Wednesday, September 14, 2011

beraya ke umah rakan blogger


Salam d 16 syawal..

kita masih lagi di dlm bulan syawal kan
so kami jugak masih lagi beraya sakan
kali ni kami terjah ke rumah rakan blogger kenalan  nureen
jeng jeng jeng....

bleh terjah blog myra di sini
asalnya asben x mau join
pujuk punya la pujuk akhirnya asben join skali
say yesss... berjaya!!!!

sehari sebelum kami ke umah myra
myra ada msg nak ke rumah kami
tapi nureen ingatkan tak jadi pd mulanya sbb dah pukul 6 myra belum msg apa2
so nureen bawak la ellesya g padang kota
main layang d n3 semlm
sori yer myra

ok, kami gerak lepas asar
sampai lebih kurang pkl 5 lebih
di sambut mesra oleh myra & family
masa borak2 kat ruang tamu x der plak ambik gambo
sbb baru jek smpi segan arr nk kuarkan camera kecik molek nureen tue
tapi bila kami tiba d meja mkn
myra dah mula berphotoshoot
nureen pon apa lagik.. naik taring la kan.. ehhehe...
jom layannn...

nureen, ellesya, myra, firas & asben myra
asben nureen jd cameraman jap ;p
tgk la aksi kami 2 beranak tue
amboi4x..
hhmmm... baju yg ellesya pakai tue
ntah kenapa ellesya cukup x suka pakai
nureen kena bg ayat2 power baru dia mau pakai
yg bleh umpan dia, ckp klau pakai baju ni
baru mummy & daddy bawak g jusco
haaa... baru la mau pakai


kami dihidangkan dengan k.teaw th'ng
perrgghhh mmg terangkat.. sedap sgt2
asben siap mintak myra letakkan recipi dlm blog lagik
hehhee

tuan rumah x sempat nk beraksi daa... kira candid la kan..

uiikkkk kami 2 beranak ni ligat sungguh
smpi terpejam mata dok cedok sup punya pasal.. ehhehe
perasan tak parut kat pergelangan tangan nureen tue
tue la parut nureen xciden 6/2004 dlu
pas dr kejadian tue nureen dah diharamkan bawak motor
huhuuu



prgghhhhh
ellesya lagi awal..
dia rasmi dlu x sempat nk baca doa pon..



nak gak bergambo masa ellesya tgh mkn
kaco stim cikit yerr
jap g smbung mkn balik.. ;p

lagi gambo gedix nureen wit ellesya

minta tlg adik myra snapkan pic ni..
firas susah tol nk tgk camera..
dan ellesya plak mcm wat muka boring plak..
yerr la makannyerr terganggu dek kami yg suka bergambo nih hehehe


uikkk.... nak cikit
ellesya dpt souvenir la dr aunty myra

kemain lagi kedekut x mau kasik cikit...

makan soang2 yerr...

cobaan mendukung firas
tp firas x mau nureen dukung dia
firas ni susah cikit kata myra
klau baru kenal dia x brapa mau
klau dh lama cikit ok la
yg nureen bleh dukung sbb tetiba firas ni mai kat nureen
siap dengan senyuman lagi
geram sbb firas ni ada lesung pipit 2 2 belah pipi
senyum manis sgt

dok gebang pa la si ellesya tue ngan aunty myra
dok crita pasal jelly tue kot
sbb dlm jelly tue ada nata 
ellesya panggil kacang hehehhee



tertunduk2 ellesya makan jelly tue takut tumpah ;)



dah pandai wat mcm umah sndri tue..
ellesya mmg x pernah main bunga api, ari tue kira 1st time la
klau dia mau main mmg sesuatu d luar jangkaan lah
masa 1st time dpt bg bunga api tue
ellesya tanya tau, apa ni??
pastu firas mula nak tunjuk skill
ellesya pon nk join

sabar menunggu giliran

firas ngan bunga apinya



bila nmpk firas main ellesya mintak daddy buka balutan sailortapenya

bila 2nd round firas main




ellesya dah melarikan diri
dah bagi bunga api tue kat daddy
cakap "ellesya x mau main"
hahhahaha
gelak besar kami
ellesya mmg takut nk main bunga api ni
main mercun pop pon dia lari
klau dengar bunyi mercun yg kuat2 tue lagi la siap pekup telinga lagik


firas merenun tajam 
pelik kot sbb ellesya tua 1 tahun lebih dari firas
tapi x pandai main
firas relax jekk main
hehehe



pose terakhir dr ellesya & firas
soang pusing kanan soang pusing kiri

bila 2 2 ngadap depan, ellesya senyum ngan mata terpejam
firas plak susah nk senyum
mmm...


yg ni wajib kan
gambo kami berdua
kenangan di hari raya bersama rakan blogger myra

bila si comel muncul
mula gambo x brapa nk jd..

kami coba lagi
tapi firas nk duduk paling depan siap cakap
"enyum"(senyum)

last pic kat umah myra
sbbkan gambo agak blurr so nureen itam putihkan dia..
hehehe


tq so much myra & family, sudi terima kunjungan kami
sudi2 la jenguk teratak kami pulak yerr
sori yerr sabtu lepas nureen ingatkan myra tak jadi mai.. ;)



17 comments:

Huda said...

bestnye jmpe gang blogger :) nureen mehla jalan manjung pulak :)

kasihredha said...

jumpa MJ ye...best nya apalagi dpt makan kue tiaw sedap. Jgn lupa suruh mj letak resepi.
Comey je elly & firas

LYAfrina said...

bestnyer:-)
siap main bunga api tu.. sama la dgn asya...dia dh fobia dgn bunga api kes tkejut org main mercun kat rumah nek ma dia airitu...

mamalieyna said...

syoknye beraya umah mmbr blog..^_^

bila nk smpai umah eina lak..ihiks..

Myra Jay said...

Suka nya gambaq2 ni semua Nureen..

Suka tgk Ellesya dengan Firas beraksi, nampak comel sangat kan.. :-)

Nanti resepi tu myra syer k.. :)

el said...

syok tul dpt beraya sn sini..aku xde kesempatan nak beraya..od keje mlm huhuhu

eima said...

bagus la tu eratkan siratulrahim

eB ezrin said...

waaaaaaaaaaaaaaaaa, sgt2 best :)******

Anum said...

ala comelnya si kecik dua org nie

aanie said...

cantiknya umah mj...

aanie said...

cantiknya umah mj...

Salina@IbuAqil said...

uishhh!! best2! menu pun best!! MJ! Nak gak ketiau!!!! ;)

|| NaFiRaa || said...

wahhh.. syoknyer~ jumpe geng blogger~

wahida said...

kalau aku duk penang, sure aku nak terjah umah korang gak...

Yan said...

salam kenal.

akak pun raya ni dapat jumpa 2 bloggers.seronok sangat.

Ya ALya said...

anak ya kan nuren kalau tgk gambar ellesya mesti cakap,mummy rambut dia sama la dengan kakak puteri ni.....

Myra Jay said...

Nureen, Myra nak ambik beberapa keping dlm nie nak letak kat side bar boleh??hehee :)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011