Friday, September 27, 2013

ellesya memang sempoi abess

assalamualaikum

ellesya semakin matang
makin bijak berpikir & bijak menyuarakan pendapat
bab ramah mmg lebih ramah dr mummy dia ni haha

kat tadika plak.. katanya slalu kena marah & denda ngan cikgu
sbbnyerr... suka menyembang
bila d tanya.. knape sembang pon cikgu nak marah
sbb cikgu dok ngajar kat dpn, dia suka nak sembang ngan kwn2 dia kat blkg
hahhaa... sgt ramah kan
mcm2 nak pok pet2...

 kami memang ambik pakage "day care" utk ellesya kat tadika
maksudnyerr sampai petang la
sbbnyerr nak dia belajar utk mengaji skali
dan senang jugak utk nureen
nak ambik dia pas keja kan
x lak rushing lunch hour nak g ambik dia

tapi.... ellesya jugak suka sgt klau nureen ambik dia lunch hour
katanya dia nak belajar kat opis mummy dia ni
memandangkan jumaat 2minggu lepas 
agak free.. kebetulan nureen nak g Bukit Mertajam
opis no 2 bos nureen
so ambik dia & bawak g skali
 nureen nak g smbhyang
bos ckp "tinggai jerr kat cini, saya nak sembang ngan dia"
bos memang sporting.. hehe
skali nureen sudah sembhyg, ellesya baekkk dok ngajar bos nureen melukis
hahhaa... dia ckp dia jadi cikgu, bos nureen jd murid2
hahaaaa
 kebetulan jugak.. memb opis kat c2 (kak ina) bwk anak dia
syasya - 6 tahun... depa pernah jumpak sebelum ni
cumilll kan depa 2
ellesya mcm biasa, mudah mesra
nampak sebaya kan :)

knape nak control cun ni???
wat relax arrr hehee....

________________________________________________________
jom singgah





13 comments:

mama lieyna said...

Waah jumpa geng kt opis mummy ye..syok la depa tu..
Control cun memasing..hehe..comel2x.. :-)

el said...

best lau dpt bos yg sporting mcm ni

nanakimie said...

hehe....boleh bayang kan gaya elesya pot pet pot pet tu:)

Nurzakiah Hanum said...

comfirm best

kayyana said...

seronoknye kalau boleh bawak anak p opis.. tp ellesya pandai bwk diri.. yana kalau bwk si abang tu mai opis sat g die da ajak blek.. adoiii

Myra Jay said...

Memang nampak sebaya dan sama tinggi je 2 orang ha :D

wantie said...

wah..sekali jadi cikgu. cayalah elly.

sue zainun said...

salam :)

eh jadi cikgu..kalau mcmni mmg ada ketokohan utk jd cikgu...hihihi

Qhaifa Nur said...

suka berkawan ellesya ni..

Nafira usof said...

bagus lah mudah berkawan.. gi mana2 pon senang dapat kawan kan~

Zura@Iwan said...

sng la kalau bleh bw ank kt opis noh..
aku pon mau..hehe...

elly ramah..smpi bsr taw..

~MommyAqilMedina~ said...

hehe..bagusnya Ellesya ni..kalau bwk p opis hari2 pon takpa kot..ade kawan plk tu,mesti Ellesya rasa best kan datang opis mama dia..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestlah bos sporting..hehe.. :)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011