Tuesday, September 20, 2011

crita sehari sebelum raya

Salam

org dah abes crita pasal raya
nureen jek belum abes
tp ni crita sehari sebelum raya

kami 2 beranak buat cake kat kg
3 bijik semuanya
2 bijik cake oren 1 bijik cake choclate
cake oren wat 2 bijik sbb 1 bijik tue utk tok
nureen b4 kawin tiap2 tahun wat cake bg tok
tp bila dh kawin, klau turn raya umah mak nureen jek
nureen dpt buat bg tok ;)

so thn ni dpt la buat bg tok.. ;p



ellesya xcited nk letak choc rice yg dia pilih masa kami shopping bhn2 cake







dah simpuh ayu la bila kena tegur.. ;p





taraaa... hasilnyaa...
dan yg selebihnya............



suka sgt wat gini
bior choc rice tue melekat kat bibir



cake oren ke 2
baju itam lengan panjang td dh basah sbb ellesya tolong nureen basuh pinggan...
hehehee



aik....


gambo wat cake choc x ambil
tetiba terus jek wat topping cake choc kan..
cake ni licin....
ada cikit lagi lebihan choc rice yg ellesya punya...



dah siap & dah licin pon ari raya pertama lagi.. ;p

16 comments:

eima said...

waktu belasan tahun dulu rajin wat kek ... bila dah besar..merantau ..skrg langsung tak reti wat kek

bagus la ade anak dara leh bantu

mamalieyna said...

waaah rajin tau...eina jgk tak pass2 nak wat kek, mls nak mencuba lgi sbnrnye..hee~

best je nmpk..

sue zainun said...

rajinnya wat kek...kena blajar ni..kalau teringin senang kan boleh buat sendiri tak payah nak membazir beli kat luar :)

LYAfrina said...

wwaaa...nureen dh tjukkn skill kt dapur :-)

elly mkn choc rice j ke tu???

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye..pembantu kecik tu..rajinnye tlg mummy..ayu jer duduk bersimpuh.. ;)

Kakzakie said...

Kakak bukan tengok cake tau, tapi kakak suka tengok ellesya je..... hihi....

~iz~ said...

wah..nampak sedap nih..terliur mak..hehe

Anum said...

terliur anum tgk
memang best nie
rajinya si kecik nie tlg ek..

Myra Jay said...

Rajinnyer Ellesya tolong Mummy buat kek :-)

Walau Elesya comot dengan choc rice tp tetap comel :)

eB ezrin said...

sdpnyerr nureen. nk skit leh? :)
elly comel ar.. rajin laks tuh :)

Fieza79 said...

sedap nya tgk..ni nmpk mcm elly je yg buat kan...pandai budak kecik ni..nnt besar mesti rajin dn pndai buat kek lah..

Huda said...

huda pun x reti sgt wat kek :)

el said...

ada lg x...nak skittttt boleh

Ya ALya said...

sedapnyer......lagi2 kek coklat tu......

kasihredha said...

rajin le elly ni
sayang elly...

nanakimie said...

rajenya elesya tlg mummy:)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011