Thursday, March 21, 2013

family trip : homestay & BBQ

assalamualaikum
autopublish

sampai jua akhirnya....

homestay yg kami nginap....cantik kan
bole terjah blog owner
ni bilik utama, semua ada 4 bilik
lg 3 bilik, nureen tak snap sbb bilik2 lain dah penuh dgn barang
semua lengkap.. dr bilik hingga ke dapur
siap ada mesin basuh lagi
cuma kita klau nak masak2 kena la beli bhn mentah sndrik
ruang santai, dok layan TV tang ni la
sejukkkk ja.. angin luar msk ikut sliding door tue
sapa tue?? tu la zara.. cucu no 6
ruang tamu.. emir dah buka baju
sbb nak mandi hehehe
smtra tue.. kita bergambar la dlu kan
zara, emir & amal
sebelah malamnya
sebelum kami start ber BBQ... 
nmpk mcm sama tinggi jer kan
emir mmg g2.. mana bleh lama2 nak baring
laju jerr dah pusing bdn 
cari mummy la.. nak main camera hehehe
menu kami ber BBQ mlm tu
nasi goreng cina - mavelous.. dari chef nasir
dpt pujian melambong la mlm tue
semua pakat puji nasi grg chef nasir sedap :)

apam & choc cake by my sister 'shera'
tp bukan dia buat sndrik la... order jerr hehehe
memandangkan esknya tue (16/03/2013) besday abang nureen
so kami decide nak potong choc cake tue esk paginya
sbb mlm tue pakat semua dah kenyang
ni yg tak tahan ni
secret recipi dr chef daddy
sedap sgt2... walaupon simple jer bhn2 dia 
yang pasti - sehingga menjilat jari U
adik nureen no 5 jerr yg tinggai dok bakaq2
mana adik bongsu & abg nureen ni???
chef nasir dah keluar...
mmmm.... 3 beradik bertungkus lumut kat blkg
 (apa yg penting, kerjasama)
paling last smpi mlm tu, family kakak yg sulung
ni ellesya la, dok p snap gambaq kezen2 dia
mmg depa rapat walaupon jarang jumpak
masing2 tunjuk kehandalan
mlm tu ellesya tetiba demam
seb baik dmm dia tak kuat sangat
baru la puas mkn bila anak teruna sulung dah tidoq kan
amal yg 1st tdoq mlm tu
aiman (adik bongsu) wit chef nasir & ilah @ mama zara
amboi chef nasir.... mmg la sedap, smpi tertutup mata yerrr
iteww la yg di katakan nikmatnya kelazatan 
secret recipi ayam BBQ hehehehe
lepak2 santai kat luar
sambil hirup udara segar & menghabiskan saki baki makanan yg ada
___________________________________________________

jom singgah



17 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

watyz said...

seronoknya berkumpul ramai2 gini kan.. makan2... lepak2... :)

Roziah Khalid said...

oo bbq dengan adik beradik.. wah bestkan macam nih..

NEKCIK said...

Salam nureen....homestay ni dekst tak dgn kolam air panas tu.sewa nya berapa ye..sbb nekvik nsk jugsk gsther gsthet kst sir panss tapi bunglow tu mungkin mahal sangat

nens cellection said...

hehe..bestnyer gather2 camni kan..release tension kataorg..nk lg gambar

el said...

wahhhhhhh meriah meriahhhhhhhhhhhh
budak kecik pun ramai..seronok lah

KhaiRin : anies said...

Assalamualaikum…
Apa khabar?
Sihat ke?
Harap2 sihat + bahagia selalu…

Zura@Iwan said...

mmg syok kumpul meriah gini..tmbh2 part bbq tu..suka nya...

brp weh sewa tu?

Nafira usof said...

famili gathering ke nih??
meriahnye~

Qhaifa Nur said...

seronoknya BBQ...
sambil makan sambil borak - borak...
selesa homestay tuh...

wantie said...

pandai la ko candidkan gambo husband ko tu. terbaik!!!! nikmat tul makan ayam tu

HazeL said...

kalo bercuti bersame family, mmg best sbb boleh bergosip dan sesi update citer masing2...hehhe

ixa damia said...

wah....besnye berkumpul ramai2
ade bbq plak tu,mkn2 lepak2 mmg la syok

Kesuma Angsana said...

wah menarik lah kat sini. leh cuba ni

LYAfrina said...

meriah gak buat bbq dgn family...

Myra Jay said...

Sedap tengok apam Angry bird tu :)

Nanti nak makan la nasi goreng chef Nasir..hehee :)


p/s: tudung budak 3 layer tu RM25

Imah Dinor said...

syoknya ..cantik homestay tu...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011