Wednesday, July 25, 2012

2nd ramadhan berbuka diluar

ASSALAMUALAIKUM

seperti yg dijanjikan meh kita layan kami di KR ahad lepas
ni menu daddy...

nureennya menu dh dirembat dek ellesya
org belum berbuka dia dh x sabo nak makan
lapo sgt la tue, penat main tadi

daddy - ice lemon tea
nureen - caremal coffee

b4 berbuka daddy dok layan emir main2
nureen offcoz a melayan ellesya

1001 pesanan penaja ke daddy??

dah agak kenyang mkn nasi td, ellesya mintak dessert daddy plak

sedapnyerrr....

emir dah mengantok, dpt susu & dodoikan terus lena

ellesya asyik ngan dessertnya

kan nureen ckp, emir dh mengantok sgt
x kesah bising ke hape tdoq is the no 1
minta daddy ambilkan prem@stroller kat kereta

nyenyak dia lena... selesa...

amboi besarnya ellesya nganga

Ellesya : mmmm sedap lagi ayam daddy dari ayam mummy la
Nureen : a'ah, sedapkan....

mmg betol, menu en.nasir lagi sedap
apa yg ellesya coba buat??
dia keluarkan semua kertas2 tue dan masukkan semula


muka hepi bila berjaya masukkan

sementara menunggu dessert terakhir
lobang idungmu menjadi pooojaaan hatikuuuu

dessert pertama

daddy pon x kurang - snap pic nak upload dlm whatsapp hehhe

ellesya dah tak sabar nak mkn

hahaha... muka frust bila x dpt nak mkn
kami laki bini taksub nak ambik gambo dlu b4 mkn :P

daddy yg rasmi dlu yerr
marah ellesya... mmg sedap sgt dessert ni
sape2 g KR jgn lupa try k.. 
layanzzz.....


dessert no 2

terus ellesya tolak tepi dessert 1st td...

sbbnya dia nmpk ada icecream pink ;)

hero mummy & daddy dah bangun la.. diam2 jerr dia
good boy

awat plak ni???

marahkan daddy sbb ambik icecream dlm mangkuk dia
alaaaa daddy ambik icecream choc la, bkn ellesya nak mkn pon

alhamdulillah.. kenyang sgt2
hepi kan ellesya

kami tgu ja daddy kat cini
kami park keta x jauh pon tue pasal daddy ckp tunggu ja cini
sempat la snap 2 3 keping gambo kan

ellesya hiburkan emir sambil menyanyi2 kecil

dah tak sabar nak jln ke emir??? hehehe

tq daddy, bawak kami berbuka kat KR

13 comments:

eB said...

alamak ader gambor mknn la... kijammmmmmmmm... huwaaaaaaaaaaaaaa... hik3... ye ye jerk kan?
tapi mmg terbaek la dessert2 tuh.... i lioke....

manja209 said...

hurm...
buat aku jatuh hati nak g KR la ni
eceli aku xbrape suke sgt g KR ni...tp tgok gbr dsert ang tliur la plak...
mane2 pegi memg aku plg suke dsert..huhu

KhaiRin : anies said...

siyes ckp, x penah mkn kt sini.. sbb x de napsu hehehee tp bla tgk dessert nyer yg yummeh tu...rs nk g la nnt ;-)

watyz said...

adeh!! pepagi dh terliur nmpk ayam sedap... huhuhu

wan nurul hezrina said...

elly yang chantek,kejapnyer emir dah besarkan nureen?suka tgk dia tembam..wah papa dia ada geng main bola esok2=)nurul gak teringin baby boy..

|| NaFiRaa || said...

wahhh.. sedapnye.. terus terliur..hahahaha.. cam budak kecik jek kan~

sonok berbuka kat luar kalo anak tak meragam kan~ buat masa nih zura memang x de mood nak berbuka kat luar.. Delisha x mo duduk.. huhuhu..asik nak melasak jek.

wantie said...

hahaha... bila org lain asyik nganmenjamu selera. si eMIR sedang enak di buai mimpi. senang le cam tu nureen oi...

Si Aleesya ni jgn harap le nak lena kalau time org bukak posa. dia mai dok atas riba. ramai habih nasi kak ti. last kena makan sama ngan menu dia. nasi ngan sup je...

pas semua dah clear. baru la kak t makan sekali lagi. ha.. kali ni baru betul betul punya makan sebab Aleesya dah di pegang oleh husband.

hai.. kalau husband kerja malam cam ne la kan.

MamaEma said...

semangatnya emir yer...

Kesuma Angsana said...

aduhai.... tergoda nyer tgk siang2 hari ni

Qhaifa Nur said...

ada baby ni kena ikut mood dia, baru selesa nak makan.....
sedapanya KR.......

LYAfrina said...

sedapnyer berbuka kat KR...
ellysya dh nmpk matang sgt skarang.. nmpk lbh dewasa..

Imah Dinor said...

syedapnya....

izz iizza said...

menggoda betul aiscream tu..:)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011