Friday, September 6, 2013

naik bukit bendera 8 syawal

assalamualaikum

raya ke 8 jatuh pd hari khamis
ramai yg dh mula kerja & dah blk ke bandar rasanya
sebab plan asal klau kami terjah cini & ramai org so cancel la
dok bajet ramai sbb cuti sekolah kan tp sebaliknya

so dpt la ellesya merasa naik train kali ke 2
dia dok mintak lama dh
last naik masa dia 3thn kot

jom layan piccas kami yerr
tengok smpi lebam hehehhe
 beratur nak beli tiket
majoriti pelancong, arab ada singapore ada jepun pon ada...
 harga tiket...
cuba tgk, sgt berbeza kan
untuk org malaysia hampir 3 kali ganda lebih murah berbanding pelancong
untuk budak 4thn kebawah : free
 sejarah keretapi
 sempat posing sebelum naik train
nin dia tiket kami

sempat jugak nureen candid
mmg suruh ellesya pusing belakang masa nak naik train tu

dh gegar kan gambo.. takot x sempat nk masuk
asyik dok snap gambo jerr

keterujaan ellesya & emir masa dlm train

 ellesya dok control masa nak ambik gambar
emir masih terpinga2
 kami duduk paling depan tau
masa dlm perjalanan ke atas
 emir berkerut ja dahi.. pelik agaknya
 kami dah smpi
nyamannnnnyaaaaa...
 ada rasa mcm ala2 duduk kat cameron highland tau
 senyuman tu yg d control
bila srh senyum mcm biasa ellesya mcm tak reti plak
 wahhh.... tengah menikmati keindahan alam
 dok tunggu emir kalih belakang, daddy dok panggil byk kali
mummy smpi nak terbalik dh
kakak sya tongkat lutut kat paha mummy tu
yesss... akhirnya emir pandang camera
 strawberry pon ada...
tp kami x try mkn kat c2 pon
 perghhh... sexy tuuuuu
kena tarok rm1 baru dpt teropong
 ellesya smpi 3 kali tgk so rm3 la
 smpi halussss bijik mata dok tropong
 monyet mmg dok bergayut jerr atas pokok
dok lalu atas kepala kita
hati2 tau, klau ada bwk makanan, takot kena serbu
 comelkan
kemas hasiltangan minachi ni
juz rm2 jer grasshopper tu
 suka sgt.. tersenyum jerr sepanjang kami kat atas bkt bendera
 jom pusing2 naik buggy...
layannnzzz abessss
 semua duduk blkg tau
ellesya la punya pasal.. dia nk tgk pemandangan dr belakang
 emir masih terpinga2 ker???


 singgah 1 stesen
ada monkey la...
 driver buggy kami tolong snapkan
emir plak dok ralit tgk monkey
 sambung perjalanan nureen ubah duduk kat tgh
pening plak bila duduk kat blkg tu
owl1
 ada owl museum
tp kami x masuk pon
 ellesya jerr mintak nureen ambik gambo dia
 angin pon kuat kat c2
 srh ambik gambar masa dia melompat
 posing lagi.. ala2 model atas bukit :P
 tinggi jugak kakak sya melompat
 aksi menari mcm kat tadika katanya
 dah.. jom2 kita p beli kacang
 motif gambar ni adalah................
nak snap gambo keta ni hahha
bukan minah salleh yg sexy tu k :P
kemana arah kami selepas ini 
15kg di bahu kananku..... hehe 
patut la emir diam jerr 
 ropanya emir mengantok
dia dah tido la...
 sejuk2 kat atas tu.. mmg best arr dpt tido
ellesya dpt kerepek ubi kayu tu pon dh cukup
kami juz beli kacang rebus jer pastu terus turun sbb nak hujan
 dalam train pon emir tido
nyenyak....
 last posing dlm train...
masa kat atas bukit bendera
kami sempat la posing dengan burung tue
cantik kan klau pakai DSLR
perghh.. :P
sekeping skali ngan frame kertas segitiga yg mcm kalender tu
 juz rm10 jer


 pastu dengan ular plak
ellesya yg request
sbb katanya, dia teringin nk pegang ular
tp dia pegang masa pas kami ambik gambo
ni pon rm10

turun jerr dr bkt bendera
kami ke destinasi seterusnya...
nantikan ya....
_________________________________________________________
jom singgah


11 comments:

Gieyana said...

Ketapi br ni pernah nek skali..lajuss giler kn..:)

mama lieyna said...

Bestnye.... naik sana..1 day harus terjah gak, nama ja org utara..huu..

Nurzakiah Hanum said...

seronok jalan2

Qhaifa Nur said...

bertahun juga tak naik bukit bendera ni NureeN...
masa tuh belum kawen lagi..takut banyak monyet tau...

sekarang dah lain, cantik & selesa juga..

MAZLIZA ABD RAZAK said...

Happynya depa.. :)

Zura@Iwan said...

since dorang reno ketapi br tu..
tk penah naik lg la..
insyaAllah one day nk bw irfan..
weekend asyik busy keluar penang je..huhu..

emir dia mula2 heran gk tu..
lps tu kena angin sejuk..
mengntuk seb baik hg bw stroller kan..
kalau laki ak...mls la nk bw..haha..

kayyana said...

yana tak pernah sampai sini lagi kak... hehe.. mcm seronok je kan.. tgkla anak gadis akak tu.. nampak mcm enjoy je die.. hehehe

Salina@IbuAqil said...

Aishhhhhh bestnya..
Masa ina p sini dlu ina baya Elly..
Hi3!!!
Smpai skrg x penah jejak sana lg..
Teringin rasanya nak p..
Ntah ler bila..
Salam hujung minggu dari kami.. ;)

el said...

cantek gambar yg amek ngan ular dn burung tu..kebetulan warna set emir kaler biru..background pun biru..mmg matching n cun abis :)

Nafira usof said...

seronoknyeeeeee!!
macam kat CH!!
tetiba rindu plak nak ke CH~

cantek gambar pegang binatang tuh.. terang jer warnanye~

Sayangku Zie said...

kami pun kesini jugak cuti rya ritu belom publish lagi ,... org masayallah ramai giless...
emm kakak sha menonggek jugak cam dina.. hehehe

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011