Thursday, September 8, 2011

beraya ke umah sanak saudara

Salam d 10 syawwal

teruja nureen tgk komen2 n3 semalam
mmg susah blog nureen ni nak cecah 20 komentar
sehingga ptg semlm dah 24.. hikhikik..
olooooohhhh org lain dah ratusan x der plak hebah2 gini kan
nureen jekk terlebih xcited ngeh4x ;p

ada 4 soklan yg nureen pilih untuk dijawab dlm n3 hari ni
yg lain jgn kecik ati yerr nureen pilih random jekk..
;)



a'ah, nureen tarok eyeliners cikit, biar nmpk menggoda g2 & cikit eyeshadow ijau.. 
kami bukan anak mami, mak abah nureen org melayu jugak, cuma moyang kami ada la  siam + arab cikit2 kot.. hehehe;p



soklan yg hampir sama ngan eima
ada.... terdekat wan sebelah mak mmg org siam pattani
moyang nureen sebelah abah plak siam yala..
 mix moyang dolu2 yg ada arab2 cikit kot... ehhee ;p



x la.. nureen semua 7 beradik, 4 perempuan 3 lelaki..
tapi yg suka bergedix santai tue kaum pompuan la.. ehhehe...



betul2.. beli kat kak ayu.. 
klau ada saiz nureen mcm baju elly tue nureen order ja terus.. ;p
sape nak tau bleh terjah blog kak ayu

*****************************************************

 kunjungan sanak saudara di tgh hari raya pertama..
semua ni adik2 mak nureen @ pokcik & mokcik
mak nureen 12 adik beradik & mak sulung
abah plak tunggal
 serta sepupu sepapat nureen
sepupu nureen paling tua pon 23 tahun rasanya
jom layannzzz....






adik nureen yg bongsu x dak
beraya lerr.. setahun skali nk jumpak gang!!


sebelah petangnya kami plak berkunjung balas
mula kami ke umah sepupu2 sebelah abah
x bayak pic yg ambil
mana yg sempat jekk...



bersemangat ellesya, apa yg d tunjuknya tue..
kemain lagi langkah besar si ellesya tue, x sabar nk mkn biskut raya ehhehe ;p




setiap umah yang ellesya singgah dia akan makan, makan & makan
x henti2 makan.. x banyak cikit..
tp mmg puas ati bwk ellesya beraya thn ni
asben pon rasa puas
sbb kami dh 4 tahun kawin ni la 1st raya asben terjah umah sedara mara sebelah nureen
klau sebelah asben hampir kesemua nureen dah terjah..



dapat telur dinasour hehehee..
kacang yg warna kuning tue.. 



dah lenguh la duduk tue smpi melunjur kaki
ooouucchhh... tersexy sudahhhhhh...

umah pakcik abah yg 2nd last


ellesya org 1st yg serbu biskut raya
bersimpuh ayu lagi.. ;)



bila semua balang dh d buka
yg ellesya sambar ialah.....
kueh siput
mmg sedap.. siap bwk balang lagi utk kami 2 kat ujung sudut ni.. hehehehe

* tgh nk pujuk asben beraya ke umah rakan blogger, katanya nk wat k.teaw th'ng.. nyum nyum.. ;)
 siapakah gerangannyerrr... 


14 comments:

eB ezrin said...

kan eB dh akter ari tuh, krg nmpk mix :)

eima said...

ellesya pakai diapers lagi ke ?? nampak cantek dr blakang die pakai kebaya tu...hehehe


ptt la idung pakat mancung... arab rupenye...

eima said...

ellesya pakai diapers lagi ke ?? nampak cantek dr blakang die pakai kebaya tu...hehehe


ptt la idung pakat mancung... arab rupenye...

Nens Collection said...

hehe..semua soklan tlh dijawab ye..tp siyes comel ellesya pakai kebaya..suka tgk gambar raya rakan blogger..sweet...!!

el said...

oo mix arab ghopenye
semuanya cun2 belaka hehehe

Huda said...

ade mix rupenye..nureen cantikla..elly lak comel :)

wahida said...

aku dah agak dah, mesti ada mix punya...ada darah arab ngan siam rupanya...patutla semua pun cantik2 belaka...

Myra Jay said...

Owh kacukan Arab ye, patut la Elesya comel sangat..
Suka tengok dia berbaju kebaya.. :)


Uhuk uhuk, den dah terbatuk-batuk nieh.. :)

Nnti roger tau kalau jadi, leh p beli bahan2 :)

Fieza79 said...

patut laa...ada mix arab rupa nyaa...

nureen..ok la tu ada peningkatan visitors yg masuk komen...

MamaEma said...

ramai juga adik-beradiknya...hehehe..

amboi sopa ayu gitu duduk bersimpuhnya..

|| NaFiRaa || said...

sonoknye tengok ellesya makan kuih raya.. semangat skali..

Ummi Eisya&Amani said...

ada mix2 rupanya..ramai ekh ada beradik nureen..kita 4 orang je..geram tgk si kecik tu berkebaya..comel tul..

p/s:-amik la..rasanya tahu kain tu mcm ne,sebab memula dpt kain lain,pastu ayu tukarkan sbb nak sedondon ngan mak..hihi..

Salina@IbuAqil said...

Humboi! Humboi! Eleesya!!! Duduk bersimpuh mkn kuih raya.. Ni yg mertua berknan tgk ni hehehehe

~iz~ said...

berkenan lak ngan baju nureen tu..hehe..cantikkk...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011