Thursday, July 19, 2012

ten little fingers @ TLF

ASSALAMUALAIKUM
autopublish

 my bff di alam maya & reality
mmg plan dh klau terjah shah alam kami akan & mcm
 mana skali pon akan singgah umah eb
lepas ja main2 kat snowwalk, singgah clinic & drive thru 
KFC belikan nugget & fries utk ellesya
terus GPS ke umah eB
smpi umah eb lepas maghrib dlm pkl 8 g2
nmpk ruang tamu gelap, bilik ja cerah
call eB tak angkat, call shah pon tak angkat
daddy ckp kita relax dlu dlm keta
depa baru blk keja kot

tak smpi 5minit shah call back
Nureen : hello,kami dpn umah ni
Shah : ha? dpn umah?? sape ni??
Nureen : nureen la
Shah : ok2 jap ek

sementara eB & oma bz memasak didapur
kami relax2 & lepak kat depan
melayan telatah anak2
bila straight hair bertemu curly hair
eB ckp aerish lambat panas
daddy plak ckp ellesya terlebih panas hahahaaa...
pada mulanya mmg aerish mcm x brapa layan ellesya
ellesya plak mmg senang nk berkwn x kira umur :)

kejap je.. tp bila aerish dh panas
makin dekat

eh3x..
aerish sorokkan air upin ipin
ellesya plak sorokkan baby doll

tue kakak punya la.....
ellesya comfrm la x nak bagi,  seb baik aerish x nanges

emir... relax dlm carseat dia
daddy... ntah sape yg call masa tue

bila oma tanya aerish nk coco crunch x??
 ellesya yg jawab nak... hahahha
so baby doll dpt balik kat aerish la
eh.. aed mana???

main soang2 yerr... emir kecik lg klau tak aed ada gang..
tgu la bila emir dh besar nanti
baek dia, lepas main kemas balik tapi...............

bila dh kemas dia serakkan balik hahhaha

emir mcm mengantok so bila bg susu emir terus tdoq

asyik la 2 budak ni main x der dihiraukan org sekeliling

tarok lipstik cikit yerr

aed dh jd ultraman kerr??

ellesya ada tanya nureen mana kwn dia soang lagi
kakak anis anak zura@nafiraa...
nureen ckp la ada kat umah dia, dia tak datang cini
zura = ellesya ingat lg kat anis walaupon dh hampir sethn berlalu

aunty jd gang aed je la yerr
alhamdulillah, besday boy dh sihat...

ni ellesya la punya keja bila dia jd PG
mlm tue kami dinner kat umah eB, Alhamdulillah kenyang...
TQ eB & family, siap mkn nasi lagi
nureen masa ni mmg x brapa selesa, bdn sakit2
jatuh kat snowwalk huhuu

elok daddy abes mkn ja dgr emir nanges
ropa2 aerish geram ngan pipi chubby emir
dipicitnya masa emir tgh tdoq
so apa lg, menjerit la hhehehe
sambil daddy susukan emir nureen tgu ellesya mkn kat dapur
sattle semua baru kami bergambo ramei2

asyikkkk kan drg main smpi oma pon tergelak
aednya gang aeeky, dh balik petang td
awal2 lg aerish bg tau nureen


eB dah mula menembak

knapa ngan ellesya ni?
rasanya dia marah dkt shah sbb snap guna camera mummy dia hahaha
marah lagi tue

knapa ellesya angkat tangan ya??
aed pon angkat tangan jugak, teman oma tgk berita

emir mcm dh pandai ckp ja
smpi muncung2 mulut aerish

walaupon blurr tetap nk bubuh jgk
ellesya yg snap pic ni

gambar shah pon dia yg snap
shah nmpk kurus.. eB ckp shah diet

ok jom layannnzzz plak bila nureen yg menembak
ellesya mlm tue nk main ja
ssh nak ambik gambo dia

oma tersenyum jerr dr tepi

tgk la.. byk piccas blurrr

yg ni ok cikit...

jom joget hehhee

aerish dh penat ke joget?? ellesya soang2 jerr layannzzz...

eh aed jeles ke mama dukung emir
ellesya plak mcm pandai jerr nak dukung emir

apa yg aed cuba sampaikan kat ellesya yerr
 smpi senget2 badan... last2.........

 terjatuh sudahh....

comelllll nyerrrr muka ellesya hahhaha
 syg, aerish plak bergerak :)

gaya posing nganga ke ellesya???

santai... masing2 gaya tersendiri

masing2 tunjuk montot yerr



ok, piccas dr sony cybershot nureen dh tamat
jom layan dr dslr eB plak
bila shah & eB menembak
emir apasat tue.. muka sebek mcm nak nanges pon ado
aerish.. perghhh tajamnya jelinganmu

 tgk la ellesya
dok menghimpit aerish yg tgh kiz emir

 sukanya dia...


 dh menguap pon emir
tp still maintain layan kami yg x abes lg bergambo

 nureen mcm tak bersedia la..
eB gaya muncung sexy
aerish sweet
emir steady ansem :)

 mana aed ni???
perasan tak?? nureen soang ja senyum nmpk gigi hahaha

 peace yalll... emir pon peace tau
:P

 cantik la... suka tgk pic ni

 alahai skali lagi nureen tak ready...

 eh.. ituew la bila 2 camera berfungsi
tak tau nk pandang yg mana 1

 kemana kamoo aed... ni baru muncul...

 knape ngan aerish???
anak2 dah tak nak senyum yerr..
mama & mummy jerr la yg layanzzzz...

daddy??? ada kat luar dok ckp phone smbil simpan brg2 kami

i lioke... cantik kan
tq eb...
ni piccas masa dh naik keta nak balik
nantikan n3 dr eB plak yerr

kami dpt hadiah la
kasut tue offcoz utk emir
2 dough set utk ellesya
FM utk nureen
En. nasir ??? x der hehhehe

tQ da emuah3x..., bawak kami pegi umah eB
tQ to eB & family, sudi terima kunjungan kami 

23 comments:

Myra Jay said...

Bestnyer Nureen jumpa eB lagi :)
Myra masa p area sana ari tu tak sempat nak jumpa sesiapa ha ;)

Anum said...

bestnya tgk gambar2

KhaiRin : anies said...

suka tgk pic ber3 tu..kalu aed ada lg chooommeeellll

eima said...

byknye gambar ...besh kan ade bff gini

watyz said...

wa.. jumpa geng rupanye... :)

Mrs. Norrie said...

meriah sungguh bila dah ramai2

wahida said...

aku suka tgk gambar ko ngan emir yg last tu...sweet!!


emir tu montel betul!! geram!!!

Kesuma Angsana said...

best2 meriah sungguh ni!

wantie said...

hmm.. bersukaria la tue dah dapat jump eb.

nn lylyn said...

mcm2 budak2 tu ^^

Imah Dinor said...

bestnya nureen jumpa eB lg ye...kami yg dekat pun xsmp2 lg...hu....meriah gitu...

|| NaFiRaa || said...

Nureen... Rugiiiinye tak dapat joint!! bestnye!! meriah jek tengok gambar bila ramai2 posing~
semua gambar cantek2.. ade keunikkan sendirik.. baik camera nureen maupon dr camera eB..

kalo ade rezeki kita potluck lagi k~ :)

tak dapat nak gomol2 emir.. huhuhu

Qhaifa Nur said...

dah datang sini tak singgah, sure eB mare punya.....
cantiklah gambar uolls...

Nad @ MamaZN said...

sume hepi2 :)

manja209 said...

ang mai kl xsudi jumpe aku eh..
kire da dekat la tu umah aku nga eb..huhu

eB said...

Ha3 gelak bsr eB bc. Walopn skjp tp meriah. Riuh kn? Dinding umh jerk eB tunjuk gmbr kt shah. Hsl kretiviti yg x smpt nk lap. Adeh. Anyhu, tq sudi singgah umh km yer. Next time kiter ajk sp nk join. Potluck n mandi. Musti lg happening kn. ;-)

Mamamya said...

seronoknya dapat jumpa bff...masa eB dtg melaka aritu ingat nak jumpa dia n anak2 tp hajat x kesampaian pulak...harap2 ada rezeki di lain hari...

a'ar..nampak shah mmg kurus lah...

Salina@IbuAqil said...

sYOKNYA!!!!
Berkumpul camni..
Meriah bebenor rasanya..
Nak join jgk!!! ;D

LELAKI INI said...

meriah rumah dgn budak2!

el said...

jumpa gak korg eh
eb x abis2 ngan moncong dia tu hahaha

MommY Nayli said...

seronok jumpa kawan yekkk


Shared: Salam Ramadhan

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

gambar mmg mengambarkan keakraban korang .. sweet sangat

izz iizza said...

meriahnya...nampak mesra jer nureen ngan eb..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011