Wednesday, June 1, 2011

part 2 : weekend kami d JB - sempena majlis perkahwinan abg...


27 may 2011

sambungan kesah kami d JB

seawal 6 pagi terjaga dr tdur
terkejut sbb mak masuk toilet
tutup pintu punya la kuat
eh.. apasat aku tdoq atas sofa nih????
hhhmmm ropa2 terlalu penat smpi aku lupa aku ada relax2 kejap atas sofa mlm tue
b4 nak wat hantaran 
tp x sedar terlena smpi subuh..
huhuuu...

so kena la wat hantaran pagi tue
seb baik la terjaga
watnyerr aku terlena smpi kol 10-11 pg
x ke naya!!!

mula la aku wat hantaran soang2
sebelum ellesya bangun
nanti kaco la bila nmpk ja aku wat keja

tp kejap je dlm pkl 8 ellesya dah bangun
so apa terjadi????


Ellesya : ellesya pon nak wat hantaran jgk!!!


Mummy : carefull k.. jgn smpi terkena jari!!!

rajin sungguh anak dara aku ni...

antara hantaran yg siap pagi tue..


senaskah Al-Quran & papan rehal


16 bijik cup cake fondant


set alat2 make-up MAC


sirih junjung
yg dah layu sbb dah msk 2 hari
wat kat KL from zaidah x silap
zaidah yg chef dlm TV tue...


sepasang kain telekung
maid in kelantan
yg kami g 2 bulan lepas tue heheh


handbag Carlo Rino


set perfume Gucci

semua 7 dulung
semlm dh bwk 2 dulang cincin & mas kahwin
jadi semua 9 dulang la

masa tgh wat hantaran ni
asben ckp nk kuaq p basuh keta
tp x jd ropa2nya depa 2 beradik p danga bay & tambak johor
huhuuu
bila balik umah bg tau.. alalaaaa melepas la nk p sana..
bila thn plak kan nk terjah johor ni???
klau semlm x terlena
sure dh dpt terjah c2..

bersiap & around kol 1 ptg kami bertolak ke balai raya dekat ngan umah pengantin
untuk pengantin lelaki bersiap & berarak..

masa otw ke sana
mcm biasa ellesya akan make-up la
ambik sndri dlm handbeg mummy
kemain lagik



Ellesya : ellesya dah siap..........


daddy mula la mengusik
nak sapu bedak bg hilang la
nak ambik lipstik dia la...

apa lagi
di pekup mulut dia
takut dady ambik lipstik dia


harus kan interprem
elly dah mengantuk
request nk minum susu & tdoq


Ellesya : mummy nie..... sya nk tidoq la....

smpi sana ellesya dah tdoq
sementara tunggu abg kena make-up kami lepak2 la dlm balai raya tue..


pengantin lelaki tgh bersiap


bila ellesya dah bangun
posing2... harus ni bergedix...


masamnyerr muka anak mummy ni bila bangun tidoq...
;p


kenangan with my luvly brother


masam2 pon totap berposingkan


posing lagi


dan lagi..

* jgn jemu yerr tgk kami berposing hehee


bersedia utk berarak..


x cukup org nak bwk hantaran
ellesya plak x mau jln
nak dukung ja
pastu x mau daddy dukung nak mummy ja dukung dia..


kena rojer pengantin pompuan sblm gerak



catwalk gitue hehehe



melangkah penuh bergaya

masa ni dah x bwk hantaran
sbbnyerr ellesya dok berletaq suruh dukung elok2
pastu isteri kwn abg yg join rombongan kami tue yg bwkkan
so akak tue bwk 2 hantaran la
seb baik akak tue mau bwk
kalau x
takut jatuh terborai kan naya ja...


suka bila dengar bunyi kompang


ni pon bakal pengantin gak 11/6 ni


bahagia selamanya...


disambut dengan seteguk air beserta selawat 


hanya sekadar bergambar berlatar belakangkan kami di belakang yg dok bwk hantaran


berkerut muka dok tgh panas 

akak baju hitam purple : cake fondant ni cair x
aku : tak sbb fondant tue keras


mummy jerr over smile.. ;)


abah tegak menunggu abg melangkah masuk ke pelamin


nak jln sndiri bila smpi kat cini


sabar menanti giliran nak msk dlm rumah


terpeleot tudung mummy
angin kuat jgk masa ni
ellesya siap pegang tudung dia takut terbang kot


mak andam menuggu jerr duit tol
x kan bangun dr kerusi tue selagi x dpt duit tol
adat org johor ni ber tol2 bagai


Selamat pengantin baru 


bagai pinang di belah dua
akak ipar mummy ni muda lg tau
rasanya 4 tahun lebih muda dr mummy
hhmmm... mcm mana ya nk panggil kak nanti
sbb skrg ni pon smbang panggil nama ja
hehehe




acara merejis oleh ABAH


di ikuti MAK


pastu aku
hehehe....
bila aku salam cium tangan abg aku
semua org pelik
sbb depa ingat aku ni kakak kpd abg aku
sbb dh ada anak hehhee


eh.. kena candid plak
knapa ya ngan muka aku masa ni????
teruknyerr muka aku...


eh.. silau ke???


bunga telur yg dpt masa merenjis td bg kat ellesya
kemain sronok lagi dpt telur..



berangkat ke meja santapan




semua dh angkat tangan,bacaan doa mkn oleh abg
mak dok soal jwp x abes lagi ngan kwn abg sblh tue
hehehe

dan kami pon apa ditunggu lagi
lapo nih

berbeda ngan ellesya
yg dah mkn sunkist ni hampir 1 bijik
nasi x mau mkn
diet kot hehehee
mmg faveret ellesya pon
kerabu yg daddy tgh cedok tue mmg mavelous sgt...
nak belajar buat la...

ada acara calit2 
meriahkan majlis kan...





abes mkn bergambar lagi di pelamin



yg berbaju hitam tue abag ipar aku.. ;)
gambar kami semua skali mak & abah x dak dlm camera aku la..
huhuu...



selesai sudah...
sudah mau balik
ellesya siap request lagi nak beg purple
bila dpt senyum lebar la sambil angkat2 kening.. ;)

bersemangat tol..
aik beg purple td dh terborai pon
so tukaq beg pink plak la...

otw balik
singgah isi minyak ellesya dapat choki2
lama kan x mkn
sedap jgk skali skala layan choki2 nih...


d R&R ayer keroh
jumpak adik (makteh & paknjang)
kami belasah cake hantaran dr pihak pompuan dulu
x dak pisau & pinggan
so guna kotak hantaran je la wat pinggan & pisau hehehe
pastu mummy & ellesya
mandi utk segarkan badan...


Ellesya : yea.. yea.. nak ikut mak teh
melompat2 nak ikut makteh blk kl


ellesya nk ikut mak teh sbb 


kezen (anak kakak)


lain kali k kita p kl jumpak depa 2.. ;)


dlm keta
main ngan barbie yg pak ngah belikan kat dia
masa kat JB
kejap je main dah tercabut kepala
adusss....



kami sampai di penang dlm pkl 2 pagi
terus tidurkan ellesya dlm bilik & basuh kain smpi kol 7 pagi baru tdoq..
puas hatikan semua selesai
cuma nk lipat je..

ok
selamat pengantin baru buat abg
moga bahagia hingga ke anak cucu



13 comments:

puan nina said...

hihi..biase la org johor tol2 tu..kene banyak tak??best tak datang jb?

ibu MZW @ farah idayu said...

erkk...sape nama pengantin pompuan tuh? cam kenal jek..huhu~

Ummi Eisya&Amani said...

eii tomeinya ellesya..cun berbaju kurung..

eB ezrin said...

wallaweiii... byknyer gambor ;p
awak nmpk biru... elly comei la pakai tddg.. rajin elly pakai tdg eh?... salute ar... aerish x mo letak aper pn ats kpala... adeiiiik

nureen said...

puan nina :
tol x byk sgt pon.. tp budak2 terkejut bila dpt tol abg bg sbb slalu dpt cikit je dr tue...

ibu mzw :
nama pengantin fizah nama penuh nor hafizah rasanya.. kenal kerr???

ummi eisya :
klau nureen x buatkan elly baju kurung mau mengamok dia nanti..

eb :
hehhe elly mmg suka pakai tudung tp kejap2 je la.. x leh tgk nureen bertudng dia pon nk

wahida said...

alahai...kenapalah si ellesya tu comel sgt...geram jer tgk...adeh la...anyway, selamat pengantin baru kepada kedua mempelai...

salam sis, thanks drop by my blog...awat tak follow sekali? takpe, biar saya yg follow dulu..saya tunggu tau!!

nice blog!!

nureen said...

wahida :
eh nureen x polo kerr... sori ek jap2 nak polo...

tq2 elly mmg comel di mata & hati kami..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alolo..comel jer dia bertudung..
hehe..klakar jer tgk aksi elly tarik kaki mummy tu.. ;)

el said...

mcm2 gelagat elly yg mencuit hati hehehe

-Nureen- said...

lily :
mmg elly suka pakai tudung..
tarik kaki nak ikut mak teh dia tue mmg comel kan nureen pon suka tgk...

el :
hehehe... penghiburkan

dinor's family said...

suka tgk byk gambar...comelny elly bbaju kurung sedondon lg...imah pun suka buat hantaran...

Dee said...

kemain bergaya lagi elesya tu ye...

tiefazatie said...

comel je ellesya nie..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011