Friday, September 9, 2011

...2 Syawwal in PURPLE...

Salam d 11 syawwal..

hari ni baru nak n3kan kami d 2 syawwal..
gambo x sebyk d 1 syawwal
so nureen jdkan 1 n3 jekk
jom layannnzzz....



ellesya masih menggayakan kebaya dari butik kak ayu
tersesat plak kepit rambut merah tue
ellesya la yg letak sndri atas kpala dia

plan nk g open house umah member kat kuala ketil, kedah
tapi abah ajak g umah sepupu abah lagi
so kami join abah dlu petang baru g open house

d sbbkan x nmpk baju nureen
so nureen show skali lagi
baju tue nureen pakai masa weeding adik nureen bln 6 lepas


taraaa.... rasa mcm bukan mak budak plak masa ni ehheheh ;p




 daddy ngan ellesya purple nureen jek pink
kebaya purple bagi kakak pinjam hehehe
baju pink tue pon ok, sbb kain dia x nmpk pink sgt kan.. msk la ngan 2 beranak ni.. ;)

suka tgk pic ni
ellesya nmpk spontan & daddy plak nmpk sempoi.. ;p



kebaya ellesya tue sama ngan kebaya eisya cuma beza kain jekk


kan3x.. sama kan..
nak tgk sedondon anak beranak ni
bleh terjah blog mama eisya
http://nuraleesya.blogspot.com/
http://nuraleesya.blogspot.com/2011/09/rayarayaraya1st-edition.html

rumah pertama kami terjah
sepupu abah yg duduk kat tawar, k.ketil, kedah
umah dia atas bukit tepi jln
nureen pon 1st time p.. besar umah depa...




semua lelaki ellesya soang je gegerl..
x mau join kami kaum pompuan yg duduk kat meja mkn ni..

rumah ke 2 x snap sbb asyik dok mkn ja
terus ke umah ke 3
sepupu abah gak sebelah tok
kami duduk sat ja kat c2 


khusyuk la ellesya sbb dpn menan



dok teropong apa plak la tue



masa ni kami dah otw nk p open house BFF nureen masa sek men dolu
dok tunggu daddy singgah stesyen minyak jap
beli ubat halau nyamuk hehehhe
nak tau ubat halau nyamuk tue apa tanya ellesya kahkahahahhhh...



kami dah kekenyangan masa ni
tp x snap plak gambo tgh mkn2
mkn bihun sup, laksa, kueh raya
yg x mkn nasi tomato sbb dh full
bihun sup mmg mavelous lah.. sodaappppp


ellesya mula nk berkawan 
sendiri pegi kat budak pompuan ramei2 kat c2



nyebok jgk ellesya ni kan hehehe...



ellesya soang ja dok tgk camera
bdk pompuan tue dok asyik kira duit raya dia hehehe

malamnya.....


kami terjah umah adik mak nureen kat kupang
x jauh ngan umah nureen
dlm 5 minit jekk
kami di jamu bihun grg
ellesya mulanya x mau mkn tp bila nmpk kwn mkn dia pon join sekaki


apa yg dibualkan dua bdk pompuan ni x tau
ellesya ni suka bertanya tp kezen nureen tue pendiam cikit orgnya
nmpk mcm sebaya tp kezen nureen tue 5thn ellesya baru 3 thn



suka tgk ellesya mkn bihun grg tue, menyelerakan



x abes lg dok nyembang tp x der respon dr kwn sblh hehehhe ;p



yg bertudung itam baju ijao tue mak cik nureen @ adik ipar mak & mak kpd kezen nureen yg baju purple tue.. :p

pastu tue g umah adik yg 2nd last bongsu..
x der snap gambo sbb nureen ribakan ellesya yg tgh nyenyak tdoq..

setakat ni saja gambo kami di hari raya... dah abesss... 
dah x g beraya mana dh sbb esoknya kami dh blk umah PIL.. 
1 family nureen ikut nureen balik jitra beraya kat sana plak
nureen x der plak ambik gambo kat sana sama beramei2 raya tue
kalut kot hehehhe...


23 comments:

mamalieyna said...

banyak tu sempat snap2 di hari raya ke-2..hee~ syoknye beraya, tahun depan camna gaya pulak ye..

cantik berkebaya...eina berzaman dah tak berkebaya..tak muat..hee~ body tak cun..ekeke.. =P

fazrulnoor said...

comelnya anak pompuan. teringin plak nak ade anak pmpuan..

eB ezrin said...

slimnyer nureen, kalo la eB leh slim g2... brangan la ko eB.. hik3...
suker tgk elly pakai purple.. nmpk sgt2 comel.. :)

eima said...

raya ke 2pun pakai bj melayu lagi... jrg dah org gitu..slalu nye jeans ngan tshirt je.. bagus la hubby ko nureen

amiey lee said...

EHHH KUALA KETIL TU DEKAT SGT NGAN KAMPUNG KTA KAT BALING..DULU SELALU GAK KESAN SBB G UMAH PAKCIK..TAPI KAMI DARI ARAH KUPANG

Ummi Eisya&Amani said...

comel..comel..klu dekat dah terjah suh ellesya tu pakai sama ngan eisya..hihi..

nureen mmg masa memula dpt kain mcm tu..tapi last ayu kata tak ada sama ngan ibu..hihi..

best tgk nureen,slim giler..jeles i..

amiey lee said...

nureen yeke org kupang..alahai kalu tak leh jumpa kan..raya ke 3 tu kta ke kampung bukit iboi tau..lau kat kupang

Fieza79 said...

comel sgt ellesya berkebaya..nmpk feminin arr..hehee

alahai..tgk nureen berkebaya terasa lama sgt tak pakai baju kebaya...berkorban 9 bln huhuu...

Myra Jay said...

Cantik la baju ellesya..
Suka tengok dia bila berkebaya..

Mama borek anak rintik..hehee :)


Nureen, minggu depan kalau Sabtu myra takde, p Manjung, Ahad mungkin adala

dinor's family said...

wah msh slim nureen ni ye...imah pun time anak 1 gitu gak...badan mula naik time anak k2..hari2 jengok n3 nureen baru hari ni smpt komen2...barang nureen kirim dah smp, adik dah rojer2 tp blum smp k tangan imah g..esk kot..tq bbanyak ye...

Anum said...

suka budak2 dapat duit raya
nice pict

Myra Jay said...

InsyaAllah, kalau jadi myra roger k. Esok en suami keje, jadi myra mungkin p dengaq adik kot.

wahida said...

pandai betul anak ko ni bergaya kan...aku suka la tgk aksi dia...comel!!

dear, FM dah sampai...terima kasih bebyk yer...aku sayang ko!!

Qhaifa Nur said...

tgk mak gan anak pakai kebaya..tu yg x tahan ni..thn dpan turn sya pulak, iye lah tu...

|| NaFiRaa || said...

comelnye ellysya berkebaya.. pandai posing lak tuh.. geram jek!

LYAfrina said...

comelnyer kbaya elly,,,

2 syawal pon lya n fain bju purple... purple putih... kbetulan plok...

Kakzakie said...

Sukalah tengok alesya. CUte walau baru 3 tahun dah pandai menikmati raya..:)

MamaEma said...

amboi anak dara..duduk sekeliling orang tua...hehehe

el said...

anak2 aku pun mmg suka mkn bihun...lg2 arwen...hang x buat open hse ke?hehehe

mrs chenta said...

apa rahsia anak comel sgt nie!!!

sifu im said...

hye mak mertua..nk cop ank tu tau..hehehe

Salina@IbuAqil said...

Untunnya ada anak dara.. Bleh gaya pakai kebaya.. Comei!! Comei!! ;)

~iz~ said...

ellisya pakai make-up ker..nampak comel sgat..:)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011