Wednesday, September 21, 2011

ni pon 1st time jugak (>_<)

Salam

hehehee...
pagi2 dah gelak soang2
apa yg 1st time nih
byk tol 1st time nureen ni walaupon dh 4 thn kawin



ni la yg 1st timenyerr
en.asben mmg suka & sgt2 faveret mkn nasi himpit sama kuah kacang yg ada daging
so blk keja last week la ni, x tau nk msk apa
so watkan kuah kacang ni
kacang en.asben dh belikan yg siap tue
juz kita masak sambal tarok cabai kering yg dibland msk air asam jawa @ asam jawa yg adabi tue lg sng
pastu ketuk serai 3 4 batang bagi wangi... siap.. hehehee



masa nk wat ari tue
risau gak takut x sedap
tp bila en.asben blik & mkn.. pergghhh puji melambung..
;p
bangga U...



sementara tunggu en.asben balik
ajak ellesya main bunga api yg MYRA bagi masa kami bertandang ke umah dia weekend lepas
masa ni kat mulut ellesya tak putus2 ckp
"mummyyyy... sya takut la.. ambik la ni............"



sempat snap riaksi muka ellesya yg takut amat ngan bunga api
abes ja api tue, terus dia lempar buang kat luar
lepas basuh tangan terus lari2 ke meja makan...


"kakak sya tak mau main!!! kakak sya nk makan!!!"
ngan nada yg marah sbb nureen suruh dia main bunga api tue
hehhee


x mau mkn ngan kuah sbb pedas
mkn nasi saja
nureen mmg buat pedas sbb en.asben suka mkn pedas...



1 bungkus abes.. x mau mkn lagi, katanya nk tunggu mkn ngan daddy plak...


*eb : hehehehee klau la plan kita menjadi, dpt la merasa kan :P


19 comments:

mamalieyna said...

syabas...! kak eina pun tak pernh msk kuah kacang sndiri, sbb takde la suka sangat tu yg tak blajar2 tu..hee~

bagus la elly tak suka men bunga api, bahaya jugak tu..

Zefa NorAsmara said...

Tgk pic pun dah nampak sedap,, seronokkan kalau masak menjadi dan suami puji.. :D

LYAfrina said...

hehe.. x penh buat... mkn pon krg nureen..

Kakzakie said...

Alahai kesiannya ellysya makan plain gitu sayang...

Kuah kacang ada daging memang sedap tu...:)

eima said...

aku tak penah lagi mkn kuah kacang yg ade daging ....


penah la uat sekali dulu... last 2 years kot utk open house .... ai kan org kedah mana mkn nasi impit ngan kuah kacang bagai ni ....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

lily suke mkn kuah kacang..tp x pandai buat.. ;)

Anum said...

sedapnya.....

Myra Jay said...

Bukan senang nak masak kuah kacang ni, kalau sedap tu kira Nureen memang terer la.. :-)


Elesya makan nasik saja leh abes sebungkus?? Nasik pun sedap la tu :)

Salina@IbuAqil said...

Nureen!! Nak rasa.. ;) Nyam!! Nyam!! Tgk kuah kacang nureen terasa2 nak mkn nasi himpin ngan kuah kacang plak dah la la ni jgk..

Ya ALya said...

sedapnyer........

Huda said...

ni mesti sedap bebenor ni :) nak sikit..huda suka kuah kacang n ketupat :)

~iz~ said...

iz masih x pandai2 lagi buat kuah kacang..pernah cuba sekali dulu..rasa kacang mentah jer...:)

eB ezrin said...

musti sdp kan? suker. x sbr nk raser ;p

el said...

ha bila nak rs kuah kacang hang..mmg suka lau kuah kacang ada daging2 nieh...

Diana @ bilakukatacinta said...

nyum..nyum..nyum.....

|| NaFiRaa || said...

suke jugak makan nasi himpit n kuah kacang..tapi tak reti buat..huhuhu.. tau makan jek..tsk!

Fieza79 said...

ok la tu berjaya buat yg sedap...dipuji lg..fieza tk penah bt kuah kacang sb tak suka mkn..huby pn tak suka...sll rebus nasi impit dgn kuah lontong tu je...tak pun kuah soto..!

dinor's family said...

wah pandainya nureen msk kuah kacang..imah pun xpnh msk lg..sbb xsuka mkn... cik somi pun xgemar ..tp klu ada dpn mata rembat je...one time kena wat gak tuk tetamu kn...kat kl ni ramai yg suka mkn kuah kacang....sukanya klu cik somi puji msk sedapkn...

AnneRaini said...

nureen sy pon lom penah masak kuah kcg sendiri hehe....

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011