Friday, July 1, 2011

dulu takut skrg dh berani.....

autopublish

pet
pet peliharaan ellesya adalah kura-kura
dah setahun kami bela kura2 ni
bebaru ni masa balik kampung weeding adik 11 june
tetiba kura2 ellesya dpt anak
hehhee

kezen dia la si daniel
satukan kura2 dia ngan kura2 ellesya dlm aquarium yg sma
pastu dia blk KL lupa nk bwk balik
so kura2 daniel kecik
ellesya mula la bagi nama


comel x???
harus dimandikan setiap hari
mmg cepat jerr jd ijau warna air kura2 ni
so semlm setibanya kami drumah terus mandikan dia
ellesya yg akan bg mkn kura2 dia

 

x bleh bubuh byk2



Ellesya : mummy, kakak ellesya sayang kat turtle ni..
kejap turtle kejap tortoise

 

yg kecik tue la yg daniel punya


Ellesya : ni mummy dia...



Ellesya : ni daddy dia


Ellesya : ni anak dia.................


dah berani pegang
dulu x brapa mau pegang tp skrg.............



dok tiru plak aksi si kura2 tue berjalan


Ellesya : mummy ambik gambaq sya nk posing kat tepi turtle ni
Mummy : ok



awat plak tue..
ngan muka2 lagi

dah kol 8 mlm
mummy nak kena mandi
td dh sejukkan badan & keringkan peluh baru lepas training netball
bila kuaq ja dr bilik air



ellesya mula mengatur semua FM kat bhgn bawah peti ice






dok pikiq pa tue..
nk letak bg cantik kerr....


oooo dok pikih ropanya
fm turtle dr terengganu menjadi pilihan


Ellesya : mummy, awat turtle ni x bergerak...
Mummy : turtle tue mana la bleh bergerak..........

lepas sembahyang maghrib
kuaq ja dr bilik


dah penuh dah mkn turtle dlm aquarium tue..
haiiiiiiiiiiii....
klau daddy ada nih dh lama kena marah
ellesya yg snap sndri gambo ni masa mummy tgh sembahyang
hhhmmmmm


* sape ada masalah mcm nureen semlm, nureen x leh la nk komen kat n3 kwn2..  huhuu... bleh baca ja... kol 11.43 mlm semlm baru bleh pagi ni rasanya dh ok kot...;p

8 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

berani elly pegagng turtle tu ye..
samalah elly ngan Qis tu..suka pindah2kan FM..nasiblah lily punya FM x byk lg..hehe..kuat tu angkut kerusi dr dlm p dapur semata2 nk susun2 FM tu.. ;)

nanakimie said...

hehe,nana pun takot nak pgang....byknya elesya bg mknan:) bg byk2 nnt air cpat keruh kn sis

el said...

rajin tul hang bela haiwan..
kalo aku xsuka..sbb aku malas nak cuci segala...hahaha

Nens Collection said...

comelnyeee..ellesya..curly hair yg comell..

dinor's family said...

sama la kami pun xleh komen kwn2..tp ada yg bleh....ari ni bleh plak...comel kura2 elly..

eB ezrin said...

hik3... tergelak2 eB nengoknyer... comei... mmg geng aerish la nih :)

~iz~ said...

hati2 ni kena gigit..hehee..

MamaEma said...

saya pun tgh tunggu header dr puan eb.... cantikkan hasil tgn dia...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011