Posts

Showing posts from August, 2011

HappY BirThDaY ellesYa ke 3

Image
Salam 27 Ramadhan
hari ni genap usia ellesya 3 tahun ellesya dilahirkan pada 27 august 2008 jam 11.35 malam

happy besday ellesya moga panjang umur,  dimurahkan rezqi & menjadi anak yg solehah AMIN
daddy awal2 dah plan nk celebrate besday ellesya kat cini


 plan nk berbuka jerr kat cini terus
tapi daddy x bleh nk blk awal sbb ujan lebat semlm
so kami berbuka dulu di rumah
lepas berbuka baru kami ke queensbay





kebetulan kwn seperjuangan kami masa remaja dulu
otw dari kelantan nk balik kg kat alor star
singgah penang dulu
so kami ajak join skali


hanya tinggal 2 pilihan cake yg lain dh ada org book so kami pilih cake yg sama ngan cake besday daddy yg nureen beli dulu nk tgk?? bleh click cini


Fondue
ni wajib ada kan.. dah lama x mkn



lilin dah terpacak atas cake
mana besday girl ni??



besday girl mengamok x mau bangun
sbb mengantok sgt
petangnya tak tidoq
so bila msk ja keta td terus lena smpi kat queensbay



nureen dok pujuk, tp ellesya tetap x mau bangun
menjerit2 x mau bangun





dah terlentok atas bahu nureen



nyalakan lili…

akhirnya dapat jugak sepasang!!!

Image
Salam petang 26 Ramadhan
semalam kami berbuka berdua daddy berbuka ngan kwn2 workshopnyerr tapi daddy tak lupa kami daddy tetap belikan lauk yg sama ngan daddy berbuka kat  tomyam bangkok, bayan lepas



ikan siakap  stim halia mavelous!!! dah di ratah dek ellesya tue...

kailan ikan masin

rendang kering ayam - hehehe ni nureen yg buat..

donut, cucuq badak, roti jala, masalodeh, apom.. x buka dr plastiknyerr lagik...


bila ellesya tgk ja ikan tue, berbuka terus.. sebelah drpd ikan tue ellesya mkn tau mmg byk ellesya mkn isi ikan siakap ni nasi mkn cikit jerr..

bila nureen dh mula snap apa lagi ellesya pon mula la nk posing2


 see... ikan dh nk abes sebelah ni belum nureen berbuka lagi..

selesai berbuka daddy pon balik seperti yg di rancang kami ke bukit jambul nak cari kusut raya untuk ellesya dari dlm keta lagi ellesya dh terlentok

kami 2 pusing 2 3 kedai x dak yg kenan

kami sampai lewat dah x ramei org kat BJ ni yg byk baju2 raya je.. hehehe

ellesya mcm dh terjaga tp wat2 tidoq.. masa ni kami dah dapat kasut yg di c…

xpdc mencari kasut raya!!!

Image
Salam 26 Ramadhan
semalam kami terjah queensbay lepas berbuka plan nak cari kasut raya utk ellesya parking agak penuh tapi kami bernasib baik masuk jerr basement  terus dpt parking..


bergaya no 1 la anak dara ni siap nak bawak teropong ajaib dia tue baju yg ellesya pakai tue adalah salah satu baju yg daddy hadiah  sempena besday ellesya 27 ogos 2011 sabtu ni... 

nak sedondon semua ijau sebenarnya tapi nureen plak x der baju ijau dah lerr x match tudung ngan baju baju nureen tue ijau jgk tp lain cikit dr ellesya ngan daddy riak abes la 2 beranak tue sbb baju depa 2 sama.. dok perli2 nureen x dak baju ijau huhhuu

sesampainya d queensbay ellesya dok melilau2 depan toll car tue (org panggil toll car ke?) bukan nak naik tapi nakkkk.............

belon ni... kat umah dh byk sgt belon ni x yah la beli k

jalan penuh gaya x dapat belon seb baik ellesya x mengamok

semangat tol ellesya nk g cari kasut raya



apa yg ditenungnya khusyuk benar


Ellesya : kenapa dia x der mata & tangan, tangan yg panjang macam ni..... Mummy …