Thursday, July 5, 2012

anak ku sumber inspirasi

ASSALAMUALAIKUM

semlm bila eB roger minta tlg search pasal 
pale @ white stool
nureen mmg agak terpinga2
sbb tak pernah dengar dan tak pernah tau pasal ni
bila search dlm keadaan terkejar2 - sbb nak kena attend 
video conference kat TM jelutong, Penang
 apa yg sempat nureen baca terus nureen sms eB
so apa yg bleh nureen kongsi kat cini


masalah ini adalah dsbbkan oleh
 hati, usus kecil @ pundi hempedu

Hempedu dihasilkan oleh hati & disimpan di dalam pundi hempedu.
 Semasa proses penghadaman, ia terdpt dlm usus kecil. 
Cecairnya berwarna gelap yg buat najis berwarna perang. 
Jika najis berwarna putih, 
maka hempedu ini gagal dekati najis, 
myb dsbbkan hati tidak berfungsi @pon sbb smthing 
yg sekat hempedu dari sampai ke usus kecil
jadi sgt2 disarankan cepat2 la bawak anak2 jumpe doc
klau jadi mcm ni

cara rawatan : 
dapatkan nasihat doctor terlebih dahulu utk rawatan2 yg sesuai

nak tau maklumat lanjut bleh click cini

terkini yg nureen dpt sms dari eB,
 semalam aed dah diberi ubat oleh doc, 
meronta2 tak nak makan ubat ,penat smpi tertidoq
klau hari ni keadaan aed masih sama
aed akan warded 
sama2lah kita berdoa moga aed cepat sembuh
AMIN

>>>>>>>>>><<<<<<<<<<

anak ku sumber inspirasi

emir areeq bin  mohd nasir
(laki2 yg mempesona & baik budi)

ellesya afreena binti mohd nasir
(yang mulia & putih kemerah2an)




 

love both of U

TQ to my beloved asben : en.nasir  nordin
atas semua sokongan & dorongan
atas semua pujukkan & nasihat
atas semua kata-kata semangat & pujian
atas semua keselesaan & kesenangan
atas segala2nya


"Kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,
tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah."


"Hidup memerlukan pengorbanan. 
pengorbanan memerlukan perjuangan. 
perjuangan memerlukan ketabahan. 
ketabahan memerlukan keyakinan. 
keyakinan pula menentukan kejayaan. 
kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan."

pagi ni trima msg dr eB, aed masih muntah2, 
semua ubat yg aed mkn luah balik.. 
eB & family sgt susah hati, runsing, risau skrg ni

19 comments:

eima said...

tak penah dgr la kes najis putih ... menakutkan ....

take noted TQ dear....

emir ngan alisha sgt comey..aku suka rambut elesya cantek betui

Anum said...

baru first time anum dgr pasal kes mcm nie

Bionic women said...

lately semakin banyak penyakit yg dulu kita x pernah pun dengar kan???
anyway semoga aed cepat sembuh

ct rahani said...

x penah dengar penyakit white stool tu nureen.. arap2 aed cepat sembuh.. sama2 kiter doakan yer..

suker tgk pics emir n ellesya tuh.. nice pics.. :)

NEKCIK said...

Sayangi dan didiklah anak anak sebaik mungkin kerana mereka kecil hanya sekali..apa yang kita terapkan waktu kecil akan nampak hasilnya setelah mereka menginjak dewasa...

juelee said...

baru tahu ada penyakit nie.. semoga eB tabah dan kuat.... dan semoga aed cepat sembuh

Zie said...

betul tu nureen, anak2 penyambung nyawa kita, semngat kita, tetapi ada insan yg menyokong dibelakang kita iaitu suami yg tercinta.. dia adalah segalanya untuk kita

Zie said...

Semoga Aed cepat sembuh, sian Eb , semoga eB kuat semangat..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

tak pernah dengar pun, 1st time dengar...good info..ala comeynya dia geram auntie tengok

|| NaFiRaa || said...

anak2 adalah anugerah yang tak ternilai kan~

sedih plak dengar berita dari nureen.. moga aed makin sihat hari nih.. amin~

Qhaifa Nur said...

risaunya jika ada sakit macam tuh..
moga eB dan esben kuat semangat...

el said...

smoga aed cepat sembuh...oh menantu kacakku...

budak berdua comey bangat..geget kang

wantie said...

Dulu Amirul pernah kena jugak mcm si aed tu. stool dia berdarah. kena admit. Lepas seminggu stay kat spital. alhamdulillah ok. tak de la masalah usus yang serious.

LiYa HaNiF :: said...

salam kenal... :)

izz iizza said...

kesian kat eb..semoga dia tabah..

best maksud nama anak nureen..pandai cari..:)

LYAfrina said...

lama x bw sbb x sihat.. jd byk tlps citer.. apa2 pon..moga aed cpt smbuh...

owhhh...makin montel emir..sgt2comel.

mamalieyna said...

thanks for the info nureen..baru tau, sgt berguna tuk panduan kita yg ada anak kecik ni..

Ya Allah...dugaan lg utk eB, hrp aed akan sembuh..

emir mkn comel, kakak makin lawa..hehe~

Huda said...

uish..1st time dgr ni..bahaya x?

eB said...

tq nureen wat n3 psl nih...
stuju, anak adalah segala2nyer buat kiter.
buat kwn2 yg mendoakan aed. tq. hanya Allah akan membls stiap doa kalian. aminnnnn

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011