Wednesday, September 4, 2013

pulang ke penang di raya ke 7

assalamualaikum

jom sambung cerita raya yg bergendala seketika...

dah puas beraya di kampung
tiba masa pulang
mcm biasa... queensbay tetap kami singgah
pusing2.. bwk anak2 main.. makan2...
buah tangan dr queensbay haha
kongsi yerr
abes belemuih (comot)
emir dok tgu smbil nganga
ubah kedudukan plak
kak sya dok tunjuk mulut emir yg comot tu
haiii... bila la turn emir ni hehe
tgk.. kakak sya bawak lari plak bila emir dekat
x pe... emir merajuk kerr???
haaaa... mcm ni...  bagus2 :)
sedapnyerrr
emir : saya nak lagi....
ellesya : betoi ka nak???
ellesya dok ajar emir cara nak jilat lolipop
haha... jilat yerr emir, jgn gigit
haha... emir cuba gigit tp x berjaya
ciannyer emir
kakak sya pandai yerr mengusik
kakakkkkk... emir nak jugakkkkk
ok.. kita kongsi ngan daddy k
yeaaahhhhh....
mkn ckit jer.. dh gerak dlm 5minit mcm tu,
mummy buang sbb abes tudung mummy jd warna warni...
dah lerr tudung clr putih huhuuu

hari ni ada jamuan raya kat opis nureen
bestttt ooo... ada kambing golekkk.... :)
_________________________________________________________
jom singgah


15 comments:

~aSHa~ said...

pandai kakak melayan adik....comey la si kakak ni

Nurzakiah Hanum said...

ala cutenya dua beradik ini

mama tisya said...

jgn mkn slalu candy manis tu..hehehe

jamuan raya kalo ada kambing, tk pandang dh menu lain...smlm kt opis pn ada menu kambing

Zura@Iwan said...

sharing is loving..hehe

best weh ada kambing golek..tk abis lg noh jamuan ry..hehe

wantie said...

wow..kambing golek. nak tergolek golek mendengarnya. telan ayaq lioq je la..

Nafira usof said...

sweetnye makan gula2 sama2..:)

Imah Dinor said...

besaq nya cekelat dia...

el said...

aku kan lau anak2 nak candy ni..aku xbg..sbb tulah menyelemuih satu hal..pas2 candy tu manis sgt..
tp bkn sllu pun kan..layan pi lah kt budak2 tu hehe

Sayangku Zie said...

betol makan ni memang akan ambil masa. emm buat kotoq baju.. huhu semua terkena termasuk kita...

lieyalatif said...

bagus anak2 nureen leh share hah...kalo anak lieya kene beli sorang satu....

betul tu nureen, lieya tak suke gule2 nie...berlemoih budak2 makan...abis muke comot2 kan...

e'eh kite pun suke kambing...auww!!

Cho Zila said...

warna warni memang menarik perhatian anak2kan... kadang2 tak habispun.. sukajer kot
ala bestnyer kambing golek...

noie said...

alallaal cutenya :P

~MommyAida~ said...

hahaha..pandainya kak Esya ajar Emir jilat gula..Emir pon sonoklah dapat makan benda manis-manis..hihihi

Maria Firdz said...

comei aksi2 yg dirakam.. :)

kayyana said...

pandai kakak jaga adik..makan kene kongsi ye kakak.. sian adik dok terngaga ngaga je tuh,, huhuh

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011