Tuesday, September 17, 2013

kredit to COFFEE BEAN QUEENSBAY

assalamualaikum

cerita weekend lepas...
macam biasa la rutin family kami
bila tibanya weekend kami akan bawak anak2 p queensbay
mcm n3 sblm2 ni
nureen akan ckp queensbay ni mcm umah ke 2 kami kan
tiap minggu mmg nmpk la muka kami anak beranak kat cini
klau x mkn, kami juz pusing2 n bwk anak2 main
nak dijadikan cerita.... jeng5x....
nureen ni penggemar ice blended caramel coffee bean
en soami klau mai cni slalu akan tanya
"nak kopi x?"
senyum lebar la nureen klau dia tanya kan
offcoz la nak

sementara en soami & ellesya g order
kami 2 beranak lepak kat sofa jap
ellesya mmg akan ajak minum c2 slalunya
mummy ni, klau x bwk kuaq camera mmg x sah
mana jerr singgah tetap nak snap sana sini
so emir la jd model mlm tu

elok daddy n ellesya smpi
ellesya siap order warm choclate cake lagi
daddy ckp, mls arr lepak
blk mkn kat umah ja la
ok.... terus angkat ponggong n jalan smbil minum ice blended kegemaran

esoknya.....
daddy plan nk jalan2 lagi
kami nak terjah paragon plak
dah lama buka tp belum terjah lagi

mcm biasa, mummy la org pertama yg akan siapkan anak2 & brg2
 mcm susu, handbag, pampers, baju....
sekali bila buka handbag... terbeliak bijik mata

Ya ALLAH...... camera!!!!!!!!!!
camera hilang!!!!!  arrrrggggghhhh....

diam seketika...
dok rewind2 bilik otak
mana la aku tertinggal camera nih!!!!

baru teringat..
masa kat coffee bean
daddy n ellesya bwk makanan ke meja
mummy letak jap camera kat sebelah 
kira camera tersepit la antara paha mummy & sofa kat c2
dah dpt ice blended, lupa camera letak c2
terus jerr bgn bila daddy ajak balik

apa lagi...
cepat2 ajak daddy g blk coffee bean
nak tanya kot depa ada jumpak
sementara tunggu semuanya siap
sempat la nureen snap gambar emir guna iphone jer la huhuu
emir tetap bg posing yg terbaekk utk mummy dia

sampai sana, depa ckp staff shif mlm x dak plak tinggal apa2 pesan
tp depa srh nureen tinggalkan phone number

dlm hati masih mengharap
walaupon percentage utk jumpak blk tinggi menggunung
 takot nk ckp, mana tau sat g kecundang ditgh jln
huhuwawawaaa... menangis x berlagu la....
cewahh ayat....

kami teruskan agenda terjah paragon
tetap kena happykan diri utk anak2 & suami
sepanjang perjalanan en.suami tak abes2 dok perli
suruh ellesya snap gambaq la
tanya ellesya klau nak ambik gmbr nak kena guna apa la??
alaaaa.... kan dlm blog ckp qbay tu umah ke2, sure jumpak punya..
huhuwawawaaaaaa........
tapi tak la sampai mcm ni kan hehhee
so iphone la jadi pengganti
tetap nak snap... 
klau ada camera.. mcm2 lagi nureen snap
ellesya asyikkkk masa kami terjah cini
suka main piano katanya

sejam kemudian
nureen saja la check phone yg lagi 1
oiiittt... ada miskol la 2 kali
terus call balik.. 

bila call... mmg harap tu dr coffee bean
ALHAMDULILLAH..................
apa yg diharapkan jd kenyataan
senyum smpi ketelinga la bila dicorong telepon tue dgr
"camera kakak kami ada simpan"
fuhhhh.... makaceh yg tak terhingga kat staff2 c2
so asben ckp.. mmg kena bg kredit la kat coffee bean
sebab jujur....
daddy pon happy bila dh jumpak balik
lagipon daddy ckp.. dia dpt rasa yg camera bleh jumpak blik sbbnyer
customer kat coffee bean kan semuanya mesti la org yg senang @ sederhana kan
so wat pe nak ambik camera yg cinonot tue
lgpon, cover dpn semua dh terkeluar

bila dh dpt camera
ellesya terus ambik & snap gambaq daddy
kan awal td daddy dok perli srh snap gambaq dia
haaaa.... ellesya tunaikan la impian daddy kannnnnnnn...
hehehe

tq daddy... sbb x marahkan mummy yg agak careless

msk opis isnin lepas terus bg tau kat eb

syg sgt2 kat camera tu
walapon kadang kala camera tu suka wat hal hehe
_________________________________________________________
jom singgah


10 comments:

mama lieyna said...

Syukur..

Blogger cam kita ni, mmg tak keruan dibuatnya kalu camera hilang..hehe..

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi
apa khabar hari ini

Syima ~Mama Kyra~ said...

syukur..jmpa blk camera kan..tp klu x jmpa ada chance ler mami nak mtk dedi belikan camera samsung :D :)

Imah Dinor said...

nasib baik jumpa balik kn...imah pun ada baca yg nureen ngadu kat eb tu...
mmg best bwk anak2 jalan2 makan angin ja pun xpa....

Ema Johari said...

Alhamdulillah..jujurnya mereka...

Khai♥Rin : anies said...

syukur bla ada org jujur mcm tu kn, nureen? doa2kn mereka agar murah rezeki selalu

Sidratul Muntaha said...

minggu lepas kami baca jugak citr kwn hilang iphone ms tgk buanga api kat putrajaya
yg jumpa chinese guy and return
somehow..
selalunya..
barang lama ke baru ke..
kalau mmg rezeki kita
Allah pulangkan balik
insyaa Allah
tpi mmg staff coffee bean tu amanah la

Zura@Iwan said...

Alhamdulillah
dpt blk camera tu

kalau mmg rezeki kita..
tu mmg milik kita..

ak tk penah smpi lg gurney paragon

el said...

kreditlah kat CB
bkn sng nk dpt balik brg yg dah hilang dalam 80% jer..
hahahaha lau xdpt balik sure mummy emir and ellesya jiwa x tenteram

Sayangku Zie said...

alahai selamat jumpa balik... kalau zie lah mesti kena marah dgn en hubby.. huhu.. takott...

tapi bab kena perli tu tak tahan tu ekekeke... so seronoklah dah jumpa balik...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011