Friday, December 30, 2011

crita lama...

assalamualaikum


gambo lama
ntah bulan bila x hengat rasanya bln 6 7 kot
kebetulan semlm crita pasal pizza tp
ari ni bkn nk tunjuk kami tgh mkn pizza
tp kami tgh ngajor ellesya nk mkn dessert d pizza hut
mmg ellesya suka dessert bila dia dh besar ni
berbeda masa dia kecik2 sgt2 x suka
suka yg rangup2 ja yg lembik2 x mau


tgk gambo ni rasa nk p la2 ni jgk!!!



apa yg di usha2 lagi tue
dessert x terusik


ok mummy ajor yerrr


mesti guna tangan kanan k
ellesya ni kidal so apa2 semua nk d mulakan ngan tangan kiri




tekun mengajor



selamat masuk dlm mulut...
sedapnyerrr



bila nureen usik cream atas dessert tue ellesya mula la buat muka
sbb dia ingat nureen nk mkn dessert dia hahahhaha




masuk mulut jua akhirnya hahhahaa...
tgk ellesya dh mengamok kat blkg 



tersenyum dpt usik ellesya...




ellesya tgk daddy asyik snap gambo jerr kan dr td.. ;p



daddy x mau ka dessert nih???



kami sapu licin...........


bersungguh2 ellesya potong dessert tue..
bagai la keras sgt...



ooo tq ellesya



untuk diri sendiri


sampai tertunduk2.. hehhee
akhir kata sambutlah salam tahun baru dari kami sekeluarga

selamat bercuti & menyambut tahun baru 2012



Thursday, December 29, 2011

akan ku terjah kembali............

ASSALAMUALAIKUM

mood malas bekerja makin meninggi jek
mana x nyerr
masuk opis sepi x dak org
ramei yg ambik cuti smpi new year
tinggal la 2 3 kerat yg AL dh boooliau

hari ni nak crita pasal..........................
apa ya??
swimming pool
mmg dah lama x terjah kan
rasa nak ja terjah weekend ni klau x dak apa2 plan
jom kita layan gambo2 lama kami di swimming pool
 taman belia penang

masa ni 1st time tau kat tmn belia tue ada pool tahun 2009
ellesya baru berusia setahun lebih
suka sgt dia nak ja buka baju mandi tp 
sayangnya kami x bawak baju persalinan
so main2 air jekk

berkocak air kolam tue dek kayuhan kaki ellesya smpi basah abes sluaq dia

x puas ngan kaki tangan pulak dicelupnya

2nd time kami terjah lagi
ellesya masih setahun lebih
kali ni siap bawak floater lagi
ellesya cikit pon x takot walaupon kolam tue paras tengkok dia

see.. betapa happynya dia..

3rd
kami beli kolam sndri.. mandi kat porch depan umah
mmg best

bukan setakat ellesya ja yg mandi tau
kami laki bini pon terjun skali hahhahhaa
sambil ajaq ellesya berenang

4th
ellesya dah 2 tahun lebih
kami bawak ke tmn belia jugak
tapi kolam yg lebih besar
yg ada gabungan antara kolam org dewasa & kanak-kanak

ni bhgn kanak2

santainya kami ber2kan
ellesya dah kesejukan tapi x mau naik lagi

ellesya wit daddy berapungan di kolam org dewasa
klau ke bhgn ujung sana lagi dalam berbanding yg tempat daddy & ellesya main

dan kami ada plan nak terjah lagi pool tapi kali ni bkn di taman belia penang tapi di.....


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ampang!!!!
adik nureen syat baru pindah umah
bleh terjah blog dia di http://syazieblog.blogspot.com/
dan disana ada pool
apa lagi nureen mintak dia send gambo sbb nk tunjuk kat ellesya
bila ellesya tgk ja gambo ni dia mmg ajak la kami bwk dia p sana
hehehhee

InsyaALLAH kami akan kecini tapi x tau lagi bila masanya
sambil tgk umah baru adik sambil santai2 mandi manda kat cini :)



Wednesday, December 28, 2011

defi meter

ASSALAMUALAIKUM

untuk yg gile keta
yg mmg tau bab selok belok keta
mesti tau bila baca ja tajuk n3 nureen ari ni kan
tapi nureen bab keta ni x brapa tau
tau bawak ja hehhee
stakat nk check & topup minyak enjin ngan aiq tue biasa ja la kan
mmg dlu tiap2 pg b4 gerak g keja check la
tp sejak asben dh tukaq balik mai penang nureen jarang dah wat keja2 tue sbb dia yg dok check pagi2 :P

jom kita tgk apa dia defi meter ni???

ni dia
defi meter ni baru ja dipasang dlm keta kami isnin lepas
fungsinya sama ngan RPM meter keta
klau meter ni clr merah maknanya siang la sbb waktu siang kita jarang buka lampu keta kan tp klau siang pon kita buka lampu keta clr dia berubah kpd clr.......

putih... dan klau mlm ni cmfrm la clr putih gini kan
meter ni jgk bg signal tau bila kita bawak pd gear yg x setanding ngan kelajuan.. perghhh ayat x hengat.. :P
dia bg signal samaada kena tukar ke gear lain @ sebaliknya
asben kata asalnya ada bunyi mcm alarm tp dia buang bunyi tue so signalnya kita nmpk bila yg bulat bawah tulisan peak sebelah kanan tue menyala warna biru

nureen mintak asben snap gambo meter ni masa kami nk kuaq mlm isnin lepas

emuah.... untuk 2 insan yg paling nureen sayang
nak kuaq p cuci2 mata di queensbay jap
ni la t-shirt yg nureen beli sabtu lepas yg nureen crita kat n3 semalam tue
ellesya yg pilih... nureen ada pilih warna hitam + hijau tp dia x mau nk yg ni sahaja... mmm ok la
less 50%

untuk sweater ni yg eb & hezrina suka tue x der less tau pada christmas baru2 ni, harga still maintain & rasanya macam limited jek...
nureen beli dah sebulan lebih masa ellesya demam ari tue
dia yg pilih sndri jgk
mcm org eskimo plak tgk kan hehehhe
yg pasti nureen & asben pon suka :)

ok daaa.... jumpak lagi besok yerrr INSYAALLAH

Tuesday, December 27, 2011

bila si gadis ni bershopping

ASSALAMUALAIKUM

hai semua
selamat kembali bekerja setelah 3 hari bercuti sempena christmas kan
tp ada yg sambung cuti smpi new year
nureen AL dh abes awal2 lagi so x der la cutinya

sabtu lepas bila daddy tolong member dia kat workshop
kami 2 wat la hal kami sndri
jom tgk bila pompuan tue mmg pompuan kan
x kan lari dari bershopping

nureen bawak ellesya p queensbay
mmg hajat dihati nk carikan t-shirt baru utk ellesya
so nureen dapat sehelai yg power puff girl
nak beli lagi tp ellesya x kenan plak so beli jek sehelai
nak beli baju ellesya ni kena tanya dia jgk
klau dia x kenan nanti beli wat rugi jek dia bkn nk pakai
mmg x rugi nureen terjah queensbay ptg tue walaupon mmg ramai sgt org sbb mmg giler2 punya less masa tue..

x sabo kan nk tgk ellesya si gadis melayu terakhir ni bershopping
jom layannnzzz...

klau bab menerai mmg serah kat ellesya ni

dok cari pasangan nyerr
mana la ada
so ellesya ambik yg lain


amboi2x... tingginya...

hehhehe.... dengan megahnya ellesya menggayakan kasut yg lain pasangannya :P

try yg lain plak

1 pon x der saiz ellesya
hehhee

esoknya ahad kami balik kg umah PIL kat jitra kedah
ellesya yg nmpk mcm agak kebosanan
dok layan diri soang2 kat blkg :)
cuti kami x kemana2 dok area utara ja


:)
selamat kembali bekerja

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (46) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011