Monday, July 4, 2011

keta masuk spital... ;p


autopublish

ha?????
masuk spital
bukan sbb xciden ke hape k
tp sbbnyerr nk kena tukaq gear box keta tue
dh x brapa ok
so tukar dr auto kpd manual
wahhh bleh la drift slalu hehehe

semlm keta dah kuaq spital
pagi ni p keja naik keta kesayangan asben la
seminggu naik keta pinjam 
keta SIL

jom tgk 
keta walaupon masuk spital
tp asben yg bikin sndri
setiap mlm lepas je blk dari keja terus g workshop kwn dia
yg terletak dkt jerr ngan opis nureen
asben lebih suka repair sendri dr anto kat kedai



tekun & khusyuk



bumper depan tersadai d sisi



ni la kwn asben kobo namanya
workshop ni dia yg punya
seketoi enjin dh kuaq dr tempatnya
kasik cuci bersih2
berkilat tue.... hehehe



beginilah ropa kereta kami



harus interpren jgk cover nih
hehehhe ;p


nak d jadikan crita
jumaat mlm sabtu
asben still la dok pomen2 keta kesayangan dia tue
nureen, ellesya & adik nureen (pak njang)
nak balik kg
so blk la ngan keta sil nureen tue
proton satria
di pertengahan jambatan
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

kami xciden
keta bhgn depan ja teruk
kami kat dlm slamat
nureen pakai seatbelt dan si elly plak dok dpn nureen
bila tanya dia ok x??
dia ckp pipi dia ja kena dashboard
tp dh x sakit dah cikit jerrr
terus call daddy, daddy mmg terkejut
pastu bila kuaq dr keta ellesya plak ckp

Ellesya : mummy, keta maklong patah la..
mummy : a'ah... cikit jerr
Ellesya : cikit jerr... pak njang bg patah
mummy : ;p


sesampainyerr daddy terus check apa yg kena
so daddy kata bleh repair sndri ni
x yah claim insuran kot
ok la adik kata nanti dia bayar bulan2
x kisah janji keta bleh repair
adik tompang umah nureen
sbb dia dh start keja kat MOTOROLA under PSDC
so gaji mengalahkan nureen tue
so x dak hal la nk bayo kan
x per x dak duit nanti ckp la k ;p

oppss lupa plak nk crita
kami terlanggar keta produa myvi
kemik la bumper keta dia sblh blkg

dpn cikit ja dr kami pon ada 2 bijik keta xciden gak
sbb keta dpn break mengejut nk elak keta xciden tue la
yg kami bleh p lanngar keta dia
huhuuuuu

x yah panggil tollcar
daddy ja bwk g workshop
plan2.. bila temp naik daddy brenti & smpi la ke workshop
mlm tue lepas report polis kami tetap blk kg jgk
yerr la abah nureen kan x sihat
so kena la blk kerap2

kami balik ngan keta kancil adik
sebelum xciden tue
mmg terdetik dlm hati nureen
nak tegur adik suruh slow cikit keta tue
laju sgt takut.......................
elok2 ja terus kena...
hhhmmmm..... ;p
PIL baru tau hari ni, dh 3 hari xciden
mak ngan abah nureen x tau
myb kami diamkan jerr kot

yang pasti skrg ni nureen sgt2 best bawak keta daddy yg telah diconvert ke manual nih
perrghhhh baru racing!!!!
& kecian plak kat daddy kena pomen keta lagi.. x pa mummy support 
sayang daddy..

* ingatlah org tersayang!!!!




3 comments:

Bionic women said...

sib baik xder aper2..
hubby kit apun jenis bawak kete laju, kekadang tu takut jugak..huhu
tapi katanya kalau bawak perlahan dia ngantuk, camno tu????

eB ezrin said...

uish... bwk elly check gaks la.. eB nih mmg kalot... risau jerk... ;p
adeiii... tapi gambor makin cantek... dh besar... mantop :)

Fieza79 said...

laa..yg fieza pulak igat nak convert gen-2 fieza ni dr manual ke auto..tk larat nak tekan clucth dahh...mahai tak nureen main tukar2 gearbox tu arr..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011