Tuesday, July 19, 2011

1st time wat curry

autopublish

lunch apa tgh ari nie????
ada crita nih
crita nureen lerrrr
dah 4 tahun kawin
baru bulan lepas nih
1st time wat curry diumah sndri plak tue
mmg sgt2 x reti buat curry k
main belasah jerr
bahan2 mmg tau apa yg nk bubuh
tp ntah lerr diri ini x pernah nk msk curry utk hidangan anak & soami terchenta
tp lain plak ngan pagi weekend tue


ikan hasil tangkapan asben
dia mmg suka memancing bila tibanya mlm sabtu
mancing kat bawah jambatan pulau pinang
naik boat


harus dicuci bersih2 nih


wahhh... dah selamat pon ikan sembilang tue berenang2



selebihnya goreng pon sodap...
hehhehe ;p


8 comments:

eB ezrin said...

wahhhhhhhhhhhhh, mmg nmpk sedap pn ;p
nanti kalo nureen singgah umah eB, kiter msk samer2 yer? ;p

ps: kater hati eB rasernyer betol la nureen... kwn lamer kiter tuh... si IZ... ;p

LYAfrina said...

ikan goreng tu nmpak sedap sgt..lg2 ikan sungai..manis rsanya kan

Huda said...

huda sebenarnye x paham, sedap ek kari ikan sembilang ni? hubby huda beriya2 nak g makan kat kedai yg jual kari ikan sembilang ni :) nnti kami nk try g batu kurau ke kuala kurau ke..belah2 atasla yg bnyk sediakan kari ikan sembilang :)

kasihredha said...

bestnya...isi ikan2 tu sure masih manis dan segarkan. Kalau beli kat pasar dah tak segar laggi.

Org penang taktau masak curry??...hihi

eima said...

wahhh guna vision...

uik org penang tak penah masak kari...org penang kan slalu nye terer berkari...

aku suka mkn kari ngan ikan goreng pastu sambal belacan ..mak aih sedapnye ...

mesti sedapkan kari tuh..ikan segar tu

nanakimie said...

kari satu sis! hehe....

Ya ALya said...

sedapnyer.......peminat ikan sembilang ni....

~iz~ said...

oittt eb duk gossip iz ker...:)

nureen ikan yg atas sekali ada sekor tu nampak pelik jer..ikan apa tu..boleh makan ker..

gusar dan ragu pulak..hehee

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011