Monday, July 16, 2012

wedding member daddy at PUTRAJAYA

ASSALAMUALAIKUM
autopublish

ahad 08/07/2012
xtvt kami penuhi dengan hadiri majlis perkahwinan rakan seperjuangan daddy masa d sepang 2thn yg lalu
ismail nama tuan empunya @ pengantin lelaki
byk menolong daddy, waktu susah & senang

majlis berlangsung di 
dewan serbaguna persint 9 putrajaya
kami sampai seiring ngan rombongan pengantin 

dengar saja tepukan kompang ellesya berjalan sambil menari2

dari jauh pengantin dah tersenyum simpul kat daddy
ellesya terpaku seketika sbb tema fvret clr dia kan purple
sangat selesa dlm dewan ni sbb ada aircorn

sama cantik sama padan
bagai pinang dibelah dua

takot amat ellesya, takot org ambik emir
pantang diusik hehehe

huhuwawawwaaaaaa......
menangis sudah anak teruna kami ni
knapa????
terkejut bila dengar tepukan kompang, bila dlm dewan main kompang mmg kuat la kan bunyinya
daddy pelan2 pujuk emir

tengok, ellesya pon smpi tutup telinga
Daddy : sya, daddy cabar sya p salam ngan pengantin atas stage..
Ellesya : haa????
Nureen : (senyum jerr)
Ellesya : mummy, memang kena naik atas ke?
Nureen : klau berani naik la
Ellesya : (tersenyum simpul)
sedang asyik kami kat meja dok berborak2 sakan
maklum la daddy dh lama x jumpe kengkawan dia kannn

Nureen : daddy, tengok atas stage tue...
Daddy : hahahha.. dia naik sungguh, memang pantang dicabar 

hahha... siap bleh p menyembang lagi tu...
yg si pengantin naik heran anak sapa la ni

seb baik baju sama clr ngan flower girl
bleh la menempek kat c2

aksi ellesya di samping flower girl

bila daddy ke dpn stage nk ambik ellesya, masa tue la baru pengantin tau tue anak kami hahhaha

wah... diet ker?
sebenarnya kami dh mkn b4 kuaq tadi tue pasal mkn cikit jerr
mmg sedap semua lauk2 dia
rugi plak tak mkn byk :)

makan beradap
masa pengantin asyik menjamu selesa
ellesya?????

baek punya dok mengajar flower2 girl kat c2 menari ikut rentak kompang
hahhaha, dah nmpk mcm menari zapin ja kan

bila si teruna kacau mula ellesya ubah port

flower girl kat blkg, ellesya yg terover ke dpn yerr
ni majlis sape ni??? hahha
ellesya yg xcited kan... x der plak drg nak marah2 masa tu

wahhh... siap dapat sepotong cake lagi

tak sia2 la kan, dpt gak kami merasa cake sedap tue

nmpk tak muka ellesya yg tgh marah
sbb cameraman tarik baju dia mintak tgk dpn
tapi ellesya x nak sbb dia tgh mintak sudu kat pengantin
walhal daddy suruh ambik sudu kat meja tepi ja
hahhaa
yg si teruna soang tue, hanya memerhati dr jauh yerr

trun ja ellesya terus jadi PG plak
abes gambo dia snap..

masa bergambar seisi keluarga pengantin, ellesya tanpa segan silu men'join'kan diri  ehhehe

emir yg steady.. x der nk kaco2
kenyang ngan susu dia mmg ok ja

sempat jugak kami bergambar ngan pengantin sbg kenangan
ellesya mana???
nmpk tak tangan comel tepi pengantin leleki tue kat sebelah daddy
ellesya la tue, dia dok blkg krusi pengantin la... alahaiiiii
emir dh mula mengantok
tp still maintain lagi

selamat pengantin baru
moga kekal hingga ke anak cucu

19 comments:

MRS. K said...

hehehe... elysya..elysya... tergelak ai baca kisah die... hehehe

Nens Collection said...

hahaha..nk tergelak plak tgk gelagat ellesya..comel jek..dh gaya mcm folwer gerl pengantin dh..;)

eB said...

wallawei rock la elly... i lioke...
baju dh la mirip ngan flower girl. hik3

e!ya said...

peramah ellesya nieh..mujur laa baju sama dgn flower girl xnpk laa keara sgt hehehee..

kasihredha said...

berani le elly
siap naik ke stage lagi hihi

el said...

wow smpi putrajaya dah hehehe..holiday sn sekali kah

Qhaifa Nur said...

berani betul ellesya...
seronok dapat geng flower girl & dapat kek lagi...

Zie said...

sian emir, lapar yer,
elisya pun dah jadi flower girl jugak yer. huh

Gieyana said...

cantik pelamin dier..suka tgk..:-)

Huda said...

comel lak tgk elly tutup telinga tu :)

wantie said...

hehehe... elly majuk ngan cameraman yer. lawak la elly bila menjoinkan diri ngan familly pengantin tu. cayaklah..

Kesuma Angsana said...

meriah sungguh n yr daughter comey nyer die yek!

Fieza79 said...

jauh nya mkn kenduri..putrajaya sana nunn...

emir tekezut hehee kemain menyebik dia ya..hahaa..

Salina@IbuAqil said...

Ni ikut perangai sapa yg "pantang di cabar" ni?!
Ikut mummy ke daddy?!!
Hik3!!!!
Comel je ELly..

Nad @ MamaZN said...

baru suruh naik sekali
die pi naik berkali2 plak ye..
heheheh
mcm2 perangai die...
naseb baek famili pengantin sporting =p

Cho Zila said...

baguih gak keberanian gitu.. semoga keberanian itu digunakan untuk kebaikan...
akak suka kenduri kat dewan .. sebab sejuk sikit....

izz iizza said...

cepat mesra betul ellisya ni kan..senang camni..boleh banyak dpt kawan..:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Peramah & berani ellysya ni..cepat jer dia geng dgn flower girl tu..baju pon dah sama tu.. :)

*Tahniah buat pengantin..moga kekal bahagia hingga ke syurga..^^

Imah Dinor said...

mmg selesa klu g kenduri kat dewan kn..elly mmg berani budaknya ni...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011