Wednesday, July 18, 2012

snowwalk i-city

ASSALAMUALAIKUM
autopublish

isnin 09/07/2012
hajat ellesya kami tunaikan
dh lama sgt dia mintak nak main snow
nak bwk naik genting ntah bila tak tau
so alang2 kami dh smpi cini
terjahhhhhhh.................
jgn bosan yerr tgk gambo2 kami yg hampir 70kpg ni

dr dlm keta dh xcited nk main snow
pakai siap2 kelengkapan
dr sweater, glove, stokin & sports shoes

'penguin' menjerit ellesya dari jauh..
ni baru kat luar.. blum masuk dlm lagi

emir, nureen balut sebalut2nya
kpala : snow cap 
badan : singlet + baju tangan panjang + sweater + sweater kat ci2
kaki : stokin tebal + sluar pjg yg ada kaki skali + kasut
ellesya msk ja terus berlari xcited

ellesya pakai 2 sweater
suka betol tgk aksi2 ellesya, dia sgt2 hepi

nureen mmg dukung emir ja
nasir yg control ellesya
emir harus dipantau, klau dia sejuk kami akan keluar & boleh masuk balik
klau ikutkan bb drg tak bg masuk
staff kat c2 bg tau sbb b4 ni ada kes bb kejang
tue pasal emir nureen balut sebalut2nya

nak ikat rambut ellesya pon susah dia lari kesana kesini
gambo pon byk candid & muka terlindung dek rambut

nureen ajak ellesya ambik gambo sama2

akhirnya dpt jugak kami ber3

suka la dia dpt baling ice kat daddy
tapi bila daddy balas balik dia marah2 sbb ice tue msk dlm baju dia sejooookkkkkkkkkkk.............
tgk kat tangan ellesya tue
ready ngan ice & daddy menjadi sasaran utama
emir plak masih maintain

emir pon suka sejuk yerrr
mmg steadylah

tapi ice kat dlm tue x leh nk dikepal2 la
ingatkan nk wat la snowman ker, x jd
so jd balingan je la yerrr

mmg kuat pelukan nureen kat emir
sbbnyerr nureen ingat x yah pakai boot dh ok tue pasal pakai slipar ja
skali mmg agak licin, so jln kena hati2

Ellesya : mummy, ni la igloo
Daddy : oooo, sya tau ke ni igloo
Ellesya : a'ah sya tau la daddy.............

ada sesuatu yg emir perhatikan
tapi syiling igloo tue x dak pa2 pon

dah mula rasa sejuk kan

tgk... x sempat nk snap pon dia dah bangun






ellesya jadi perhatian

walaupon blurrr tetap nureen nak abadikan pic ni dlm n3 ni
yg baju purple tue bkn nureen yerr, baju jerr sama

she's so brave

hepi kan ellesya


eh4x... nk sodok ice ker ellesya???

time ni dh sejuk sgt, stokin en.nasir pon dh basah so kami keluar sekejap

bila kat luar ellesya menggigil sejoookkkkkk
mintak nk pakai snow cap
tgk, camera pon jd kelabu hehhee

tgk muka budak yg tgh sejuk

cepatnya sejuk dia dh ilang, dh x sabar nk masuk balik
so nureen mintak daddy sewakan boot
baru sng nk jln

emir mengantok & lapar

sementara emir minum, daddy & ellesya bergambo dlu





dh seropa gaya polar bear tue ja nureen tgk

belalai gajah yg mcm dlm crita ice age tue...

2nd round - kami masuk lagi
tue dia boot yg nureen pakai
sewa boot RM20 tp masa pulangkan dpt balik RM10
dpt jugak pic kami ber4

suka tgk pic ni, walaupon agak gelap kan

gaya bebas

apa ellesya cuba buat???

ooooo... dia nak tunjuk yg mulut dia bila hembus nafas kuar mcm asap tue hehhee....

masa ni emir dh tdoq dlm dakapan nureen
sedap jerr tgk dia tdoq

perasan tak gambo daddy tak byk...
dia jg photoG ari tue

ellesya tak abes2 dok hembus nafas


nmpk kan anak terunaku dh dibuai mimpi2 indah

ellesya cuba lagi nk kepal2 ice tp x bleh
so................

baling ja la kat daddy kan


kat cini paling sejuk sbb drg pasang kipas

ellesya lari terus peluk nureen
tue pasal mcm x ready ja kan

skali lagi... alahaiiii gelap cikit

tgk... kasut ellesya dilitupi salji la

ellesya mmg x kenal erti takot

suka sgt dia dpt main

nureen pon tak ketinggalan yerr
emirku peluk kuat2
pas main daddy ckp ingatkan nureen x slide skali
bkn apa cuma takot terlentang je

see muka teruja ellesya yg nak main lagi




ni apa? tiang gol ka?

gambo nureen byk ngan emir
tp muka emir ja x nmpk


idung dh merah

apa tue???

oooo... meja mkn

sejoookkkkkkkkkk tp x nak pakai snow cap

ajak trun bawah nak pegang pokok2 tue..



gaya jln mcm frust kan
sbb nureen ajak ellesya keluar sbb tangan nureen dh kebas sgt2
sejokkkkkk


sampai ja kat cini, dekat ngan pintu keluar
nureen "gedebooommmm" licin jatuh terlentang
sakit teramat sgt kat bhgn dada
"am am am bik e e e mir"
 ckp pon tersekat2
mmg senak, rasa sesak nafas.... semua ada
seb baik emir nureen peluk kuat2, dia tak melambong
pas daddy ambik emir terus nureen bangun pegang tangan ellesya & jln keluar

masa tu ya ALLAH , sakit teramat sgt
tak tau nk ckp mcm mana, daddy berkali2 tanya
"ok ka?? kalau tak ok nak g klinik"
nureen relax kejap, tarik nafas rasa mcm sakit
tapi bukan sakit susah bernafas tapi sakit mcm kena tumbuk jd senak
ellesya dok ckp kat nureen dia tak puas main snow lagi
" tak pa, ayg ok, ayg relax jap kat krusi ni, da masuk dlm ngan ellesya ja"
emir ok ja, dia mmg tdoq x sedar pon yg mummy dia tue jatuh

daddy msk ngan ellesya kejap jerr pastu kuar
sbb bhgn paling ujung byk mainan dh tutup sbb drg nk cuci2
mmg pkl 6 drg akan tutp sejam b4 mlmngan syift plak
mulanya ingat x nak g klinik tp daddy risau
call ixa tanya panel kat na??
ixa ckp syeksen 28, klinik hajar kot
masa tue nk cr mmg susah la so nmpk ja clinik kami singgah tanya panel TM ka
seb baik ada dekat2 c2 syeksen 7 clinik noridah
kami singgah kejap

seb baik doc kata x dak pa2, doc bg ubat tahan sakit
mmg 2 3 ari doc kata akan rasa sengal2 sikit
ALHAMDULILLAH lega rasanya
yg paling nureen takot tulang rusuk & tulang belakang
takot patah ke, tikam paru-paru ke
mintak simpang la.... masa tue mmg dlm hati ni risau sgt2
macam2 nureen pikir...
kalau la jd apa2, anak2 & suami aku mcm mana???...
cepat2 pujuk hati sndri 'jgn pikir yg bukan2'
ari ni pon masih rasa sakit2 lagi tp dh banyak baek la berbanding masa jatuh ari tue

mmg best msk snowwalk
harga tiket siang & mlm berbeza yerr
siang : dewasa RM 25, kanak2 RM 20
malam kurang pasti tapi rasa2nya : dewasa RM 45, kanak2 RM 35 
:)


21 comments:

mummy_ayu said...

wah..menarik tu...happy sgt ellesya..seronok dia main itu & ini...

nasib baik takde apa2 nureen jatuh tu..take care tau dear!!

Nens Collection said...

smpai merah hidung2 ellesya..comel jek..

sy pon x pernah masuk lg kt snow ni..;)

mama tisya said...

wah sronok ellesya masuk snowwalk ..nureen pn berani naik slide ngan baby kecik....sewa boot tu brp?

QA's ~ mamapapa said...

alhamdulillah,takde apa2 :)dh lama tak pegi i-city ni..sblm ada snow walk ni lagi ..tringin nk pegi...hrmmm..untung pegi sianglakn..jauh sgt beza hrganya tu :(

KhaiRin : anies said...

kami yg dok kt KL ni pon lom smpi lg kt sn...heheheh

nureen, g urut tradisonal la..jgn biarbegitu je..kn nureen br lps pantang..

eima said...

jauhnye terpikir ..klu klu dah tertusuk awal2 lagi awak overblood kuar kot idung mulut bagai ...heeee ngeri

seb baik tak de pepe kan .... tp bahye jg tuk sbb time terjatuh ade emir

eB said...

eB stuju ngan KhaiRin : anies , rasernyer nmureen kena gi urut. sbb br abes pntg... eB gedixs nk gi ari tuih kena sound ngan shah, tuh yg tukar plan... hik3...
pe pe pn mmg nmpk sgt2 best... jeles tgk krg :)

Mamamya said...

wahhh...terkesima kejap tgk gambar2 ni...mmg nampak la ellesya happy n puas hati dapat main snow tu...

sbnrnya anak lia (damya) pun t'ingin sgt nak main snow cuma masih blm b'kesempatan nak bawa dia ke sana...insya''allah hujung tahun nnti masa cuti sekolah dapat lah tunaikan impian dia..

iskhh..rasa risau sgt bila baca bab yg nureen jatuh tu...btl2 kata kawan2 yg lain...elok lah pi urut sbb nureen baru habis pantang...takut p'anakkan(rahim) kita jatuh...

take care ye nureen...

|| NaFiRaa || said...

bestnye.. zura yang duk shah alam pon belom sampai lagi neh.. tak boleh jadik.. kena gi gak sekali..

alhamdulillah.. nasib nureen ngan emir x de pape yg serius..

Qhaifa Nur said...

seronoknya masuk sini, x pernah ke sini lagi...sejukkk

nasib baik tak apa-apa...

wantie said...

harus di terjah ni. I'allah.

licin kat pintu, sian nureen. pasni pergila berurut. bahaya tu. mana tau kot kot effect dalam.

manja209 said...

besnye..
hepi ely
awat sampai jd lagu tu...ang xcited sgt kot
lor...aku ingatkn ang ade tang mane
kalu ang btau duk seksyen 7 ms tu aku suh ang g kenek baharudin je kat seksyen 2,depan uitm

shark said...

wahhh byk sungguh gambar :)

Anum said...

seronoknya tgk gambar2 sis nie

Imah Dinor said...

sgt2 meriah tumpang happy ye...

fieda said...

wah..seronok la masuk sana kan...baby tahan sejuk ye..

Syima ~Mama Kyra~ said...

Bestnya..tmpg sonok tgk elesya happy..Machola Emir tahan sejukk ek ;)
kami yg duk dekat ni pun tak masuk lagi I-City..hehehe

LYAfrina said...

salam nureen..lama x dtg sini..lya lama x update blog n bw...

amboi..seronoknyer..lya x smpai2 lg icity... bla ntah smpai...
wahhh..si kecik pon... main skali..x sejuk k?

el said...

jenuh angkut emir
tang super hapening lor seronok tgk uols hepi sempat tu enjoice b4 pose ehehe

Myra Jay said...

Bestnyer p main Snow, dah ala2 kat obersea ha ;)


Nureen nanti take care ya, licin sama kat situ ha, mujur Nureen ngan Emir takdak apa2..

izz iizza said...

bestnya..sy pun x sampai lagi ni..:)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011