Tuesday, July 10, 2012

kembali setelah 2thn menyepi

ASSALAMUALAIKUM
autopublish

sepi 2 thn ????
mcm sedih plak... bukan crita sedih tp crita pasal stock susu
nureen BF ellesya 2thn 2 hari
skrg ellesya 4thn so mmg betol la sepi 2 thn kan

skrg giliran emir plak
cuma beza masa ellesya dulu nureen x der la wat stock smpi mcm ni
sbb nureen tak tau pon yg susu slalu org pam masa dlm pantang
mmg susu byk masa tue 

dan skrg ni emir sgt2 bertuah
walaupon nureen start wat stock masa hari ke 45 dlm pantang 
sbb kat umah mak freezer rosak
so bila balik penang baru nureen start mengepam
 alhamdulillah, sampai penuh freezer
tue pon dh pos bg pengasuh setengah hehehe

ni masa nureen minggu pertama start keja

ni minggu ke 3 @ minggu lepas punya stock
dh kurang sbb separuh dh bagi pengasuh
klau tak mmg penuh kat cini

nureen juz guna pam ni jerr
mulanya nk beli mcm fieza bg tau tue
pastu bila en.soami try beli yg ni
ok ja.. sng & cepat hehhee

ni storage bag utk susu
TQ fieza, sudi tolong orderkan untuk nureen
nureen tak dak FB so mintak tolong fieza orderkan
nureen beli dr chugie
rm18 = 25pcs

 ni rutin mingguan.. nak wat harian pon boleh tp mmg x sempat jgk hehehe

dah siap rebus botol, tudungnya plak yerr


tgk... nyenyak emir lena
bambam anak mummy ni
:)

18 comments:

eB said...

engatkan eB jerk geram ngan pipi si emir. rp2nyer si aerish pn sm... diam2 dier cubit yer... lahai.... engat anak ptg ker aper... hu3...

stock byk tuh nureen, mrh rezki emir :)

Mama Ishazah said...

tahniah..bf sepenuhnya yer nureen..mama pun tp stok x semeriah nureen..mama ada nampak ais krim tue..sure anak dara tu pye yer...

Zie said...

Tak buat stok pun, nampak susu macam tak meriah, hukhuk

eima said...

bagusnye ... pas ni kena beli peti ais besar la nk simpan stok byk2 ....
bwh 6 bulan ni syok la klu emir kencing main renjis2 je ...hihihi

*azni* said...

sm2 la kite pakat bf anak..hehe..

Anum said...

wow meriah susu baby sis

Nens Collection said...

wahhh...sonoknyer leh bg Bf kat baby..memori indah kembali lagi..hehe

KhaiRin : anies said...

1st time tgk storage bag tu.. ni jenis pakai buang or boleh d guna berulang2?

Myra Jay said...

Suka tengok stok macam ni, bilalah turn Myra nak merasa :D

|| NaFiRaa || said...

patutlah chubby jek pipinye haaa.. minum susu ibu rupernye..
banyaknye stok susu emir.. murah rezeki dia..
zura masa nyusu delisha susu tak banyak.. so kena campur ngan FM..:(

wantie said...

bagus.. go bf. kak t pun masih lagi menyusu badan. tak campur ngan fomula milk lagi. syukur alhamdulillah. harap harap boleh le sampai 2 thn.

Qhaifa Nur said...

banyaknya stok, puas emir menyusu..
makin sihat dan bersemangatlah emir...

NEKCIK said...

wamboii bnyak nya stok..

izz iizza said...

dulu sy pun x pernah simpan stok bagai camni sbb x tahu..

untung baby zaman sekarangkan dpt sepenuhnya merasa susu ibu..:)

el said...

rindu nye time aku dulu2
la ni suam2 kuku je
ikut mood mak nye nak pam ke nak nenen ke x hahaha

Salina@IbuAqil said...

Seronok sgt bila tgk ibu2 yg brpeluang smpn stok susu bnyk mcm ni nureen..
Lg seronok rasanya tgk anak2 yg murah rezeki dgn susu ibu ni..
Alhamdulillah rezeki emir..
Aqil x brpeluang..
Lepas pantang ina dh mula on ubat balik..
X dpt nak bg susu bdn kat Aqil lepas on ubat tu..
Sobsssssss!! Sedih!! ;,(

ct rahani said...

kagum tgk stop yg byk camnih.. gud luck nureen.. :)

sue zainun said...

comelnyer emir..lama xsinggah sini..dah besar emir..salam peluk cium utk emir..:)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011