Monday, July 9, 2012

gembirakan hati anak2

ASSALAMUALAIKUM

kami terjah umah ke 2 kami Queensbay
lepak2 santai cuci2 mata di J-Co
nureen yg ajak daddy g J-co nak mkn donut
last2 nureen tak makan pon
ellesya & daddy je yg mkn
layannzzzz



yogurt ni mmg sodap

topping faveret ellesya - nata de coco ja
so kami tambah almond + peach + mandarin

purple yam utk ellesya 
snow white utk daddy

Daddy : tue dok usha line nak jilat topping ja la tue
Ellesya : (senyum dengan jelingan mata yg tajam)

mmmm lazatnyaaaa.... (dlm hati)

yeahhh.. mmg ellesya suka jilat yg cream dia ja
mkn alahaiii cinonet jerr

emir pakai topi dh seropa masterchef plak nureen tengok

masing2 dah kenyang

menabung kejap yerr
emir : cakkkkk

eh, ngendap tue nak ambik balik ke??

melompat2 suka bila syiling dok berputar2 dlm bulatan tue

asal nak cuci mata ja singgah cini
tapi................

ellesya mcm biasa akan coba try kasut yg dia suka

last2 dia sambar yg ni
so daddy la kena bayar yerr

beli terus pakai k... ahakkk


saiz 5, saiz 7, saiz 8
akhirnya pilih saiz 8

amboi... segak dah anak mummy ni
tak cukup ngan cermin ni ellesya g cermin lagi satu

eksyen tol gayanya

dah dapat kasut baru terus lari g kedai swatch plak
amboi3x....
tetiba dengar ada org panggil nama daddy
sayup2 dari jauh

kami terserempak ngan kwn se'poli' dulu la...
masa wedding dia nureen x pegi, daddy ja pegi ngan abg dia
dah dpt bb pon kami x sempat terjah

ciannya.. bb rania demam
mama & papa bawak jln2 nanti baek la kan
hehhee

ni la 1st time nureen jumpe wife dia
bila ckp nak ambik gambo jek ellesya terus posing
amboii... posing gaya dapat kasut baru

bb rania dok gelak2 kat ellesya dengan telatah 
ellesya yg dok lari2 pusing bulatan kat c2
pandai ellesya hiburkan bb rania kan 

dah abes sembang ellesya lari ke swatch lagi
dok ajak kami singgah cini
ada jam yg dia nak
huuiiisshhh.... mana la ada saiz dia

Ellesya : daddy, knapa kasut mummy tak mcm kasut kita dua
Daddy : mummy x dak kasut mcm kita la sya
Nureen : kakak sya beli la kat mummy satu...
Ellesya : ok, nanti kakak sya beli kat mummy k

amboi... posing ellesya tue yg tak tahan


apa punya posing daaaaa....

masa nak balik singgah beli air kejap
ellesya dengan ramahnya masuk famous amos ni
dok g sembang ngan cashier
pastu cmfrm la request nk choc

seisi memilih choc mana dia nak
amboi3x.... bahagianya dia


nureen pon nk interprem gak wit little chef emir
tp skali gambo blurr plak
snap byk kali pon tetap tak sharp huhu

ellesya pon tompang la bila nmpk nureen asyik dok bergambo ngan emir

nureen masih bercuti
myb ari ni kami ada disekitar shah alam

15 comments:

NEKCIK said...

comeinya ellesya dan emir....melaram ye

Zie said...

Cantik kasut elisya.. ank2 i tgok pun kata nak sama cam elisya.. huk huk

KhaiRin : anies said...

mesti pilih kaler pink / purple ya ellesya?

fieda said...

amboi..pandai elly ni..

eB said...

comel nyer kst elly tuh. suker3 :)

Anum said...

happy family

eima said...

elesya cam fahim suka kedai kasut tp fahims uka croc ..yg lain die tsk suka .... panas katanya .....hrrmmm mak kopak slalu ....klu tak bgtau awal2 mama tak de duit mmg die nk beli

wantie said...

shomey ar kashut dia. pas ni kena la beli 2 pasang. cepat jalan emir, nanti leh pakai kasut mcm kak elly

kasihredha said...

semalam pun akak ke Jco :-)
ala comelnya baby

|| NaFiRaa || said...

bahagianye elly.. masuk kedai pilih je yer..

geram nye tengok emir tu.. semangatnye~

izz iizza said...

ellisya dpt kasut baru..happy jer dia yer..;)

MommY & DaddY CooL said...

nice kasut baru ellesya....ada saiz baby x ...

el said...

kuat betul korang mkn
tp melidi jek
yg beso en nasir
hahahaha

watyz said...

amboi.. kasut abru nmpk... hehehhe

nanakimie said...

hee.comel kasut ellesya:) sesuai dgn dia yg comel^-^

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011