Wednesday, September 25, 2013

suatu petang d kampung halaman

assalamualaikum

lewat bersiaran kan
sbbnyerr nureen bawak ellesya g follow up
pasal batok berkahak dia penyebab demam x mau baik
so far dah ok ckit cuma ada la ckit2 lagi saki baki
ellesya punya lebih serius dr emir sbb dlu ellesya pernah warded sbb yg sama
so lambat ckit nak lega
doc pesan suruh elak mkn buah, getah buah tu buat lg batok
minuman berais, elak main @ tdoq atas carpet
sbb habuk dia bahaya
teddy bear pon sama
tempat tdoq.. kena check takot ada sejenis kutu yg suka membiak klau tilam yg kita gunakan melebihi 5thn 
kecuali la klau beli tilam yg anti kutu tu kan... mahallll oooo tilam tu

7 hari ellesya tak p tadika
pkl 11 pg ni baru nureen g antaq pas follow up
kat cikgu tadika pon nureen pesan apa yg doc pesan

-----------------------------------------------------------------------------------------

so ri ni dh setgh ari bru msk opis kan
so layan ja la pic emir masa kat kg mgu lepas 
 rajin kan anak teruna ni
nak basuh keta daddy tu
 bkn nak basuh sgt pon
nak main air kan.. sapa nak buka air???
hahah main la paip tu
 konon2 la tue
mcm basuh keta kan
 hihihihiiii.... candid dr celahan pokok
 ooouuucchhh..... dok wat pa plak dah
 nak tau x?
klau kat umah kami mmg susah la nak bior emir ni main kat luar kan
tapi klau blk kg.. mmg sng la sbb kwsn luas
emir suka jln atas besi tu tau
caya tak??
 dah lari la bila kena candid
 eh2... knapa patah balilk??
 see.... kan nureen ckp tadi..
emir suka jln atas besi tu
setengah budak tak nak sbb takot msk jari celah2 lubang tu kan
 wit tok teh n amal
tengok burung2 piliharaan wan
 amal serius memanjang
klau acah baru mau senyum
 nak bawak moto plak.. boleh kerr??
 amboiii... gaya mau ada
tu gaya emir dok tunjuk burung2 dlm snagkar
 ni plak gaya tgk ikan dlm aquarium
 ni posing abes comel la tu....
 mmmm.... suka sungguh kan jln atas besi tu
 tu dok renguk2 bunga kertas plak
dh terkoyak masukkan jerr dlm lobang
hehehe.....

dah2... perot dh lapo nih
nk siapkan keja ckit n kuaq makan 
nyum2.... :)

________________________________________________________
jom singgah

15 comments:

Nurzakiah Hanum said...

tomei2

el said...

jln atas besi tu sbb nti berbunyi mmg budak2 suka jln atas tu..lau kat umah oklah tp kat luar pun ada yg besar tu kan..lglah aku x bg diorg pijak2..takut jatuh..lubang besar

Qhaifa Nur said...

rajin emir basuh kete ya...
cantiklah rumah tok emir tu..

Cho Zila said...

rajin adik rajin... anak2 memang suka main air.. betuller anak akak pun takut pijak besi jarang2..

Sayangku Zie said...

wah seronok dia dapat menjelajah.. ekekeke

kayyana said...

blh tak basuhkan kete aunty sekali emir? hihihi.. kalau batuk kahak teruk bleh demam ke sis?

wantie said...

ha.. ada budak gayat. ikut kajian pun budak budak akan gayat kan..

ntah le Aleesya ni. tak pernah try lak suh dia lalu kat jalan besi gitu. nanti nak try.

LYAfrina said...

waa..kemain emir.. habis smua xtvt dia nak buat ye.. dpt tmpat luas22 camni bestla merayap

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Rumah tok luas..puaslah emir menjelajah.. comel jer gelagat dia.. :)

mama lieyna said...

Waah emir suka betul ye lawat2 kawasan, luas... best la... berani pulak dia jln2 atas besi tu ye, kebanyakan budak takut... cayalah :-)

fieda said...

wah..lama tak dtg jenguk nureen dan anak2..dah besor dh emir ye..

eima said...

syok balik kg ... rumah family nureen besar siap ade kolam tu

Khai♥Rin : anies said...

emir...cuci kn kete aunty bleh? ;-)

Zura@Iwan said...

kt kg luas kan..
bebas la depa nk merayau..hehe
tu irfan suka blk kg..huhu...

Nafira usof said...

rajinnye cuci kete.. hehehe

sonok lah main yer.. kawasan rumah luas.

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011