Tuesday, July 3, 2012

bila hati tak keruan

ASSALAMUALAIKUM

crita semalam
bila hati tak keruan
buat kerja serba tak kena
rasa nak marah, nak nanges, nak makan org??? arrrgghhhhh
so lunch hour balik umah bawak ellesya g queensbay
lepak2 tenangkan pikiran
jom layan kami 2 beranak release 10sen
lunch dulu
ellesya request mcd.. siap suap fries kat nureen with tomato sos


agak2 knapa ellesya berkerut smpi g2 ya hehhe

haaaaaaaaa... ngendap apa tueeee??

khusyuk ellesya dok usha budak2 main rollerblade
mmg dh lama ellesya nk kasut roda kan
tp tue la saiz dia x dak la

eh... ellesya nak main rollerblade ka?

tak la..
nureen bawak ellesya masuk kat tempat mainan tersebar di queensbay
skali masuk RM12
klau x bawak stokin kena beli rm3 
pastu nureen pon masuk jgk teman pon kena RM3
nak tgk besar mana tmpt mainan ni
layan.....

nak kemana tueee???

3 layer tau

terkedang ellesya main

pergghhh.. tinggi kan

asyikkkk...

apasat amoi ni plak yg nureen snap...
nmpk tak ada tangan kat pinggang amoi tue
ellesya la tue, dia dh dpt gang
amoi tue suruh peluk dia bila nak gelongsoq
siap pegang tangan tp bila ellesya x selesa dia terus lepas


fire fire...... ttrrrrarrraaattttt tat tataattt

nureen dah penat, hanya memerhati dari bawah




siap berpimpinan tangan lagi
tp dh susah nak lari ellesya lepas tangan dia

main piano plak.. 


dah mcm BFF nureen tengok ellesya ngan amoi ni
amoi ni tak pandai cakap melayu
so dia cakap cina tp ellesya tak paham
 terus automatik ellesya speaking london youuuu
amoi tue pon speaking jgk
hahahha ellesya yg speaking tunggang terbalik pon amoi tue bleh paham
ellesya kami plan thn dpn baru nak antaq g tadika
amboi kaki ellesya dah tak jauh ja ngan muka mamat tue


lama jgk nureen layan ellesya kat cini
pkl 2.30ptg baru kami balik
hati yg tadi tak keruan terus OK bila tengok ellesya hepi sgt2
masa OTW hantar ellesya balik 
"TQ mummy, ellesya hepi sangat2"
bertubi2 ellesya kiss pipi nureen...

skrg ni dah mcm rutin plak ari2 balik keja lambat
sampai ellesya slalu tanya
"knapa mummy balik lambat???"
huhuuu wawawaaaa

17 comments:

eima said...

wahhh kemian ek alesya speaking .. die skool kat mana ek .... fahim aku tak reti lagi la.....

tp elsya ni brani la ....leh main gelongsor gitu ...achik pun gayat tau

eB said...

esok kalo elly jumper aerish, musti best dgr drg sepaking ;p

naper sampai g2 nureen? stress sgt ka?

Nens Collection said...

ekeke..comel je 2 sahabat yg br dikenali tu..

ellesya kalo jumpa anty jgn speking london tau..anty x paham..ekekeke

Gieyana said...

tratment utk anak2..suka bebenor tgk anak hg...senang jer dia dpt kwn..:-)

Zie said...

besarkn tmptnya... Kalau tk follow ank2 mesti ghaib dlm kawasan tu.. Kalau lpaskn ank2 zie tntu riang ria lh depa dua.. Hehe..
Semoga hati nureen kmbali tng yer...

watyz said...

best kan kalo bawak dorang g memain gini. aty pon slalu wat gini gak. nak2 kalo slalu amik dorang lmbt. sure ujung mggu bawak pusing2 main2..

KhaiRin : anies said...

nureen, knape x join main skali ngan ellesya tu? boleh release tensen utk tempoh sethn ;-)

izz iizza said...

mudah mesra ellisya ni ya..cepat dpt kawan..:)

wantie said...

nureen.. nape ni stress bebenor bunyinya tu.

tu la kan, bila tengok anak happy terus mood jadi ok.

Fieza79 said...

syurga utk anak2 tmpt mcm ni...puas la ellesya main...

Qhaifa Nur said...

seronoknya tempat ni....
macam2 ada......
bila anak cium pipi buat kita nangis tuh...

wahida said...

amboi si ellesya tu...dah dpt BFF nampaknya...
bukan main hepi dia kat situ...

|| NaFiRaa || said...

kenapa hati tak keruan??

sonoknye elly main.. siap dapat kawan lagi..:)

Huda said...

wah speaking eh ellysha :) uii..bestnye tengok main menan..nak gakla :)

el said...

yaw!!!!sexy leg la ellysha
geget kang ahaks

Kesuma Angsana said...

happy for you and yr family ye!

nanakimie said...

hee..jumpa kawan ellesya ye:) bestje kalo dpt jd budak tecik^-^

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011