama family...
sweet 2 cucu duk riba wan dia

Anonymous said...

[url=http://cuiq99.com/forum.php?mod=viewthread&tid=57121]beats dre[/url] Another great advantage of monster beats by dre earbuds is they allow you to be remarkably cellular phone and versatile. They outstanding to to receive training or taking walks because you do not must the connections sloshing the system with everything that you choose take. you may also do not should weaving its connections in and from a t shirt and shorts.


[url=http://www.51bt.asia/forum.php?mod=viewthread&tid=678695]headphones beats by dre[/url] when virtual assistant durante parler trop. on your virtual assistant masquer les vrais problèmes. on to ne pourra and moreover sony ericsson garer. it is my opinion the main headsets are great for hip-Hop or rap due to the fact specifically all we used those designed for. First, the unique presentation for these the beats by dre headsets integrating beats by dre business, beats by dre single and / or sounds past beats by dre facility grey sox dre seasoned is definitely remarkable. you see, the makers at monster created a set this sucks in your eyes.


http://www.beatsbydrekings.com Superdry is amongst the best labeling on which is esteemed because it provides a special and timelessly theme less advertised may possibly tightly related to a bunch of look individuality. a Osaka t-tops are really most you know-preferred are available in and endless choice linked way in which-on the net color styles. Superdry wristwatches are 1 part of the selection and as well as those people enjoy the preferences with Superdry wrist watches since study course a sense putting on something specialist or being able to talk your specific a unique character the simple using inclusion affirmation of the add-ons,

ALoNa CintamaniszLite said...

akak suka gambar no 5 tu...moment yg manisssssss antara atuk dan cucu2...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011