Wednesday, July 27, 2011

::: air nyoq VS air kelapa :::


salam

masih lagi mood weekend
ahad lepas
seawal 9 pagi kami kuaq breakfast kat alor star
PIL x der g hospital ambik ubat
dgn x mandinyerr kami 3 beranak ni g BF smpi alor staq nunnn...
hehehhe wat relax jerr kan

BF kat kedai member MEE BAWANG
mmg roti canai terbaik kat alor star

Daddy : ellesya, kita p mkn kat kedai mee bawang k
Ellesya : kakak sya tak mau mee bawang nak mee sup
Daddy : kahkahkahahh... mee bawang tue nama org la..
Ellesya : ye la, kakak sya nk mee sup..
Mummy & daddy : hehehheee......

dah Bf kat c2, biasa la comot abes baju ellesya 
kena kuah gulai roti canai tue
so bila bertukar baju nmpk mcm dh mandi lerr
hehehhe



kan nmpk mcm segar jerr





alang2 kami ke alor star
daddy nak cari tayar keta
cari punya cari last2 nureen request nk minum air ayoq @ air kelapa
kami serbu gerai tepi jln kat mergong


knape ya muka ellesya tue masam jerr
ellesya ni x suka minum air nyoq tau
tapi x tau mcm mana ari tue dia minum plak




isi nyoq yg dlm gelas tue sgt2 lembut
yg dlm buah ni keras cikit
itueww pasal uncle tue bg jerr alat yg dia guna utk korek isi nyoq



ada makanan sampingan kat gerai tue
biskut raya.. hehhee..



gigihnya mummy dok korek2
bukannyerr keras mana pon
saja gimik lebih hehehhe ;p






haruskan berposing 2 beranank nih..

dah abes 1 alor star kami cari tayar
kami balik la ke jitra & cari kat sana plak
terjah 1 kedai ni dkt ngan padang golf tasik jln nak ke kuala nerang
ellesya dpt kwn
suka la tue, amoi ni muda setahun dari ellesya
mak dia ckp dia mmg suka pakai kasut besar kasut dia x mau pakai




dah nak blk si amoi ni masuk la opis & kami masuk dlm keta
tetiba....

Ellesya : huhuuhuuuuu......
Mummy : awat teriak ni??
Ellesya : kwn kakak sya, dia masuk dalam...
Mummy : mmg la, kita kan dh nk blk, lain kali kita mai lagi k..
Ellesya : ok.. (sambil kesat air mata)

bila dah ok ellesya request nk ambik gambo
so biar ja dia ambik gambo sesuka hati dlm keta
dan antara hasilnya....





anak mummy ni semakin besar semakin sensitif orgnyerr..
bila tgk ellesya sensitif teringat plak masa nureen preggykan ellesya dulu
mmg sgt2 sensitif.. slalu mask bilik nangis soang2 bila terasa @ kecik ati ngan daddy
hehheheh.. ;p

* walaupon nureen sensitif tapi agak keras hati @ degillll!!! ;p
 adakah ellesya bakal mewarisinyerrr??? kita tunggu & lihat


8 comments:

LYAfrina said...

comel :-)

cam asya mmg suka minum air nyor tu... esspecially isi dia... blh hbis..

huhuhu..biasa ibu mgndung mmg cpt snsitifkan...

dinor's family said...

imah mmg suka minum ayaq nyoq dah dok kl tukar air kelape la pulak...xpa rasa sama ja kan...sama la kita,cepat sensitive n degil pun sama naik...

Huda said...

sy pun suka air nyok :) sedap kalau time panas tu :)

eB ezrin said...

mmg mririp betoi la ngan prangai aerish, air klapa fav aerish tuh ;p
sensitif nk dpt adeq x? ;p

el said...

huhuhu dok teringin lah mnm ayaq kelapak..aku tgh pantang lg nix leh mnm ke?huhuhu isi dia mmg aku suka giler...

hehehe ikut pagai mummy
abis tu pagai daddy ape yg dia ikut?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

comelllah elly ni..geram aunty tgk..
sedapnye air klapa..dh lama x minum..
hehe..klakar tgk amoi tu..pakai selipar besar.. :)

Anum said...

comelnya dia
geram anum nak ambil .. hahahha
bestnya layan air kelapa

syazie blog said...

macam ku kenal rantai cantik elly tue...huahuahua...aku dah post eyeliner ang...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011